Fransızca Kaynak Önerisi

Özet

Fransızca dil kursuna gitmeyi düşünüyorum. Ankara’da vaktimi boşa harcamayacak, emeğime değecek önerilerinizi bekliyorum. Kurs haricinde farklı yöntem önerilerinize de açığım fakat kurs ortamının şart olduğunu belirteyim.

Halihazırda B2 seviye İngilizce biliyor ve konuşabiliyorum. İngilizce üzerinden farklı dillerle ilgilendim. Pandemi nedeniyle kısıtlandığım için fiziksel olarak pek bir şey yapamadım. İngilizcede olduğu gibi tınısı, konuşması, şarkılarını dinlemesi, söylemesi hoşuma gidsn bir dil olan Fransızca’yı öğrenmek istedim. Daha önceki denediğim dillerde de bunların eksikliğini hissettiğim için buna göre karar aldım.

Kursa gitme gibi bir imkanım ortadan kalktığı için kaynak önerilerine döndüm.

1 Beğeni

Hocam tesadüf eseri ben de Ankara’dayım ve Fransızca kursu arıyorum. Burada adım başı İngilizce kursu var ama diğer diller için seçeneklerimiz kısıtlı gibi. İyi bir tane kurs bulursanız bana yazabilir misiniz?

Türkiye Fransız Enstitüsü’nün (Institut Français de Turquie) kursuna devam ediyorum, gayet iyi ve hesaplı. Dersler çevrimiçi yapıldığı için nerede olduğunuzun da bir önemi yok.

Fransızca kaynak kitap önerilerinizi bekliyorum. Her seviye için belirtebilirseniz daha da iyi olur.

Merhaba, seviyeniz nedir? A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 ?

1 Beğeni

Fransızca hiçbir şey görmedim. A0 yani :slight_smile:

Ben lisedeyken campus ve taxi kitaplarını kullanmıştık, gayet iyi kitaplardır. Bir fiil çekim kitabı ve sözlükte şart tabi ki.

1 Beğeni

Grammaire Progressive Du Française, ben bu kitapta baya ilerledim oldukça da yardımcı oldu başlangıç için. Bana da Fransızca ile daha çok ilgilenen birisi önermişti. Bir de yanında Practice Makes Perfect French Vocabulary’den (Eliane Kurbegov) kelime öğreniyorum. Devamı için internetten yararlanıyorum.

1 Beğeni

Başlangıç için Duolingo ve Lingolia çok iyi ve ücretsiz çevrimiçi kaynaklar. Bir de bulabilirseniz Heinlein’in Podkayne fille de mars kitabını edinin. Podkayne of mars kitabının fransızca çevirisi, çok kolay okunuyor.

1 Beğeni

Bugünlerde ben de Fransızcaya başladım ve neye uğradığımı şaşırdım. Bu nasıl bir dil böyle? İngilizceye de yeni başlarken çok zorlanmıştım ama bu kadar değil. Orada okul yıllarımdan gelen bir aşinalık söz konusuydu ama Fransızca için aynısı söz konusu değil.

Evet, Fransızca da İngilizce gibi bir Hint-Avrupa dili olduğu için gramerde bir takım benzerlikler var ama ciddi farklılıklar da var. Kelimelerin yazılışıyla okunuşu arasında ise devasa bir fark var. Kelimelerin cinsiyeti var. Fonetiği ise İngilizce kadar tanıdık gelmiyor, anlamakta zorlanıyorum. Pes etmeyi düşünmüyor değilim.

Duolingo + Memrise ikilisi ile öğrenmeye başladım. Elbette çok faydalı iki uygulama bunlar. Fakat konu Fransızca ise kesinlikle yetmiyorlar. Burada önerilen kaynakları da edineceğim. Bir de öyle deneyeyim.