Yaz hocam oyun oldugunda eskiden cok yogundu programim ama simdi bir kac tik musaitim
İlgili oyuncuları toplayarak bir session zero organize edelim.
Sende ekip vardı diye biliyorum. BG3 sonrası fena gaza geldim
Belki bir kısa Forgotten Realms campaigni atarız kim bilir😄var-dı ama sürekli oyuncu musaitlikleri değişiyor. Discord üzerinden bir grup kurup devam edelim bilgileri özelden paylaşıyorum.
Merhabalar, İstanbul’da yeniyim ve yaklaşık 8 yıllık frp oyuncusuyum. İstanbul’da da kendime oynayabileceğim bir ekip arıyorum ![]()
Mevzu konuşulalı bayağı zaman olmuş ama D&D oyunları olursa ben de müsaitlik durumuma göre katılmak isterim. Özellikle Beşiktaş/Kadıköy taraflarına ulaşımım rahat. Unutulmuş Diyarları görünce atladım. ![]()
Ali Baba’nın Zindanlar ve Ejderhalar’ın 5. Sürümü için yaptığı Türkçe çeviri için şuraya bakabilirsiniz:
https://alibabaveejderler.neocities.org/
Bu postu atabileceğim çok yer aradım ama sanırım forumda en uygun yer burası, o sebeple buradan paylaşıyorum. Öncelikle bu bir oyuncu arama ilanıdır ve herkese açıktır. Niyeti ciddi olan uyumlu arkadaşları bekliyoruz diyelim. : )
Herkese selamlar. Online platformlar üzerinden yıllardır masaüstü RPG oyunları oynatmaktayım. Bu bir oyuncu arama ilanıdır ve gerçekten doğru oyunculara ulaşmak istediğimizden biraz teferruatlı bir ilan olacak. Göz kanatacak ‘Wall of Text’lerimizle çevreye verdiğimiz rahatsızlık için şimdiden özür dileriz.
2 yıl 2 ay süren, 7 kişilik partiyle 72 seans (+solo, duo bölümler) oynayarak tamamladığımız devasa Curse of Strahd maceramızın ‘Wedding at Ravenloft’ finaliyle sonlanması üzerine, önümüzdeki aylarda yepyeni bir oyun başlatmak üzere çalışmalara başladım. Normalde yalnızca yakın arkadaşlarıma ve dostlarıma FRP oynattığım için bu sefer farklılık yaparak çekirdek ekibe dışarıdan da oyuncu almayı planlıyorum açıkçası. Uzun soluklu bir campaign oynamayı planladığımızdan gerçekten doğru kişiyi bulmak bizim için çok önemli. Aşağıdaki açıklamalar bu sebeple biraz uzun gelebilir ama niyeti ciddi arkadaşların severek okuyacağından hiç şüphem yok, o yüzden…
Öncelikle sistem ve settingten söz edelim: Bu sefer DnD’den biraz uzaklaşarak, 2016 yılında çıkan ve sonra Free League çatısı altında toplanan Symbaroum setting ve sisteminde bir oyun oynatmayı istiyorum. Symbaroum sistemi ve evreninde ilk çıkan devasa campaign serisi “Throne of Thorns” / “Dikenlerin Tahtı” altıncı ve son kitabı 2023 yılı itibariyle çıktı ve bu dev macera serisi artık başından sonuna dek oynanabilir hale geldi. Kıyaslamak gerekirse Symbaroum, DnD 5E’den genel itibariyle daha basit ama daha akıcı kurallara, haliyle çok daha hızlı combat mekaniklerine, oyuncular için kolaylıkla ölümcül olabilecek tehlikeli bir atmosfere, ama hepsinden de öte oldukça özgün bir evren ve hikâyeye sahip olmasıyla uzun zamandır severek oynattığım bir oyundu kendisi. Bu campaigni baştan sona oynatabilmeyi de uzun bir süredir çok istiyordum bu sebepten. Son kitabın da artık çıkmış olmasıyla artık bu yolculuğa başlamak için bir engel kalmadı diyebiliriz.
Oyunumuz 4 oyuncuyla oynanacak. Haftada bir gün (tercihen hafta içi) 19:30 - 20:30 arası bir saatte başlayıp 3-4 saat oynadığımız seanslardan ibaret olacaktır. Hangi saat veya hangi gün oynanacağı oyuncuların müsaitlik durumuna göre değiştirilebilir ama genelde her hafta, aynı gün, aynı saatte oynama alışkanlığının bir campaigni baştan sona tamamlayabilmek için şart olduğunu düşündüğümden istikrar sağlanmasını önemli buluyorum diyelim. Oyuna tahmini Şubat sonu, en geç Mart başı başlamayı planlıyoruz. O tarihe gelene kadar oyuncularla paylaşacağım ön hazırlıklar da olacaktır elbette.
Katılmak isteyenler için maceranın hangi koşullar altında oynanacağını ve kullanacağımız dijital araçları burada paylaşmak isterim.
- Sesli konuşma için bağlantıyı Discord platformu üzerinden sağlayacağız. Bu sebeple katılacak arkadaşların discord bağlantısı kurabilmesi önemli. Bağlantı yönteminde birkaç alternatifle destek sağlayabiliriz. https://discord.com
- Oyun materyalleri; karakter kağıtları, tokenlar, grid harita, müzik, ses efektleri, zarlar ve daha fazlası olmak üzere oyuna dair her şey Foundry VTT üzerinden sunulacak. Kısaca oyunu Foundry platformundan oynayacağız. Lisansım olduğu için oyuncuların herhangi bir satın alma yapmasına gerek yok. Tarayıcı üzerinden, verdiğim davet linkini kullanarak oyuna katılabileceksiniz. Foundry kullanımında da yardımcı oluruz mutlaka, ancak bu platformda keyif alarak oynayabilmeniz için yine de ortalama üstü bir sisteme sahip olmanız gerekecek. https://foundryvtt.com
- Oyun esnasında tasarladığım bazı özel zindanlar ve lokasyonlar için, yer yer Steam üzerinden satın alınabilen üç boyutlu masaüstü rol yapma programı TaleSpire kullanacağız. Bu program üç boyutlu haritalar tasarlamak için çok ideal ve içerisinde oyuncuları temsil eden minyatürlerle gezinebildiğiniz harika bir aparat. Katılmayı düşünen oyunculardan bu programı satın almasını rica edeceğim. TaleSpire Steam'de
- Maceramız tematik olarak dark fantasy / grim dark bir temada, büyünün nadir ve tehlikeli olduğu low fantasy diyebileceğimiz, genel olarak karanlık bir atmosferde geçecek. Symbaroum’u tasvir ederken Princess Mononoke + Game of Thrones diyorlar genelde ama; fantastik edebiyattan örnekler de vermek gerekirse Black Company, First Law veya Malazan serilerini andırdığını, oyun dünyasından da Battle Brothers, Wartales, Iron Oath, Pillars of Eternity gibi oyunlara benzer bir tat verdiğini söylemek mümkün. Zaten oyunda kullanmayı en çok istediğim temalardan birisi companionship olduğundan biraz daha birlikte hayatta kalmaya çalışıp yoldaşlıklarından güç alan bir ekibin hikâyesi tadında olmasını da isterim. https://freeleaguepublishing.com/games/symbaroum
- Oyunumuz kısmen daha lineer diyebileceğimiz bir prologue etabıyla başlayacak. Yaklaşık 10 seans sürmesini beklediğim bu prologue’dan sonra 6 kitaptan ibaret “Throne of Thorns” / “Dikenlerin Tahtı” ana campaignine ve çok daha serbest bir oynanışa geçiş yapacağız. Tahmin edilebileceği gibi uzun bir süreç olacak. Vereceğimiz sezon aralarıyla birlikte birkaç sene sürmesi beklenebilir kısaca oyunun. Elbette oyun esnasında gerçek hayattan kaynaklı sebeplerle ayrılmanız, yarım bırakmanız veya ara vermeniz gereken süreçler olabilir. Böyle durumlarda yardımcı olmaya ve bir çözüm bulmaya elbette çalışırız. Lakin beklentimiz bir şekilde macerayı baştan sona oynama arzusunda samimi olunması. Yoksa değişiklikler illa ki olacaktır.
Sistemin basit olması, combatın ölümcül olması oyuncuları biraz daha rol yapmaya ve önemli kararlar almaya yönlendirdiğinden ve hikaye genel olarak ağır temaları işlediğinden buna uygun bir oyuncu profili arıyoruz. Yani rol yapmayı genel olarak sevecek, yeri geldiğinde hassas konulara değinmekten rahatsız olmayacak ama günün sonunda yaşadığı dünyanın karanlığına yenilmeden tutunacak bir umut bulmaya çalışanların hikayesini anlatacağız gibi. Tabi grid map kullanmayı sevdiğimizden ve dungeon crawler olmazsa olmazımız olduğundan eninde sonunda o zarlar atılacak, inisiyatifler sıralanacak, tokenler haritaya dizilecek.
Theatre of Mind’ı (akıldan oynama) arada deneriz elbette ama aksiyon esnasında ağırlık grid haritalarda olacak diyebilirim.
Eğer aranan kıstaslar sizin için uygunsa, bu temada bir oyuna ve bu tür bir oyunu oynayan bir ekibe uyum sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız bana mesaj atabilirsiniz. Mutlaka dönüş sağlar ve bir mülakat dahi yaparız. : ) Doğru oyuncuyu bulmak, herhangi bir oyuncu bulmaktan çok daha önemli bizim için, o yüzden yalnızca gerekli katılım ve adanmışlığı sağlayabilecek oyuncuları bekliyoruz. Tecrübe bu noktada aradığımız başlıca kriter değil, ancak en azından masaüstü rol yapma oyunlarının oynanışına biraz daha aşina olunması tercih sebebi diyelim.
Symbaroum için tematik bir fragmanı da buradan paylaşalım:
İçim giderek okudum ve vardiyalı çalışmama lanet ettim. Şimdiden iyi eğlenceler sizlere.