Führerbunker

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Führerbunker – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yüksek lisansımı tamamladığım gün Türk dedelerimden bana bir ev kaldığını öğrendim. Anne ve babamı kaybettikten sonra bir dönem beni yanlarına alan akrabalarımın anlattıklarına göre Avusturyalı soyumuz 1800’lerde Türk soylularıyla karışmış. Bu bahaneyle hem köklerime dönmek hem de bana kalan mirası görmek için Türkiye’ye geldim. İlginç olan bana yollanan belgelerde İstanbul’a 29 Nisan’da gelmemin özellikle belirtilmiş… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhabalar.

Güzel, farklı ve akıcı bir hikaye. Gizem unsuru başarılı biçimde anlatıma yedirilmiş.

Bu öykü, bir dizi ilginç ve gizemli unsurla dolu. Ancak, bazı noktalarda hikayenin kurgusal öğeleri biraz aşırıya kaçabiliyor ve okuyucunun inanma zorluğu çekebileceği noktalara sahip.

Ana karakterin duygusal ve psikolojik evrimi hikayenin içine daha derinlemesine işlenebilirdi. Özellikle, birdenbire bu tür olaylarla karşılaşan bir karakterin içsel çatışmaları, korkuları ve tepkileri daha ayrıntılı olarak ele alınabilirdi. Ancak bu noktanın üzerinde pek durulmamış.

Hikayenin akışı genellikle iyi olsa da, bazı yerlerde anlatım biraz karmaşık. Daha akıcı bir dil tercih edilerek, okuyucunun hikayenin akışını daha rahat takip etmesi sağlanabilir.

Hikayenin sonunda ortaya çıkan sürprizler ve açıklamalar oldukça etkileyici olabilir, ancak bu bölümler daha dengeli bir şekilde işlenebilirdi. Özellikle, karakterlerin motivasyonları ve arka planları daha önceden belirginleştirilebilir, böylece final daha etkileyici olurdu.

Ayrıca Hitler’in “Leck mich am Arsch!” diyeceğini pek sanmıyorum😊Daha anti semitik bir hakaret kullanırdı.

Shicklgruber kelimesi ne anlama geliyor? Shick göndermek, gruber hakkında ise şöyle bir şey buldum “Gruber ist sehr verbreitet in der Deutschschweiz. Der Familienname geht auf «Grube» zurück, ist also ein Wohnstättename für eine Person, die in einer Vertiefung wohnte.” Keşke bu soyadını gerekçelendirseydiniz.

merhaba…"Shicklgruber " ismi gerçekten de Hitler’in ailesinin gerçek soyadı.

1 Beğeni