Geçtiğimiz sene hayatında hiç anime izlememiş biri olarak bana ilk önerilen animedir. Ben ilk olarak Fullmetal Alchemist serisini izledim. İlk bölümlerde ‘‘Bu nedir ya çok sıkıcı’’ diyerek, sanırım animeler bana göre değil sonucuna vardım. Ardından metroda giderken, yürürken sürekli aklıma sahneler düşmeye başladı. İstem dışı bilinçaltım beğenmişti sanırım. Derken, bıraktığım yerden devam ettim animeye.
Fullmetal alchemist serisi bitince vakit kaybetmeden Brotherhood serisine başladım. Bazı sahneler öyle ağırdı ki durdurup su içmeye gittiğimi hatırlıyorum. Ağırdan kastım sular seller gibi ağlatan dram sahneler değil, insanı derin düşüncelere daldıran, kalbine dokunan sahneler.
Animelerin en güzel yanlarından biri çizimlerde saklı detaylar bence. O detayları izlerken veya sonradan farkettiğinizde seriye olan saygınız artıyor. 22 senelik hayatımda izlediğim en güzel şeylerden biriydi Fullmetal Alchemist Brotherhood. Sonrasında bir çok anime takip etti bunu. Bu seriden aldığım tadı başka hiçbir seriden alamadım fakat HxH serisi gerçekten yarışır sanırım.