Gabriel Garcia Marquez Kitapları (Can Yayınları)

BİYOGRAFİSİ

Montessori eğitim modelini benimsemiş bir anaokulunda eğitim gördü. Sucre’ye geldikten sonra, Gabriel’in resmi eğitimine başlamasına karar verildi ve Río Magdalena’nın ağzındaki bir liman kenti olan Barranquilla’da bir staja gönderildi. Orada, mizahi şiirler yazan ve mizahi çizgi romanlar çeken ürkek bir çocuk olma konusunda bir üne kavuştu. Atletik faaliyetlerde ciddi ve az ilgi duyduğu için sınıf arkadaşları tarafından “El Viejo” olarak anılmıştır.

García Márquez, 1940’tan itibaren Colegio jesuita San José’de (bugün Instituto San José’de) lise yıllarını tamamladı ve ilk şiirlerini Juventud’daki okul dergisinde yayınladı. Daha sonra, Hükümet tarafından verilen bir burs sayesinde Gabriel, Bogotá’ya okumaya gönderildi. Başkentten bir saat uzaklıktaki Liceo Nacional de Zipaquirá’ya taşınarak, orta öğrenimini burada tamamladı. Kendi imkanlarıyla okumaya çalıştığı Hukuk Fakültesindeki eğitimini yazar kariyeri için yarıda bıraktı.

Genç yaşından itibaren, hiç çekinmeden dış politika ve Kolombiya’yı eleştirdi. 1958 senesinde Mercedes Barcha ile evlendi ve Rodrigo García ve Gonzalo isimli iki çocuğu oldu.

García Márquez, yazar olarak başladı ve beğeni toplamış kurgusal olmayan çalışmalar ve kısa hikâyeler yazdı. En iyi bilinen romanları Yüzyıllık Yalnızlık (1967), Başkan Babamızın Sonbaharı (1975), Kırmızı Pazartesi (1981) ve Kolera Günlerinde Aşk (1985) olmuştur. En önemlisi sıradan ve gerçekçi durumların aksine sihirli öğeleri ve olayları kullanan Büyülü Gerçekçilik olarak adlandırılmış bir edebiyat tarzı yaygınlaşırken, eserleri önemli eleştirel beğenileri ve geniş bir ticari başarı elde etti. Bazı eserlerinde Macondo (doğduğu şehir olan Aracataca’dan esinlenerek) ismi verilen kurgusal bir köyü anlatır ve çoğunda yalnızlık teması işlendiği gözlemlenir.

17 Nisan 2014 tarihinde Meksika’daki evinde 87 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünden sonra, Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, onu “bugüne kadar yaşamış en büyük Kolombiyalı” olarak lanse etmiştir.

Yazarın kişisel arşivi ölümünün ardından ailesi tarafından Amerika’nın Austin kentinde bulunan Teksas Üniversitesi’ne satıldı. Arşivde, Marquez’in kitaplarından onun el yazısı ile orijinal kopyaları ve Graham Greene, Gunter Grass ve Carlos Fuentes gibi yazarlarla yaptığı yazışmalara ait mektuplar da bulunmaktadır. Teksas Üniversitesinden yapılan açıklamada arşiv için 2,2 milyon dolar ödendiği belirtilmiştir. Marquez’in külleri, 2015 yılının Aralık ayında Meksika’dan Karayipler’deki Cartegena kentine getirilecek.

2015 yılında The Washington Post’un bulduğu arşivlere göre; FBI’ın 24 yıl boyunca (1961’den 1985’e kadar) Marquez’i takip ettiği ortaya çıktı. Takibin sebebinin Marquez’in Kübalı haber ajansı Prensa Latina’nın kuruluşuna yardımcı olması, olduğu söyleniyor. Marquez’in 1982’de Nobel Edebiyat Ödülü almasına rağmen, 3 yıl daha takip edildiği bildirildi.
(Kaynak: Wikipedia)

Not: Genellikle yeni baskılarda kapaklar değişmektedir. Yeni kapaklar çıktığı zaman listeye eklenecektir.

Çıkan Kitapları

  1. Albaya Mektup Yok
  2. Anlatmak İçin Yaşamak
  3. Aşk ve Öbür Cinler
  4. Başkan Babamızın Sonbaharı
  5. Benim Hüzünlü Orospularım
  6. Bir Kaçırılma Öyküsü
  7. Bir Kayıp Denizci
  8. Doğu Avrupa’da Yolculuk
  9. Hanım Ana’nın Cenaze Tören
  10. İyi Kalpli Erendira
  11. Kırmızı Pazartesi
  12. Kolera Günlerinde Aşk
  13. Labirentindeki General
  14. Mavi Köpeğin Gözleri
  15. On İki Gezici Öykü
  16. Şer Saati
  17. Şili’de Gizlice
  18. Yaprak Fırtınası
  19. Yüzyıllık Yalnızlık
  20. Kırmızı Pazartesi (Ciltli)
  21. Öyküler
  22. Yüzyılın Skandalı - Gazete ve Dergi Metinleri (1950-1984)
  23. Ağustosta Görüşürüz

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17 18 19 20

21 22

.
.
.
EN SON ÇIKAN

23

17 Beğeni

Kırmızı Pazartesi ve Aşk ve Öbür Cinler kitaplarını okudum. İkisi de birbirinden güzel, ne kadar övsek yetmez. Çooook iyi bir yazar. Bi’ ara diğer kitaplarını da okuyacağım.

7 Beğeni

Başkan Babamızın Sonbaharı kitabının kapağı güncellenmiştir.

Ba%C5%9Fkan%20Babam%C4%B1z%C4%B1n%20Sonbahar%C4%B1

6 Beğeni

Benim için dünyanın en büyük yazarıdır Marquez. Aslında Ursula K Le Guin de “en” dir :heart: Sanırım iki "en"im var. :heart: Tahtı paylaşıyorlar.

2 Beğeni
3 Beğeni

Marquez kitaplarının kapakları artık yenilenmiyor sanırım. Bilgisi olan var mı? Kalan beyaz kapakları da tekrar bassalar yeni formatta ne güzel olacak.

1 Beğeni

Yeni kapaklı baskı

5 Beğeni

Duymuşlar sesimi bir üstte yazmıştım :smiley:

Sen İspanyolcasını okumamış mıydın? :slight_smile:

Yeni kapakta istememin bununla alakası yok bence :slight_smile:

Kolera Günlerinde Aşk’ı ana dilinde okumuştum.

2 Beğeni

Bu arada unutmadan senin “Korona Günlerinde Kahve” kitabını da merakla bekliyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de çok isterim denk getiririz inşallah…

En sağdakinin tipine bakar mısın

4 Beğeni

Diğerlerini bastıklarına göre onu da muhtemelen renkli kapak basarlar.

1 Beğeni

Bu kapakları çok seviyorum. Daha dün kitaplarımı düzenlerken Marquez mi okusam diye düşündüm. Hazır kapaklar da değişiyor almak lazım.

Muhtemelen Labirentteki General kitabı da güncel kapakla çıkacak bilginize. Yeni baskı için bandrol alınmış. Genellikle yeni baskılarda kapaklar değişiyor.

3 Beğeni

Güzel iki kapak daha olmuş oluyor böylece. Ne zaman stoklara girerler acaba? Can hemen dağıtıyor mu bandrolden sonra

1 Beğeni

Kitapyurdu’nda 24 saatte kargo olarak satışta.

Gördüm ama eski kapak gelirse diye biraz çekindim.

Daha önce bu gibi durum için mail atmıştım. Bana siz sitede hangi kitabı görürseniz onu gönderiyoruz dedi. Yani ski kapak gelme ihtimali çok düşük

1 Beğeni

Tamam o zaman teşekkürler. Vereyim siparişi.

1 Beğeni