Gece Gibi Karanlık Bir Çiftlik

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/gece-gibi-karanlik-bir-ciftlik/

image

“Dünya kocaman bir çiftlik gibi. Dünyadaki tüm insanlar da bir koyun sürüsü. Sürüden ayrılanı kurt kapıyor.” dedi boğuk ve tiz bir sesle Alexia. Ben sürüden ayrıldığım için mi kurt kaptı acaba beni diyerek acı bir kahkaha attı. Gözleri dolu dolu olmuştu. Alexia kendi kendini konuşuyordu akıl hastanesinin odasında. Kendi kendine konuşup gülüyor, bazen de ağlama… (DEVAMI…)

Selam.
Akıcı cümlelerle kaleme aldığınız öykünüzün okuru kolayca içine çeken bir havası vardı. Elinize sağlık. Bununla birlikte "akıl hastanesi"ne geçiş süreci şehir hayatlarında bilinen ani bir polis baskını tadında gerçekleşiyor gibi görünmesi biraz göz(üm)e takılıyor: “Ertesi sabah uyandıklarında akıl hastanesinden gelmişlerdi.” Bu ani gelişmesi çok beklenmeyen haber için, öncülü olacak olan kısa ama negatif bir takım aşamaların yaşandığını “varsaymak” yerine doğrudan okura vererek okutmak, sonraki tecrit sürecinin başlangıcına daha sağlam bağlar kuracaktır diye düşündüm.
Katkısı olması amacıyla, bir okur bakış açısıyla kendimce bir fikrimdir. Elinize sağlık, devam.

1 Beğeni

Merhaba @Serdiven teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Luis’in Alexia 'ya dair kötü planları olduğundan biraz bahsettim ama doğru haklısıniz biraz üstün körü oldu sanırım o aşamaya geçmeden birkaç kısa da olsa bağlayıcı negatif olay olmasi gerekiyordu ama benim asıl amacım Alexia’nın akıl hastanesine düşene kadar hiç bir şeyden haberi olmamasıydı ve o yüzden okuyucuya da bu noktada sürpriz yapmış oldum bir renk katmak istedim sadece öyküye.

1 Beğeni

Merhaba @deniz_gunes

Kendi derinliği olan, trajik ama tersine keyifli ve akıcı bir öyküydü.
Ama bu öykü biraz fazla koşuyor olabilir. Çok anlatıyor gibi. Biraz daha frenli, daha uzun ama daha yavaş geçişlerle daha etkili anlatılabilir bu cendere, gibi hissettim.

Ancak keyifli ve sonunu merak ettiren bir öykü olarak da dikkat çekiyordu.
Ellerinize sağlık

1 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Biraz üstüste yığılma oldu sanırım anlatırken haklısıniz. Daha çok frene basarak daha uzatarak anlatmayı deneyeceğim. Fazla uzatamiyorum genelde öykülerimi. Dediklerinizi dikkate alacağın teşekkür ederim :pray: yaza yaza gelisecegim sonuçta. Görüşmek üzere. Sevgiler

1 Beğeni

Öncelikle ellerine sağlık. Oldukça akıcı, kendi içine çekebilen ve üzerine düşündürmeyi başaran bir öykü. Hızlı ilerlenmiş ama eksiklik hissettirmeden yazılmış.
Diğer yazılarında buluşmak üzere

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim güzel yorumun için Azimecim beğenmene sevindim🤗 mikroçip öykü konulu seckiye katilamadim sağlık sorunlarım vardı şimdi biraz daha iyiyim. Peri konulu öykümü yazıp gönderdim. Her zaman beklerim oykulerime.

1 Beğeni

Heyecanla beklemedeyim. Çok geçmiş olsun bu arada.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim Azimecim :pray: umarım yeni sayıdaki öykümü begenirsin görüşmek üzere