Gece Yürüyüşleri

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Gece Yürüyüşleri – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yaşar tavukları salmak için evden çıktığında, bahçe kapısı önündeki eski kasa, siyah Ford Mondeo’yu gördü. Söylendi. Araba çiy kaplı, güneş yerden kopmak üzereydi. Söğütlerde kuşlar ötüşüyordu. Omzu üzerinden bakarak, “Leman çayı hızlandır,” dedi. “Misafirimiz gelmiş.” Kadın içeriden, “Demledim bile,” diye seslendi. Yaşar esnedi, gözlerini ovuşturdu, bahçeyi aşıp dışarı çıktı. Aracın kaputuna işaret parmağıyla çizgi çekerek… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba @emrenazimmert

Bazı öyküler vardır çok zor ilerler, sizi içine çekemez başka bir deyişle süner. Sizin öykünüzde bunların tam tersini hissettiğimi söylemeliyim. Oldukça başarılı ve etkileyici bir öyküydü. Diyaloglarınız, kahvaltı masasındaki akışı, kasabadakilerle konuşmalar o kadar doğaldı ki, hiç takılmadan beni sona doğru taşıdı. Öykünüzdeki gerilimi, araya serpiştirdiğiniz nükteli cümleleri, çok beğendim. Ama en çok üstü kapalı simgeleri ve bunların benim algımda yarattığı çağrışımları.

Eğer ben bu öyküyü doğru okuyabildiysem ve anlayabildiysem, içerdiği mesaj beni derinden etkiledi. Eğer siz bunu anlatmayı amaçlamamışsanız, yine tebrikler ki bana bu duyguları hissettirdiniz. Öykünüzün sonu da tamamına yakışır bir şekilde bitti.

Elinize sağlık, umarım tekrar okuruz sizi.

1 Beğeni

Selamlar Müge Hanım,

Zarif sözleriniz için teşekkür ederim. Kafamdaki taslaklar ile seçki teması uyuşursa tekrar katılmayı deneyeceğim.

Sevgiler.

1 Beğeni