George Clooney, Ben Affleck'i Batman Olmaması İçin Uyarmış

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/sinema/george-clooney-ben-affleck-batman-uyarisi/

image

90’larda Batman’in pelerinini kuşanan George Clooney, yakın dostu Ben Affleck’i Kara Şövalye rolünü kabul etmemesi için uyarmış. (DEVAMI…)

Yani ne desem bilemedim…

Ben Affleck benim için izlediğim en iyi Bruce Wayne’lerden biriydi. Şimdiye kadarki hiçbir aktör multimilyarder Wayne rolüne onun kadar yakışmadı kanımca. Ne Michael Keaton ne Val Kilmer ne de Christian Bale :slight_smile: Affleck’in hem mimikleri hem de tipi bildiğimiz Wayne’e çok yakın.

Öte yandan Affleck’in iyi bir Batman olduğunu düşünmüyorum. Şaşırıp gözlerini ve ağzını açtığı anlar özellikle… Soğukkanlılığıyla tanıdığımız Batman’e hiç yakışmıyor. Ama Martha’yı kurtardığı aksiyon sahnelerini sevmiştim. Arkham Asylum oyunlarının tadını almıştım, güzeldi bayağı.

Zevkler ve renkler…

4 Beğeni

Benim için hem Batman’in hem de Örümcek Adam’ın ortak bir yanı var: İkisinin de en iyi yansıtıldığı yapımlar çizgi film olanlarıydı.

2 Beğeni

Ama işte sen “Affleck, Wayne rolünün hakkından başarıyla gelmişti” deyince zevkler ve renkler olmuyor nesnel bir yargıymış gibi oluyor. Bu bir haber sonuçta. Sen bilirsin abi ama benim gibi düşünen milyonlar için (tek tek saymadım gerçi) “kimilerine göre Affleck rolünün hakkından gelmişti kimilerine göre de soğuk kanlı olması gerekirken odun gibi oyunculuğuyla gözleri kanatmıştı” yazabilirsin. Tamam tamam “kimilerine göre de rolünün altından kalkamamıştı” da olur. Yandaş olma lütfen. Affleck severler yandaşı yani. :smiley:

1 Beğeni

Rocksteady de Arkham Asylum ve Arkham City’de çok başarılı bir iş çıkarmıştı Batman’i aslına sadık bir şekilde yansıtma konusunda. Sen de Insomniac için benzer bir şey söylersin herhalde :slight_smile:

Herkes dövüyor, ben de övdüm. Kendi haber sitene sahip olmanın avantajları, hohoho! :smile:

2 Beğeni

Her Batman uyarlamasının kendine has bir tonu, atmosferi var. O sebeple Batman rolünü üstlenen her oyuncu, hangi filmin Batman’iyse o filme yakışıyor. Yani, Tim Burton’ın filminde Michael Keaton’ın Batman’i sırıtmaz. Hatta Burton filminde Christian Bale’in Batman’i de çok sırıtmaz. Ama Christopher Nolan’ın filminde Ben Affleck’in Batman’i olsa, varlığı senaryoyu bile değiştirir; The Dark Knight’taki Joker karşısına çıksa, tamamdır, Joker-moker yok artık :rofl:

George Clooney ve Val Kilmar, Joel Schumacher’ın filmlerine uyan Batman portreleri çizmiştiler.

Söz konusu Batman olunca, işin kilit noktası filmin ne kadar iyi bir Batman filmi olup olmadığında ya da filmin izleyiciyi ne kadar tatmin edip etmediği, sanırım :thinking:

1 Beğeni

Kesinlikle. Rocksteady’nin Batman oyunları ve son Insomniac’ın Spider-Man’i gayet başarılı karakter adaptasyonları ortaya koymuştu. Keşke bu tarz oyunların sayısı artsa da sinema salonlarındaki hayal kırıklığımız bir nebze katlanılabilir olsa.

1 Beğeni

Bale en iyi Wayne, Affleck de en iyi Batman’di. Kişiden kişiye değişir elbette. Ama, Affleck solo Batman oynamadan adamı yerden yere vurmak da saçmalık. Bale; JL veya BvS filmlerinde oynasa nasıl olurdu diye sorgulamak lazım.

Haber yanlış.

George Clooney en kötü Batmanlerden biri değildir, en kötüsüdür. :smiley: Kimse bu kadar kötü olamaz. Pattinson’a da çok yüklendiler. Hele bir denesin, Clooney kadar kötü olacak değil ya.