George Raymond Richard Martin (d. 20 Eylül 1948), Amerikalı yazar ve fantezi, korku ve bilimkurgusenaryo yazarı[1]. Kendisi en çok Türkçeye Buz ve Ateşin Şarkısı olarak çevrilen ve daha sonra Game of Thrones adıyla dizisi çekilen A Song of Ice and Fire isimli epik fantezi roman serisinin yazarı olarak bilinir. Martin, Time tarafından “2011’in en etkili 100 kişisi” arasına seçilmiştir.[2]Buz ve Ateşin Şarkısı serisi ile daha çok adını duyurmuştur.
Kalkedon kitaplarını alamadım hala, para yetmiyor. Phoenix yayınlarından da Efsaneler antolojilerinden birinde öyküsü vardı. Bir de şövalyeli bir çizgi romanı vardı artık baskısı bulunmuyor, ismini unuttum. Galiba bu forumdan birine satmıştım 5 lira gibi bir fiyata
Yurtdışındaki gibi artık böyle çok özel pahalı baskılara falan koleksiyoncuysan ekstra para verip alıyorsun gibi bir durum yaşamaya başladık sanırım ama bizdeki ‘‘özel olması gereken’’ baskılar biraz boyutu büyük, renkli ve ciltli kapaklı, renksiz resimli, dümdüz baskılar. Neyse, olur. İyi oldu, paramı başka şeylere saklarım artık.
Şimdi tam olarak bu baskılar hakkında bilgim yok. Bu baskı normal seride bulunan 2 kitap halindeki Kralların Çarpışması’nın birebir tam metinli resimli özel baskısı mıdır? Yani normal kitapları almayıp direk bu ciltlilerden başlanılabilir mi?
Kütüphanede bulunsun, koleksiyonumda olsun düşünceniz yoksa ciltliyi de almanıza gerek yok. İkisi de aynı kitap, ikisi de illüstrasyonlu baskı ve aynı resimler kullanılıyor.