Merhaba arkadaşlar. Normalde sadece polisiye türde hikayeler yazıyorum ama uzun zamandır bir bilimkurgu hikayesi yazmak istiyordum. Yaklaşık 5 - 6 bölüm sürecek mini bir bilmkurgu hikayesi tasarladım, umarım hoşunuza gider

1. Bölüm
-SES KAYDI 678-
"Yapay zeka yazılımını bitirdim. Yarın, yani 29 Ocak 2020 tarihinde yapay zekayı telefonun içine tamamiyle kuracağım. Yapay zeka yazılımını telefona aktardıktan sonra robotik ellerle, robotik ayakları yazılıma uyumlu hale getirip, telefona entegre edeceğim.
Ortaya çıkaracağım bu ürün büyük bir ses getirecek… İnsanlar yanlarından bir saniye olsun ayırmadıkları telefonlarıyla dertleşebilecek, onlara “dokunabilecekler” bu benim “Gerçek akıllı telefon” projem"
Enver ses kayıt cihazının kırmızı düğmesine bastıktan sonra kendi tasarımı olan telefona baktı. Telefon dokunmatikti ve basit bir tasarıma sahipti… Onu diğer telefonlardan ayıracak özellik, içine kurulacak olan yapay zeka yazılımına bağılıydı.
Enver insanlardan uzak, ailesinin ona bıraktığı miras ile yaşıyordu. Küçük yaşlardan gelen teknoloji aşkı yüzüne mirasının yarısını harcamıştı. Evine kurduğu bir nevi teknoloji atölyesinde yeni şeyler deniyor, kendi meraklarını tatmin ediyordu… Ama yapacağı bu son icat, onun için bile fazlaydı. İnsanlara “gerçekten akıllı” olan bir telefon sunmak istiyordu. İnsanlar gibi düşünen, hisleri olan ve bir robot gibi hareket edebilen telefon; gerçekten muazzam!
Telefon şirketleri her geçen gün telefonlarıni biraz daha inceltirken, Enver’in tasarladığı telefon son derece kabaydı… Ama onun tasarladığı telefonun kendi duyguları olacaktı…
Enver son notlarını ve formüllerini incelikten sonra “Yarın her şey değişecek” dedi. Yapay zeka yazılımının yüklü olduğu laptopu, robotik kol ve ayakları, son olarakta kendi tasarımı olan telefonu; büyük ve şifreli çelik kasanın içine koydu.
Başarı ve heyecanın vermiş olduğu gururla evinin alt katına kurduğu atölyesinden çıktı. İçine sığdıramadığı mutlulukla, huzur dolu bir uyku çekmek için yatak odasına yöneldi… Belki de uyuyacağı son huzurlu uykuydu!