Gölge Bilinç

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Gölge Bilinç – Aylık Öykü Seçkisi

image

Not: Serinin ilk iki bölümüne buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Düş Gören Evrenler Simsiyah, uzun bir çarşafı andıran denizin ortasında tekinsiz ve eski görünümlü bir gemi bilinmeyen bir yere yelken açmıştı. Güvertede gelişi güzel kalasların üstüne serilmiş et parçaları duruyordu. Ortalarında da ölüm uykusuna yatmış gibi görünen iki varlık vardı. Bir diğeriyse kalaslardan birine bağlıydı. Acılı… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Selam Haluk,

Boyutlar arasında dolaşan, bazı sezmek istediğim ama emin olamadığım metaforlar içeren öykün/romanın, sadece hayal gücü ve olay örgüsüne ek yapıbozum şaheserliği ile değil, bilakis kelimelerin kullanımı zanaatiyle de olağanüstü tanımını hak ediyor.

Bununla birlikte bir geri bildirimim olsun; bu hikayenin temelde ne anlattığına dair kafan net mi merak ediyorum. Yani pırıl pırıl berrak bir suyu büyüleyici bir güzellikle takip mi ediyorsun, yoksa o suyun nereye açılacağını bilerek bir nevi, dalyanlarını kendin mi çiziyorsun?..

Bu soru, tüm materyalin toplam değerlendirilmesinde kilit olur.

Ellerine sağlık, çok beğendim.
Görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Selam Murat,

Öykülerimin daimi okuyanı değerli insan. :slight_smile:
İtiraf etmeliyim ki yorumundaki bazı cümleleri edebi olarak kuvvetli bulduğum için de hoşuma gitti.
Ancak öyküyü “olağanüstü” tanımlamasıyla yorumlayınca, yazarını da şımarttın oldukça. :slight_smile:
Geri bildirim kısmına gelirsek; yayımlanan tüm kısımlar planlı-programlı bir rotada ilerledi ancak ilgimi her zamanki gibi çabuk kaybetmiş olduğumdan dolayı da kalan 2000 kelime civarı sonrası için gerekli motivasyonu ne zaman elde ederim bilmiyorum.

Not: Bu bölüm bazı değişikliklere uğratılıp Kutsal Bilge’nin 4. bölümü için uyarlanacaktı tarafımca ancak Lehsard bağlamında her şeyi berbat etme riski ve daralan zamandan dolayı bundan vazgeçildi.

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle,
Saygılarımla

1 Beğeni

Haluk merhabalar;

Senin evreninden tanıdık yüzlere selamlar. :slightly_smiling_face: Ucube, Lehsard, Mezirdal…

Daha önce de ifade etmiş olmalıyım. Senin anlatımın okuyucu açısından zorlayıcı açıkçası. Metaforlar, simgesel anlatımlar, geçişler vs… Bazen başlıkların dahi simgesel. Mesela gayet zekice olan K1 (KABİR) gibi :slightly_smiling_face:

Umarım bu yoğun katmanlı hikayelerini bir gün tek çatı altında okuyabiliriz. Bu arada dil kullanımın hususunda özellikle tebrik etmek isterim seni. Ellerine sağlık bu güzel öykünden ötürü. Sağlıcakla kal…

1 Beğeni

Merhaba Ebuzer,

Okuduğun ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Anlatımımın zorlayıcılığı ile ilgili olarak sonuna kadar haklısın. Bundan sonraki öykülerimde daha sade bir anlatıma başvurabilirim ( Bu durumu ruh halim belirliyor gerçi :slight_smile: ).

Sonraki seçkilerde seni de okumak dileğiyle,
Sevgiler

1 Beğeni

@Haluk_Cevik merhaba,

Yine tamamen senin tarzında olan, serinin bir devam öyküsünü daha okumuş olduk. İç içe geçen planlar ve metaforlar okuyucuyu zorlamakla birlikte, bilgi ve kültür
heybenden aktardıklarını almak ve arka planda vermek istediğin mesajları düşünmek de keyif veriyor. Ben zorlanmayı seviyorum. Öykünden bir cümlelik alıntıyla da pekiştireyim bu yorumumu. :slight_smile:

Bu ay ilk defa ben de kendi öykümde metaforlarla ilerledim. Seni okudukça sana mı benziyorum, ne? :laughing:

Emeğine sağlık,

Sevgiler,
Sena

1 Beğeni

@Senaa merhaba,

Okuduğun ve bu teşvik edici, güzel yorumun için teşekkür ederim.
Keyif almana çok sevindim. :slight_smile:

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle,
Sevgilerle

1 Beğeni