Gölge

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/golge-berke-topbas/

image

I Şehrin hisarları geçilmiş, hisarların burçlarına Eachann’ın sancağı asılmış, altın kapılar şahmerdanlarla çökertilmiş ve caddelerde sıkışan kral yanlısı şövalyeler, asilere karşı beyhude bir çaba ile kılıçlarını savurmaya devam etmişti. Kılıçların, okların, mızrakların ve plaka zırhlarının ardından bağırıp çağıran askerlerin ürkütücü seslerinin arasında kalan şehirliyse, canlarını kurtarabilmek için gözüne kestirdikleri evlere muhaceret etmiş, kendilerine karşı koyan… (DEVAMI…)

Günaydın
Uzun bir öykü olmuş elinize, kaleminize sağlık. Bilinen bir konunun yeniden anlatımıydı okuduklarım ama sonunu merak ettiğim için sıkılmadan okuduğumu söylemeliyim. Öykünün yarım kaldığını düşünüyorum hatta IV. bölümde bitebilirdi bile. Eachann, ağabeyine benzediğini söyler kendini içkiye, eğlenceye verebilirdi. Bir başkası Onu devirebilirdi, üstelik bu durum son derece ironik olurdu. Yine de öyle bir son kolay olurdu.Siz kolay yolu seçmeden kahramanlıkla bitirmek istemişsiniz ama bir kaç eksiklik olduğunu düşünüyorum. İlk aklıma gelenleri yazayım.
*Eachann, seferi için neden istihbarat yapmadı, eğer kısa bir araştırma yapsaydı ne kendisi ne de ordusu bu duruma düşmezdi.
*Acaba giriş bölümünü biraz daha kısa tutup seferi anlatsaydınız o zaman sonuç zaferle biter
Eachann, ordusunu neden eğitimle ve techizatla hazırlamadı.
*Bir başka nokta böyle güçlü bir kralın iki yüzlü kötü dostları da olabilirdi hatta olmalıydı.
*Belki de en önemlisi böyle romansların olmazsa olmazı prensesler ve kraliçeler neden yok.
Sonuç olarak tekrar elinize sağlık diyorum. Klon konusu bu öyküye devam olabilir mi? sanmıyorum da umarım yeni konu yani 144. konu denk gelirde yeni bir uyanış ve yeni zaferlerle öykünüzü tamamlarsınız .

1 Beğeni

İyi akşamlar.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Kusura bakmayın, görüşlerinizi daha yeni görüyorum… Sonuna kadar sıkılmadan, merak ederek okumanız benim için bir başarıdır. Eksiklikler hakkında sizlere katılıyorum. Birazcık aceleyle yazılmış bir metin olduğundan dolayı üzerinde durma fırsatı yakalayamamıştım. İlk kısmı kısa tutulabilirdi ancak yeni kralın, ağabeyine karşı verdiği sözleri okuyucunun görmesi gerektiği fikrine kapıldım. E, tabi bu da öykünün biraz uzamasına sebep oldu. Ek olarak kraliçe, prenses ve entrikacı soyluları eklememe sebebim de kısa tutma zorunluluğunu hissetmekten kaynaklandı.

Eser sizin takdir sizin. Tekrar elinize sağlık.