Gölgesi Olan

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/golgesi-olan/

image

Uzun, geniş cadde tıklım tıklımdı. Caddenin iki yanını da saran binalar gökyüzüne alabildiğine uzuyor ve aşağıdan göğün mavi ve beyaz alacasında bir şerit hâlinde gözükmesine sebep oluyorlardı. Binaların alt taraflarındaki camekânlı dükkânlardan birileri girip çıkıyor, tek düze bir müzik sesiyle beraber kafelerin kaldırımlara taşan masalarında oturanlardan etrafa hem hararetli hem neşeli konuşma sesleri yayılıyordu. Havaya… (DEVAMI…)

Betimlemeler o kadar ayrıntılı ki hikayeyi tam olarak okuyamadım

2 Beğeni

Evet, maalesef… Yazdıktan çok sonra bir iki defa okuduğum zaman ben de bunu fark ettim. Bu öyküyü her ne kadar severek yazsam da içime sinmedi hiç. Ne yazık ki yazdıktan sonra hemen tekrar üzerine okuma yapınca gözüme çarpmadı o kadar. Fakat şimdi bakınca betimlemelerin ayrıntılarının boğucu olduğunu ben de fark ediyorum. Bu öykü üzerine tekrar düzeltmeler, çıkarmalar yapacağım daha sonra. Okuduğunuz için ve yorumunuz için teşekkür ederim :raising_hand_man:.

Her şeyden önce çok beğendiğimi söyleyerek başlamak istiyorum. Açıkçası baştaki betimlemeler biraz uzun olsa da beni hikayenin içine çekti. Artık çoğu hikayede böyle uzun, özenli atmosfer betimlemelerini görmüyoruz. Gölge imgesi çok başarılı kullanılmış, ısırılmış elma, ay gerçekten hepsi hikaye kurulurken özenle yerleştirilmiş, hikayenin aradığı arattığı anlamı pekiştirmiş. Belki diyaloglar biraz daha dinamik olabilirdi çünkü genel olarak hikaye diyalogların üzerine kuruluydu.

Son olarak bu seçkide birkaç hikayeyle birlikte bu hikayenin de bu kadar az görüntülenme ve yorum almasına çok şaşırdım. Daha fazlasını hak ediyor kesinlikle.

1 Beğeni

Betimlemeleri boğucu bulmayan iki kişiden birisiniz şu an benim için :smiley:. Sevindim o yüzden. Gerçekten öykülerde artık dediğiniz gibi betimlemelere pek yer verilmiyor. Konuya hemen geçebilmek için ya diyalogların üstüne düşülüyor ya da betimlemeler kısaltılıyor. Ben de bunu biraz aşabilmek için betimlemeleri -biraz da benim sevdiğim tarz olduğu için :p- biraz uzun tutmaya çalışıyordum. Dozu tutturacağım ama inanıyorum :smiley:. Ayrıca ısırılmış elma detayını fark etmenize çok mutlu olduğumu söylemem lazım. Zira çevremdeki birkaç arkadaşıma okuttuğumda onlardan bu detaya dair bir yorum alamadım. Fark etmedilerse demek ki :joy:. Ona dikkat etmeniz çok güzel. Öyküyü -umuyorum- kısa bir zaman sonra tekrar gözden geçireceğim. O zaman dediğiniz gibi bana da durgun gelen diyaloglarda biraz daha hareketlendirme yapabilirim. Önümüzdeki temada bu iki sorunu da halletmiş bir öyküm olacak diye ümit ediyorum.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca da okuduğunuz için. Beğenmenize çok sevindim :slightly_smiling_face:.