Biraz ilginç bir liste olmuş, sanırım popülarite yerine okunma sayısına göre sıralamışlar. Fantastikte 23 kitap okumuşum. Bilim kurguya bakmadım bile
Bilim kurguların 20’sini okumuşum, 12 tane de bir yıl içerisinde okumayı planladığım var. Hayvan Çiftliği tam olarak nasıl bir bilim kurgu, onu anlamadım
Hocam artık sizi fantastik dünyaya kazandırma zamanımız gelmedi mi?
Fantastik kitaplar çok kalın ve fazla sayıda Düzenli yaşayacağım bir yere geçersem belki başlayabilirim, en azından tavsiye edilenlere
Şimdi ise elimde olanları bile elden çıkartabilirim. Bu arada amber yıllıkları, yüzüklerin efendisi, harry potter’lar(ilk çıktıkları zaman okumuştum
), yerdeniz serisi gibi fantastik kurgu serilerini okudum ama Robert Jordan, Brandon Sanderson, David Eddings, Joe Abercrombie gibi isimleri hiç okumadım. Dediğim gibi belki ileride giriş yaparım
21 fantastik 25 bilim kurgu okumuşum. Tamamını okumadığım ama tamamlamayı düşündüğüm serileri okudum saydım.
2 bilim-kurgu, 4 fantastik okumuşum. Bu nasıl listedir ki, Harry Potter yok orda
Bana da çok saçma geldi. En iyi dese yine anlaşılabilir ama en popüler kitaplar listesinde Harry Potter olmaması imkansız.
Peki Kazuo Ishiguro - Beni Asla Bırakma kitabı bilimkurgu mu??? Başka bir kitabı da fantastikte var.
25 fantastik 5 bilim-kurguyla inanılmaz dengeli bir bir okuma serüveni yaşamışım .
16 bilim kurgu - 2 fantastik ile ben de yerimi alayım
11 Fantastik,
18 Bilimkurgu
Ben de 21 bilim-kurgu, 5 fantastik okumuşum listeden.
10 fantastik, 9 bilimkurgu.
15 fantastik, 12 bk.
Listeyi nasıl hazırladılar ben de merak ettim. Kaplan! Kaplan! listede yok mesela, ama ondan daha az oylanmış kitaplar var.
Fantastik listesinde de sadece yetişkinleri saymışlar galiba. Şimşek Hırsızı, Harry Potter, Altın Pusula, Eragon vs. olmadığın göre. Ama öbür yandan da Narnia listede, sırf klasik olduğu için ayrı tutulmuş galiba.
Edit: Oy veren değil de inceleme yazan sayısına göre seçmişler. Tuhaf.
@Gok_Smr 2006 Arthur C. Clarke Ödülü’ne aday olmuş.
Bana göre de Körlük kitabı Bilimkurgu değil. 1Q84’ü fantastik kategorisinde değerlendirip doğru olanı yapmışken Körlük’ü neden Bilimkurgu olarak değerlendirmişler anlamadım.
Kitapların tür tercihleri okurlar tarafından yapılıyor bu tür sitelerde, böyle listeler yaparken Küratör değerlendirmesi olsa daha iyi olur sanki.
12 Fantastik 11 bilim kurgu. Sıradaki kitabım Çocukluğun Sonu. Dengeli okumada benim gibi olun. Garip bir liste olmuş. Aynı yazarın bilmediğim ama popüler olan kitapları varmış.
11 tanesi okunan, 3 tanesi yarım bırakılan toplam 14 bilim kurgu, yeni başladığım bir tür olduğu için de 3 tane fantastik eser okumuşum.
13 Fantastik, 14 Bilimkurgu okumuşum.
9 fantastik 8 bilimkurgu okumuşum ben de. Bilim kurgu neyse de fantastik çok az çıktı şaşırdım.
Listelerden elimde mevcut 19 fantastikden 10, 33 bilimkurgudan da 10 tanesini okumuşum.