Goodreads Hesaplarımız

Kafama göre, hatırladığım bir sürü kitabı işaretledim. Üşendiğim için 500 civarını daha giremedim. Kolay yolu da yok galiba. Tespit edip işaretlemem gerek.

1 Beğeni

Nereye yazacağımı bilemedim ama Goodreads’in bazı kitapları neden İngilizce olarak paylaşmadığını anlayamıyorum.Mesela bir İtalyan yazarın kitabına baktım Türkçeye de çevrilmiş bütün sayfa İtalyanca.He tamam ben İtalyanca anlıyorum belli bir seviyede şuan da başkası bakmak istese İtalyanca bilmeyen google translate ile garip gurup bir çeviriyle karşılaşacak.Ya da geçen yine başka bir kitaba baktım komple Portekizce.Bunun sebebini bilen var mı acaba?

2 Beğeni

Kitabı ekleyen kullanıcılar tanıtım kısmını es geçmişlerdir. Bazı kullanıcılar da çeviri kitapla orijinalini eşleştirmiyor. Bir de aşağıdaki fotoğraflardaki gibi aynı kitabın aynı baskısı birden fazla eklenmiş olabiliyor, alttaki tüm edisyonlar kısmında gözükmüyor. Bunlar herkesin kafasına göre kitap ekleyebilmesinden kaynaklanıyor.

Yazarı İtalyan ise siteye ilk ekleyen kullanıcı da İtalyandır muhtemelen ve İtalyanca olarak eklemiştir diye düşündüm ben. Sonra da kimse İngilizce edisyonunu eklemediyse öyle kalmıştır :slight_smile: Veri tabanına kitap ekleyenler hep kullanıcılar.

Türk yazarların kitaplarında da aynı durum vardır tahminimce.

Eskiden Goodreads kullanırdım. Hatta hesabımı bu başlık altında paylaşmıştım. Fakat sonra Goodreads kullanmanın kitap okuma sürecimi değiştirdiğini görünce hesabımı kapattım.

Goodreads kullanmanın pek çok faydası var aslında. Kim ne okumuş ve okuyor görüyorsunuz, kitaplar hakkındaki yorumları okuyabiliyorsunuz. Okunacak bir sürü kitap keşfedebiliyorsunuz. Okuduğunuz kitapların kaydını tutabiliyorsunuz.

Öte yandan kitaplara yıldız verme konusu, bir kitabı okurken kaç yıldız vermem gerektiği düşüncesine sürekli neden oluyor. Hâlbuki bunu düşünmeden kitap okumanın en verimlisi ve en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Filmler söz konusu olduğunda ise benzer şeyler IMDb için de söylenebilir.

Benden başka kimsede bu durum rahatsızlık yaratıyor mu bilmem. Fakat benim için durum bu olduğundan Goodreads’ten ayrıldım.

3 Beğeni

Aslında yıldız sistemi o kadar kötü değil diye düşünüyorum. Bir tür ortak akıla ulaşmış oluyorsunuz

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba
Küçük bir sorun yaşıyorum goodreads’ta. Bir kitabı sisteme kaydettim, diyelim kitabın adı A. Sonra başka bir yayınevinden .A adını taşıyan başka yayınevinin başka basım yılına ait ktabını da kaydetmek istiyorum. Nasıl yapabilirim.

1 Beğeni

Aynı kitabın farklı edisyonlarından mı bahsediyorsunuz?

Yunus Emre Divanı gibi kapsamlı kitaptan söz ediyorum. Farklı yayınevi, farklı baskı, farklı yayına hazırlayan

"Edit Mode"da iken, eklediğiniz kitabın sayfasında 3 nokta olan butona ve ardından "add a new edition"a basmanız lazım. Açılan kitap bilgilerinin girileceği sayfada birincil yazar Yunus Emre olacak şekilde, diğer ikincil yazarların “Hazırlayan/Prepared by” olarak işaretlenip eklenmesi gerekir. İlgili yayınevi bilgileri vs. de girildikten sonra kaydettiğinizde; işlem tamamlanmış olacaktır.
Not: Bir sorun olursa, ilgili kitap linklerini yolladığınız takdirde ekleyebilirim.

Aranızda kütüphaneci olan var mı acaba? Bir iki kitap için değişiklik ve ekleme isteyecektim.

1 Beğeni

Yardımcı olabilirim.

1 Beğeni

Bu çizgi roman türkçesi yanlış edisyona eklenmiş onun düzeltimesini isteyecektim.

Birde bu ikisi var.

1 Beğeni

Şu an Goodreads’in edisyon birleştirme/ayırma sayfasında bakım var. “Batman: Üç Joker” ile sonrasında ilgileneceğim.
Diğer kitapları ekledim.
Ciltsiz (Paperback): Joker: Öldüren Gülümseme by Jeff Lemire | Goodreads
Ciltli (Hardcover): Joker: Öldüren Gülümseme by Jeff Lemire | Goodreads

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

Everest Açıkhava 27 Hans Fallada - Büyük Aşk kitabını ekleyebilir misiniz?

1 Beğeni
1 Beğeni

Bu başlık amacından sapmış gibi. Acaba talepler için ayrı bir başlık mı açsak? Veya Goodreads’e dair her şey gibi bir düzeltme?

yeni

1 Beğeni