“Bug değil, feature.” — Goodreads Yazılım Müdürü
Dün beni de delirtti bu durum. Baktım olmuyor saldım ben de. Her şey iyi hoş ama yazılım olarak çok tırt gerçekten. Kullanım kolaylığı da yok. Aşırı yavaş. Zaman zaman çileden çıkartıyor. 1000Kitap çok faydasız insan barındırıyor ama kullanım çok kolay.
Hakkaten kullanımı işkence olan goodreads dışında hangi alternatifler var.
1000kitap var.
Bir de ben ekstradan LibraryThing kullanıyorum. Buçuklu oy verme var (mesela 3.5 yıldız gibi), bulamadığın kitabı manuel ekleyebiliyorsun. Etiketlendirme (tag) var. Kimseyle etkileşime girmeden okuduğun kitapları takip edebiliyorsun. Sevdiğim bir uygulama.
1000kitap’ta da her kitap övülüyor yahu… Merak ediyorum kim ne yazmış, eleştiriler neler diye ama genelde kitaplar zaten övüldüğü için anlayamıyorum. Yani sanırım seven gidip yorum yapar yüksek oy verirken sevmeyen de kaydedip geçiyor. Bilemedim. Belki de ben abartıyorumdur.
Bence de öyle bir şey var 1k’da. Goodreads kullanıyorum türkçe yorum çok bulamayınca 1k’ya bakıyorum hepsi muhteşem, efsane, harika.
İnsanlar beğendikleri şeyleri övmeye vakit ayırıyor bence de.
Goodreads 2021 Ödülleri’nin oylamaları başlamış. 17 kategoride 2021 yılın en iyi kitaplarını seçin Açılış turu: 16 Kasım - 28 Kasım Meraklıları muhtemelen biliyordur, ben gene de duyurayım istedim.
Goodreads’te bir sorun mu var? Sayfa hata veriyor bir türlü giremiyorum. Aynı şekilde IMDB’de öyle.
Ben de biraz önce hem uygulamaya hem de siteye giremedim, çökmüş.
Arkadaşlar Goodreads masaüstünde karanlık tema var mıdır? Varsa nerededir?
Malesef yok, ben de bekliyorum. Birkaç ay önce bu yönde öneriler gördüğümü hatırlıyorum yardım kısmında ama herhangi bir gelişme yok görünen o ki.
Gerçekten kör oldum. Zaten yavaşlığı beni benden alıyor.
Evet, böyle bir sitenin / uygulamanın yıllardır aynı kalması ilginç. Hiç gelişmiyor.
Hesabımı yeni açtım,hala eklemeler yapmam lazım
Buyrunuz
Bu kitabı Goodreads’e ekleyebilecek bir arkadaş var mıdır?
Ekledim ama hemen düşmüyor sanırım, 10 dakika sonra aramalara açılır falan diye uyarı da verdi. Birazdan tıklayıp en kötü other editions dan bakarsınız. Bende şöyle gözüküyor ama linki paylaşınca yeni eklediğim edisyon çıkmadı nedense;
Buyrun linki;
Daha önce kitap ekledim mi hatırlamıyorum, uğraştırıcıymış Bir de kitabın orjinal adını bulamadım, satış sitesinde yazmıyor. Yazarın da paranormal orjin isimli kitabı yok falan. İçeriğinden çıkardım, inş yanlış kitaba edisyon eklemedik