Ekledim, künyeyi tamamladım, edisyonları birleştirdim.
Anladım ama “bir gözyaşı bir gülümseme” eserinde mesela, Halil Cibran yazar ismiyle eklenen iş kültür baskısının 10 tane ratingi var yalnızca. Halbuki esas baskının çok daha fazla ratingi var. Diğer kitaplar gibi birleştirilmemiş bu kitap yani.
Esas edisyon ile birleştirilmesi gerekiyor, yalnızca yazar ismi ile ilgili kısmı belirttim.
İş Kültür sert kapak baskısından fazlalık bir kayıt vardı, sildim. Yazar isimlerinin her ikisini de ekledim, sıralamalarını düzenledim. Esas edisyonla birleştirdim.
Paperback Bir Gözyaşı, Bir Gülümseme by Kahlil Gibran | Goodreads
Hardcover Bir Gözyaşı, Bir Gülümseme by Kahlil Gibran | Goodreads
Editions of A Tear and a Smile by Kahlil Gibran | Goodreads
Teşekkürler zahmet verdim.
Şu anda Hardcover birleşmiş görünüyor ama paperback 10 rating devam ediyor. Hardcover eklerim sorun değil. Benim işimi görür buradan sonrası aslında.
Eklenmişti, düzenleme yapıp birleştirdim: Çılgın Palmiyeler by William Faulkner | Goodreads
YKY’nin sitesindeki ISBN13 ile ilgili sorun var, alternatif veri tabanlarında da böyle bir ISBN koduna rastlanmıyor. O nedenle boş bıraktım: Köy by William Faulkner | Goodreads
Aynı ISBN ile yeni kapak basılmış: Tapınak by William Faulkner | Goodreads
Rica ederim. Bahsettiğiniz edisyon için link yollama imkanınız var mı? Bir de bazen Goodreads geç güncelleniyor.
Bende hem paperback, hem de hardcover esas edisyonla birleşmiş görünüyor. Ayrıca birleşmeyen edisyon da yok. Daha önceki edisyonlar linkinden aldığım ekran görüntüleri de bunlar:
Çok teşekkürler.
https://okuyanus.com.tr/urun/insanin-anlam-arayisi-sert-kapak/
Bir de bunu ekleyebilirseniz sevinirim.
Frankl’ın ayrı bir kitabı gibi duruyor diğer baskılarıyla birleştirilmemiş.
Telefondan da kontrol ettim. Rating’ler düzelmiş.
Goodreads’in sistemine yansımasıyla ilgili bir durum. Kitapları ve o kitapların edisyonları fazla olan yazarların düzenleme işlemleri daha geç güncellenebiliyor.
Şu yeni kapağı ekleyebilir miyiz?
Teşekkür ederim.
Merhaba, Virginia Woolf’un kırmızı kedi yayınlarından yayınlanan Bir Yazarın Günlüğü kitabı yeni bir kitap gibi girilmiş. 9780156027915 ISBN13 kodlu kitabın bir versiyonu olarak düzeltebilir misiniz?
Kitap linkleri: Bir Yazarin Günlügü by Virginia Woolf | Goodreads
A Writer's Diary by Virginia Woolf | Goodreads
Ayrıca kitabın bazı bilgileri de eksik onları da ekleyebilir misiniz?
Sayfa: 432
Açıklama:
Hayat arkadaşı Leonard Woolf’un derlediği Bir Yazarın Günlüğü, dünya edebiyatının akışına yön veren bir dehanın zihnine yolculuk yapma ve mahrem düşünceleri arasında gizlice dolaşma olanağı sunuyor. Eşsiz bir titizlikle derlenen günlük Woolf ile yeni tanışacak okurlara yol arkadaşı olacak, çünkü her bir eserin tohumlarının nasıl ekildiğine, yazmanın ne denli yoğun, acı verici fakat bir o kadar da keyifli bir süreç olduğuna ışık tutuyor. Kitap, bilinç akışı yönteminin öncüsünün hayranları için ise sayısız sürprizle birlikte yeni katmanlar sunuyor: Nihai halini alan kitapların alternatif akışları hatta isimleri, Woolf’un Dostoyevski ile kavgası, Shakespeare hayranlığı, iktisatçı Keynes ile sırdaşlığı, gerçek dostları, öfkeleri, kaygıları, sıradan olan her şeye duyduğu tiksinme hissi… Ve tüm karanlığıyla savaş. Edebiyat ve eleştiri yazmak arasında sıklıkla tercih yapmak zorunda kalan Woolf’un ne denli sıkı bir okur olduğunu da günlük sayesinde öğreniyoruz.
Bir Yazarın Günlüğü ile Woolf’u yakından tanıyacak, satır aralarında ömürlük bir dost bulacaksınız.
“Dün, yani ayın 18’i, pazar günü, bir kükreme duyduk. Tam üstümüze geldiler. Uçağa baktım, kükreyen bir köpekbalığına bakan ufak bir balık gibi. Işıkları yansıyordu, üç tanelerdi sanırım. Zeytin yeşili. Sonra pat pat pat pat! Almanlar mıydı? Tekrardan pat pat pat, Kingston’ın üzerine doğru.”
Çevirmen:
Seda Erol Le Morellec
Teşekkürler
Düzenlendi. Goodreads’in güncellenmesi biraz sürebilir.
Merhaba, aşağıdaki kitapları da düzenleyebilir misiniz?
1-
Eklenecek kitap (Collected Stories by Olaf Stapledon | Goodreads) kitabının türkçe versiyonudur. Yeni bir Edition olarak ekleyebilirseniz çok sevinirim.
- Title : Efsuncu ve Diğer Öyküler
- Author(s) name(s) : Olaf Stapledon
*Translator name : Eray Karakoç - ISBN13 : 9786256438316
- Publisher : Fihrist Kitap
- Publication date : June 2023
- Format : Paperback
- Description :
Bilimkurgu dünyasının en önemli ilklerinden;
Felsefi tutumu ve gelecek adına sunduğu bilimsel öngörüler ile büyük bir saygınlık edinen; Arthur C. Clarke, Brian Aldiss, Stanisław Lem, Bertrand Russell, John Gloag, Naomi Mitchison, C. S. Lewis, Vernor Vinge, John Maynard Smith ve diğerleri üzerinde doğrudan etkiler bırakan Olaf Stapledon,
Ve onun farklı temalarda ve hep yüksek düşünsel yoğunlukta öyküleri, Türkçede ilk kez sizlerle…
Çoğu bilimkurgu türüne dahil edilebilecek bir düzine kadar roman kaleme alan ve bir o kadar da kurgudışı esere imza atan Olaf Stapledon (1886-1950), sayıca az olmakla beraber ardında çeşitli kısa öyküler bırakmıştır.
Öykülerinde, diğer eserlerinde olduğu gibi felsefi bir yoğunluk ile konuya nüfuz edişi, okuru daha ilk cümleden etkisi altına alır. Felsefe ve bilimkurgunun tüm olanaklarından yararlandığı öykülerinde insan beyninin sınırlarını, toplum dinamiklerini, yabancılaşmayı, gerçekliğin doğasını, savaşın anlamsızlığını, müziğin evrenselliğini inceler; bilindik anlatılara yeni yazınsal bağlamlar ve bağdaşımlar kazandırır. Bundan dolayıdır ki, Stapledon okumak kurguya eşlik etmekten ziyade özenle örülmüş bir felsefi doku üzerinde cambazlık yapmaya benzer. Hem dengede durmayı gerektirir hem de yoğunlaşmayı…
Fihrist olarak, bilimkurguda düşünsel ağırlığıyla yer etmiş bu kıymetli ismin öykülerini Türkçeye kazandırmanın mutluluğuyla…
Öyküler:
-Modern Bir Büyücü
-Doğu Batıdır
-Kontrolden Çıkan Yol
-Efsuncu
-Aide Karakoluna Gİden Yol
-Tohum ve Çiçek
-Ses Dünyası
- Page count : 114
- Language : Turkish
- Original Title : The Mystic
Kapak için link: (Efsuncu ve Diğer Öyküler - Olaf Stapledon - Fihrist Kitap)
2-
Eklenecek kitap (The Flames: A Fantasy by Olaf Stapledon | Goodreads) kitabının türkçe versiyonudur. Yeni bir Edition olarak ekleyebilirseniz çok sevinirim.
- Title : Alevler
*Translator name : Derin P. Lokman - ISBN13 : 9786256920255
- Publisher : Dedalus Kitap
- Publication date : 30 December 2023
- Description :
“Hayır” diye yanıtladı ses "senin kaderin farklı. Dünya yüzeyinde vücutları sıvı ve katı dokulardan oluşan soğuk varlıklar var. Bu sonradan görmeler şimdi gezegeni yönetiyor. Onlardan biri bizim etkimiz altında farkında olmadan seni serbest bırakmaya yönlendirildi.
Thos’a üniversite yıllarından tanıdığı ve o dönem arkadaş grubunca her daim tuhaf ve eksantrik bulunan ancak kendisinin anlayış göstermeyi asla ihmal etmese de bir parça şüpheyle yaklaşmayı sürdürdüğü Cass tarafından yıllar sonra “bilindik bir akıl hastanesinden gönderilen” bir mektupta Cass kurduğu doğaüstü bir ilişkiyi ve tüm dünyayı ilgilendiren büyük bir komployu derinlemesine anlatır ve arkadaşından bu “komplonun” önüne geçilmesi için yardım talebinde bulunur. Thos bu olağandışı hikâyeye kuşkuyla yaklaşmasına karşın mektubun içerdiği mantıklı ve detaylı anlatım yüzünden arkadaşına sempati göstermeye çalışmadan da edemez.
Alevler Olaf Stapledon tarafından kaleme alınmış ve ilk kez 1947’de yayınlanan kısa bir roman. Stapledon’ın diğer tüm çalışmaları gibi sıradan bilim kurgu üslubunu aşan bir metin çünkü psikoloji ve felsefe alanındaki tecrübesi yoluyla anlatılarına her daim farklı ve çarpıcı ögeler ve karakterlerle bağ kurma hususunda incelikli bir bağlam sunmayı ihmal etmeyen Stapledon bu kısa ve derinlikli eserinin de yine aynı nitelikleri sergilemesinde ustaca bir performans sergiliyor.
- Page count : 94
- Original Title : The Flames
Kapak için link: (https://www.amazon.com.tr/Alevler-Olaf-Stapledon/dp/6256920252/ref=sr_1_20?keywords=olaf+stapledon&qid=1688591377&sr=8-20)
3-
Eklenecek kitap ISBN13: 9780575099425 (Sirius by Olaf Stapledon | Goodreads) kitabının türkçe versiyonudur. Yeni bir Edition olarak ekleyebilirseniz çok sevinirim.
- Title : Sirius
*Translator name : Derin P. Lokman - ISBN13 : 9786256920236
- Publisher : Dedalus Kitap
- Publication date : 30 December 2023
- Description :
“Tüm dünya kalabalığın içine karışmış birkaç güzel tesadüf dışında kasvetli bir kazadan ibaret.” Belki de insanın aptallığının ve kalpsizliğinin derinliğini henüz fark etmemiş olması iyi bir şeydi çünkü eğer o dönem fark etseydi bu baskın türe sonsuz bir düşmanlık beslemeye başlayabilirdi. Şimdilik tüm kötülükleri kazaya ya da “kadere” bağlıyordu ve kaderin kayıtsızlığı yüzünden bazen bir çeşit coşkuya kapıldığı da oluyordu.
Sirius Thomas Trelone’un en büyük deneyinin sonucudur: bir insanın beynine ve zekasına sahip devasa yakışıklı bir köpek. Trelone’un en küçük kızı Plaxy ile birlikte aile içinde yetiştirilen ve eğitilen Sirius gerçekten de olağanüstü ve yetenekli bir yaratığa dönüşür. Trelone ailesiyle özellikle de Plaxy ile derin ve yakın bir ilişkisi vardır ve sorgulayabilen zihni insan bilgisi ve deneyiminin tüm yelpazelerine ulaşmaya başlar. Ancak Sirius özünde bir insan değildir ve onun için adeta birer işkenceye dönüşen dış dünyayla çatışmaları ve iç dünyasında kopan fırtınalar bir türlü bitmek bilmez. Hem kendini hem de dünyayı anlamlandırmak için durmaksızın bir mücadele veren Sirius hem kendi doğasının biricikliği ve türünün tek örneği olması hem de “baskın tür” insanların zorbalığı ve tuhaflığı karşısında kendisini sık sık yapayalnız ve dehşet içinde bir halde bulur.
- Page count : 272
- Original Title : Sirius: A Fantasy of Love and Discord
Kapak için link: (https://www.amazon.com.tr/Sirius-Olaf-Stapledon/dp/6256920236/ref=sr_1_21?keywords=olaf+stapledon&qid=1688591377&sr=8-21)
Teşekkürler.
Eklendi: Efsuncu ve Diğer Öyküler by Olaf Stapledon | Goodreads
Eklendi: Alevler by Olaf Stapledon | Goodreads
Eklendi: Sirius by Olaf Stapledon | Goodreads
Merhabalar şu linkteki Die Cilt 2 - Partiyi Bölmek by Kieron Gillen | Goodreads kitap hem bilgileri eksik durumda hem de 1 sayfa diye gözüküyor acaba bunun düzenlenmesini yapabilir misiniz ? Bilgileri de şu linkte Die Cilt 2: Partiyi Bölmek - Kapak A - - 9786258271232 - Kitap | presstij.com.tr
Düzenlendi, Goodreads’in güncellenmesi biraz sürebilir: Die, Cilt 2 - Partiyi Bölmek by Kieron Gillen | Goodreads