Günah

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Günah – Aylık Öykü Seçkisi

image

Bazen büyük günahlarımın ne olduğunu düşünüyorum. Sanırım en büyük günahım haklı olmak. Çalıştığım şirkette kazancın bir kısmını zimmetime geçirirken haklıydım. Çünkü paraya ihtiyacım vardı. Karımı aldatırken haklıydım. Çünkü eskisi kadar anlaşamıyorduk. Yalan söylediğim zamanlarda haklıydım. Çünkü kolay ulaşabileceğim bir çıkış yolu gerekiyordu. Birçok günah. Tek sebep. O da haklı olmam. Bunun sonuçlarına her gün katlanmak… (DEVAMI…)

Dante’nin cehennemini, öykünüze baharat misali tadımlık eklemeniz güzel bir girişim.

“Kalk!”

“Daha sıram gelmedi.”

“Kalk!” Bu seferki biraz daha buyurgandı ve kalkmak zorundaydım.

Çok ufak bir dokunuş ama etkili bir karakter anlatımı örneği. Karakter, huyları veya kabullenişleri ile gözümüzün önünde belirmeye başlıyor. Az lafla çok şey anlatmak ve okuyucunun metne katılımını sağlamak güzel şeyler.

Güzel dokunuşlar var ancak bana çoook kısa geldi öykü. Yani kurgulanışına ve dayanaklarına göre çok kısa kalmış. Orta ve son bölümlerinde biraz daha hacim kazanması öyküyü güzel bir yere taşıyabilir. İyi bir kalkış, umut vadeden bir gelişme bölümü ve ne olduğunu pek de anlayamadığım bir sonuç oldu benim için.

Elinize sağlık.

Bilmiyorum ben öyküde hiçbir çekişme, protagonistde hiçbir motivasyon göremedim. Bu öykü de bizi sürüklemesi gereken neydi?

Bana göre de başlangıçtaki kurgu girişimi ve inşa edilen birkaç basamağın ardı gelmedi.

1 Beğeni