Gündem bu şekildeyken bütün başlıklara sirayet etmemesi açısından bu başlığı açıyorum. Sözü fazla uzatmayacağım. Gündemden kaçan arkadaşları diğer başlıklarda rahatsız etmeyelim. İsteyen bu başlığı sessize alabilir.
Forum kurallarına aykırı bir durumda hem forum çıkarları hem de forumdaş çıkarlarını gözetmek adına, tek bir kelimeyle bile itiş kakış oluşması halinde bütün mesaj silinecektir.
Israrla aynı saldırgan tutumda bulunan üyeler uzaklaştırılacaktır.
İkinci bir uyarı yapılmayacaktır.
Not: Diğer konulardaki benzer gönderiler bu başlığa taşınabilir.
Eğitimsizlik diyelim. Ağzında sigarayla sokakta bu lafları söyleyen adamın tüttürdüğü tütünün , bi tarafını sildiği tuvalet kağıdının bile dışarıya bağımlı olduğundan haberi yok. Maalesef mantık çerçevesinde değil ucuz kabadayı tavırlarıyla hayaller ülkesinde yaşayan bir toplum yarattılar.
Benim arkadaşlarım hep yurtdışına gidiyorlar, üzülüyorum çünkü çocukluğumu ve gençliğimi temsil eden insanlardan bahsediyorum. Ben ülkede kalmak istiyorum. Kendimi milliyetçi olarak nitelendiren bir insan değilim. Hiç o konulara da girmeyeceğim, alerjim var. Demek istediğim; doğduğum yeri, kültürümü, dilimi herkes gibi özümsemiş birisi olarak yurtdışında yaşadığım bunlara bağlı zorlukları düşünerek ülkemde sevdiklerimin yanında kalmak istiyorum. Hergün içinde bulunduğum lağım çukuru eğitim sisteminin düzeltilebilmesi için neler yapılabileceğini düşünüyorum. Ben ne yapabilirim, nerelere gelebilirim, kime nasıl yardımım dokunabilir, kendimden dışarıya ne kadar verebilirim gibi. Zamanında mühendislik bırakırkenki motivasyonlarıma hala sahibim ve hayatta yapmak istediklerimi, yapabileceklerimi nasıl elde edebileceğimin bilincindeyim ama bu gelişmeleri gördükçe ben bile her şeyi bir kenara koyup devam edip paramı kazanmaya mı baksaydım diyorum. Orta Doğu’nun gözyaşları üstünde doğan çocukların gözünden akıyor diye düşünürdüm ama artık ülkem için de bunu düşünmeye başladım, üstelik gençler de dahil artık buna. Yetişkin kısım alışmış artık, onların gözyaşı pınarları kurumuş.