Gündem

Tüm bunlar olurken Mahmut Abbas Abd dışişleri bakanıyla şakalaşıp gülüyor. Onun için çok bir şey beklemeyin.

Hatta böyle giderse Lübnan’ı da Gazze’ye çevirecekler gibi geliyor bana.

1 Beğeni

Filistin başkanından bende çok bir şey beklemiyorum. Ancak Direniş örgütleri Filistini kurtarabilirse kurtarır. Bunların dışında diğer Ortadoğu ülkeleri müdahele ederse -ki etmeleri gerekiyor- İsraile belki dur diyebilirler. Dediğim gibi bugün Filistine yarın onlara.

1 Beğeni

İsrail hastahaneyi vurduktan sonra arama kurtarma sırasında Hamasın roketide düşüyor…Her iki tarafın ıçine düştüğü durum hayvanlık…

1 Beğeni

https://twitter.com/gundemedairhs/status/1714390376457376024?t=6FzpgvWvoa9L-KjJ3tmrug&s=19

Bu olayı söylüyorsunuz sanırım. Görüntüler düne aitmiş sanırım. Yıkılan evlerde arama kurtarma yapan ekibe saldırmış İsrail.

1 Beğeni

Evet hocam,yalanlanmış o olay.

1 Beğeni

Filistin Sağlık Bakanlığı, savaşın başlangıcından bu yana israil saldırılarında ölen Filistinli sayısının 3.200’ü aştığını, 11.000’in de yaralandığını bildirdi. Bunların çoğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor.

https://twitter.com/bosunatiklama/status/1714548395115749403?t=4jQIxgePonUzHW4qoQzJig&s=19

1 Beğeni

Muhtemel 4. manşet: Gazze’deki bir hastanede yüksek bir ses duyuldu ve akabinde 500 kişi hayattan istifa etti.

1 Beğeni

Gerizekalılar. Manyakça bir hırsla öldürme niyetinden başka bir açıklaması olamaz şu hareketin. Anlaşılan o ki bu mevzu daha çok büyüyecek, daha da vahşileşip yayılacak. Bütün pantheonlar sonumuzu hayretsin ne diyelim.

bana göre kalite yaşayan her insan belli bir kapasiteye sahiptir. ben mesela çok alt seviye bir üniversite zoraki bitirdim ve bunu düşünebiliyorum, tıp kazanan birinin kapasitesini hayel bile edemiyorum … yani o insanlar asla masum değiller. herşeyin farkındalar tıp kazanan birini bence hiç bir insan yönlendiremez-yönetemez … örnek vereyim bir yakınımız üniversite hastanesinde idrar ve kan tahlili yaptırıyor , idrar da protein var çok değil fakat kayda değer ölçüde bunu dahiliye uzmanı bir doktor 4-5 dakika dikkatlice testlere bakıp “bir sorun yok” deyip gönderiyor ve bir kaç yıl sonra bu kişide kronik böbrek yetmezliğniin başladığı testlerde ortaya konuyor … üşenmedim araştırdım konusunda uzman prof. nefrolog protein kaçağının başlangıcında eğer yakalanırsa çok büyük ölçüde kronik böbrek yetmezliğine girmeden hayatını sürdürebilecğini söylüyor… fakat kronik böbrek yetmezliği başladığında çoğu durumda 5. evreye kadar ilerliyor (fazla birşey yapamıyorlar) ve sonuç böbrek nakli yoksa ölüm… tıp kazanacak kadar komplex sayısal kafası olan insanın protein kaçanının bir risk olduğunu bilmemesi imkansız, benim aklıma kasıttan başka birşey gelmiyor. çok iyimser bakarsam doktorların insana değer vermediği için “banane ya zaten hastanede işler yoğun en kötü 5-10 sene sonra ölür” şeklinde düşündüğünü kabul edebilirm. peki bu zihniyet size göre nedir? miami de plajda, gece kuluplerindeki insanları “aptal” görmekten vazgeçin bence.

https://twitter.com/eha_medya/status/1714571536034566256?t=LVetIUPgE_i_CCj_XruiJg&s=19

Tam da beklendiği gibi oldu. Şaşırtmadı.

Bir bakın, işinize yarar belki. Yazım Kuralları – Türk Dil Kurumu

Çok ağır… :smiley:

Bence trol hesap. Burada yer alan mevcut hesaplardan birinin yan hesabı. Ben daha önce hiç bu foruma üye olup, katılır katılmaz GÜNDEM’de ilk yazısını yazıp, bu kadar çok ve uzun yazanını görmedim.

+Feci şekilde karmaşık yazıyor. Ciddi anlamda anlamıyorum.

2 Beğeni

Zihinsel insan “manipule edilebilir” kontrol edilebilir, yönetilebilir, yönlendirilebilir. ama bu bana göre cahil kesim için geçerlidir. askerlik yapanlar bilir eğer askerseniz verilen emi uygularsınız. yani hiç bir şekilde sorgulayamazsınız. bu tür bir savaş veya çatışmada 100 kişi öldürürseniz “kahraman” ilan edelirsiniz… aslında ne israil askerinin , nede hamas militanlarının birbirinden hiç bir farkı yoktur. dahası bu insanların sivil insanlardan da farkı yoktur. peki insan tanrının yarattığı bir başka insanı öldürmesi için insan zihnini neden “tanrı” kabul eder?
zihinsel insan gücü ele geçirdiğinde tanrı olmak ister. ve bunu yapabildiği ölçüde yapmaya çalışacaktır. peki tanrı olma isteğinin temeli nedir? bu bana göre zihinsel insanın hayvandan farklı bir zihin yapısı olmasının aslında bir “karar” olduğu sonucunu gösteriyor. yani zihinsel insan “tanrı aklından” çıkmıştır. ve bu sayede özgürlüğüne kavuşmuş istedğini yapabilmektedir. fakat doğal yanı ne kendini (yani zihnini) nede başka bir insanı kabul etmemektedir. yani tanrıyı ret edeni kendisi dahi istemiyor . “kendisini bile” insanın insana zulm etmesini böyle açıklayabilirim. bununla ilgili maymunlar cehennemi diye bir film var ve bu film de maymunların insana benzer zihinsel kapasiteye ulaşması “akıllanması” insanların maymunlara eziyeti sonracı maymunun aldığı bir “karar” gibi duruyor. bu ilkel dönem de insanın fiziksel kabiliyetinin dışına çıkarak normalde öldüremiyeceği büyüklükteki hayvanları alet yapıp öldürmesiyle de açıklanabilir. normalde hiç bir canlı kendi gücünün dışında bir “silah” yaparak başka bir canlıyı öldürmez. bu karmaşık zihin yapısı sadece insana özgü.

Hamas yaptı der geçerler en olmadı.

Sanmıyorum, daha önce de farklı forumlarda bunun gibilere rastladım. Bu kimseler özel bir alan için açılmış forumun en genel başlığına dadanır değersiz düşüncelerini sanki dünyanın tek gerçeğiymişçesine etrafa saçarlar. Sonrasında ne başlıkta ne de forumda tat tuz kalmaz zaten.

Bir de görgüsüzce, “Anlamadağın yer neresi?” diye soruyor. Daha, düşüncesinin anlaşılır olabilmesi için kurallara en azından asgari önem göstermesi gerektiğinin farkında değil.

@vurkan
Yahu hadi anladım yazım kurallarına aşina değilsin, be ahmak kitap forumundasın, iki üç kitap da mı okumadın?

:grinning: 2020202020 karakter

ABD Hamas yaptı dediğine göre karşı çıkmazlar. Yakında manşeti atarlar.