Ezan dinmez, bayrak inmez, Kudüs düşmez, ver Mehteri !
Her toplum hakettiği gibi yönetilir. Zerre üzülmüyorum.
Nasıl dar edeceklermiş görelim bakalım.
“Chp belediyelerinde asgari ücreti 30 bin TL ilan ediyoruz.” açıklamasından başka bir şey beklemiyorum.
Göstermelik grev çağrısı yapar en fazla, ona da kimse uymayacağı için bir anlamı yok.
Üzülmeyin arkadaşlar, siz Mars’ta yaşıyorsunuz çünkü. Bunlara oy vermeyenler de aynı sıkıntıları yaşıyor. Tek toplum var ya hani, ondan…
En çok da biz oy vermeyenlere üzülüyorum, bu düzeni değiştirmek istedik çünkü.
21 senedir oy kullanıyorum, evet bu düzeni değiştirmeye çalıştım ama olmadı, olmuyor. Bu düzenin esas mağduru asgari ücretlisi “Yine oyum sana ama kalbimizi kırdın” diyorsa kimse için üzülmem, kendim için hiç üzülmem! Mars’ta veya Venüs’te olabilirim bilmiyorum, ama bu kokuşmuş, her zerresi çürümüş, tüm kurumları, tüm sistemleri çökmüş "tek toplum"un üyesi olsam da kendi bacağımdan asılacağım.
2024’ten çıkarken biz ![]()
Küfür etmek isteseniz bile diğer kariyer suçlularından sayılmayacağınız için aşağıdaki durum gibi hemencecik gözaltına alınırdınız.
Zaten şöyle bir durum mevcut. İnsanlar tepki gösteremesin diye sürekli gözaltına alma gibi korkutma sindirme yöntemine başvuruyor. Yavaş yavaş kaynayan suda haşlanan kurbağalar gibiyiz.
Muhalefet desek, kendi ilçe belediyelerine kayyum atandı diye mahkeme önünde eylem yapıp dünyayı ayağa kaldıran adamlar, halk kıtır kıtır kesilirken, bebekler öldürülürken twittera yazmakla yetiniyor.
Zaten dikkat ederseniz kimse vatandaşın derdine dair konuşmuyor. Tek konuşulan demokratikleşme, anayasa, kürt sorunu gibi aslında çok muğlak normal vatandaşın hayatına dokunmayacak, çözülüp çözülmeyeceği belli bile olmayan konular.
Mesela okullarda ücretsiz öğle yemeği, suç oranlarının düşürülmesi, ev fiyatları ve kiraların düşürülmesi, çalışanlardan alınan gelir vergisinin düşürülmesi, vb konularda kimse vaat de vermiyor, gündem de olmuyor. Okullara sabun veremiyor bu ülke artık.
Tüm bu söylediklerinizi yaşıyoruz ve doğru yapılması için gereken her türlü adımları biliyoruz ancak Rızanın İmalatı durumu karşısında hiçbir şey yapılmıyor. Siyasetin her tarafında bu geçerli… Bunu atlattıktan sonra hayata, siyasete, ekonomiye vs… geri kalan her şeye dair düşüncelerimiz daha gerçekçi olacağını düşünüyorum. Post truth bir düzende maalesef her şey anlamını yitiriyor. Canımız yanıyor ancak yine de hiçbir şey değişmiyor.
![]()
![]()
![]()
Grev çağrısı yok elbette…
Chp’de değişim olacak diyorlardı, KK döneminden bir fark göremiyorum.
O da “dünyayı dar edeceğim”, “hesap soracağım, burunlarından getireceğim” gibi büyük büyük laflar söyleyip sonra hiçbir şey yapmazdı.
Chp’nin ekonomik tercihler olarak Akp’den bir farkı yok.
Yıllarca kömür, makarna dağıtmayı eleştirdiler şimdi kendileri kent restoranı açıyorlar. Ankara’da neredeyse elden para dağıtacak belediye.
Chp belediyelerinde musluktan içilebilir su sağlayabilirlerdi, yapmamayı tercih ediyorlar.
Kent lokantası mı sosyal belediyeciliktir yoksa uygun fiyatlı içilebilir su mu? Bence ikincisi. İzmir’de yaşayan birisi olarak son su faturamızın 900 TL geldiğini ekleyim. Yazın 1000 TL üzerine çıkıyor.
“Neden yapmıyorlar?” dediğiniz her şeyin bilinçli olarak yapılmamasının tercih edildiğine emin olabilirsiniz. Beceriksizlik değil tercih…
Kent lokantası elzem insanlar aç aç su faturasını bile ödemeyen emekliler var bu insanlar kalp hastası, şeker hastası, tansiyon vb hastalıkları var her ilaç yazdırdıkları zaman ilaç katkı payı kesiliyor 12,500 lira emeklisi olan birinin eline 7,800 lira geçmiş geçen ay kent lokantası olmasaydı açlıktan ölürdüm dedi.
Ben Ankara’da ikamet ediyorum yaşadığım ilçede yıllardır çöp konteyneri yoktu belediyeye her dilekçe verdiğim de ödenek yok diyordu CHP gelince direkt getirdiler konteyneri, 30 yıl malum ekol yönetti ilçeyi.
Elzem olan bir çok şey var, bu mantıkla işin içinden çıkamazsınız.
İçilebilir suyu örnek olarak verdim, kent lokantası açılması evlere içilebilir su verilmesine engel olacak bir durum değil.
Fakat belediyeler bunu yapmamayı tercih ediyor çünkü evlere içilebilir su sağlandığında devasa bir rant alanı ortadan kaldırılmış olacak.
Kent lokantaları açıldığında ise hem yeni rant alanları yaratılmış oluyor hemde seçmenin sempatisi kazanılıyor.
Umarım ikisinin arasındaki farkın mantığı anlaşılmıştır.
Refah seviyesinin sürdürülebilir bir şekilde arttırılması için rant alanlarının kalıcı olarak kaldırılması gerekiyor, bu tüm toplumun refahını kalıcı olarak arttırır.
Chp de Akp de bu rant alanlarını kaldıracak hiçbir şey yapmıyor.
14:00
Merkez Bankası Faizi 250 Baz Puan İndirdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %50’den %47,5’e düşürdü.
https://storage.fintables.com/media/uploads/DUY2024-70.pdf
Hadi yine iyiyiz!
Başladık… Özellikle elektriğe üç haneli bir zam geleceği de gündemde.
Çin Zhejiang Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Ma Xiaolin Harici için yazdı:
'Altıncı Orta Doğu Savaşı’nın dalgalanma etkileri Suriye’nin ötesine uzanacak
Bu etkiler, İran’ın siyasi sistemini istikrarsızlaştırabilir ve onu zor bir yol ayrımına itebilir
Rusya, diplomatik ve stratejik önceliklerini Avrasya ve Küresel Güney’e kaydırabilir
Suriye üzerindeki etkilerini ve kontrollerini genişleten İsrail ve Türkiye arasındaki rekabet ve sürtüşmeye bir yenisi eklenebilir
Neden öldürüldüğü hâlâ belli değil