Helal olsun @KayipRihtim ![]()
Teşekkürler kayıprıhtım.
Bu arada ekşi sözlük de boykot listesinde artık. Hesaplarımızı kapatıyor, girmiyoruz.
Direniş her yerde, umut var oldukça!
yine ölmemesi gereken bir isim kaybettik son zamanlar da çok gereksiz ölümler oldu sanatçı tarafında yeşilcam sanatçılar saymıyorum. günümüz de ki sanatçılar bakıyorum da yeşilcam sanatçıların tırnağı olamazlar. ama şunu merak ediyorum günümüz de ki aktörler de hangileri türk halk tarafın da ileri de büyük sanatçı deyip bağrına basılacak filmler ve diziler devalarca izlenecek. ve türk halk tarafında iyi hatırlanacak merak ediyorum. tabi türkiye in bir geleceği özellikle sanat anlamında bir geleceği olacaksa bu dediklerim geçerli.
Sanat ve edebiyat gibi yaratıcı araçları kullanarak otoriter yönetime karşı neler yapılabilir? Neler yapabiliriz?
Onları, sert (ama çok sert) bir dille eleştirebilirsiniz.
Not: Sizi çok sert bir biçimde tutuklayabileceklerini unutmayın.
Şaka bir yana, toplumun sansürsüz bilgiye ulaşmasını sağlayabilir, düşünceleriniz benimseyen kişileri yanınıza çekebilirsiniz.
Merhabalar. Neden şimdi? Merak ettim.
İzledim epey. Yorumlara da bakayım dedim, bakmaz olaydım.

Buna artık naiflik demiyoruz ya. İçeriden eleştiriyorken bile anlamak istemiyordu insanlar, ben kafayı kuma gömmek diyorum.
Daha detaylı okumak isterseniz burada mevcut tüm bilgiler.
https://www.reddit.com/r/Turkey/comments/1jl7xpv/ekşi_sözlük_trollleri_ile_ilgili_daha_detaylı_bir/
Okudum biraz. Ben bir kısım art niyetli insanın bozacağı demokratik bir ortam gibi algılanmasına şaşırdım. Çene yormak istemiyorum, kimsenin anlamak istemeyeceği gerçekleri kanıksamış şekilde, bir şey değişmediğini görüyorum.
1 Nisan demişken…
Ekşi Sözlük’ü protesto kararını yazarlığımın ikinci haftasında verdim. İkinci haftanın sonunda ise sözlükten tamamen uzaklaştırıldım.
Yazarlığımın son zamanlarında (2022) sözlük öyle berbat bir yer olmuştu ki üye olma amacım bütünüyle önemini kaybetmişti.
Sözlük gündemine ara sıra göz atıyorum, daha bile kötü olmuş gibi geliyor.
Not: Sanıyorum kalıcı olarak uzaklaştırılma nedenlerim fütursuzca troll başlıklar açıp sözlüğün huzurunu bozmak ve yazdığım her entry’yi bir süre sonra silmekti.
Boykot işe yaramaz diyenler için güzel bir örnek oldu. Korkuyorlar. Korkmasalar ellerinde boş D&R poşetleriyle insanları kahve dükkanının önüne dizmezlerdi. Korkmasalar espressolabin önüne polis dizmezlerdi. Milli eğitim bakanı bile korkusundan gidip D&R’da rastgele bir kitabın ilk sayfasını açıp poz vermiş başka işi gücü yok gibi. Ben şahsen memnunum boykot olayından ve sonuna kadar destekliyorum.
Habere göz attığım kadarıyla göremedim, organizasyonu başka bir şirket devraldı fakat o da yandaş. İptal olan etkinlik bile yandaştan yandaşa gidiyor öyle bir tekellik söz konusu.