Sen yine Troll çağırma büyüsü mü yaptın yoksa
seni yaramaz çocuk seni…
Çok güzel bir kısa öyküydü. Sayenizde br kere daha okumuş oldum
Yazdıklarım gereksizdi, çok gereksizdi. Maksadını aşmıştı. Bunu bir özür kabul ediniz…
Sabah uyanır uyanmaz Rüyanın müdahale haberi ile tv ye kitlendim, artık zorla kendimi ayırdım. Abi şu uzman diye çıkardıklarında nolur bir kriter olsun bir mantık olsun kanalların
3 kuruşluk bilgi için 100 tane safsata dinliyoruz, kanal değiştirmekten yoruldum 
Sırasıyla Buğday-Mısır-Doğalgaz ve Petrol çılgın atak yaptı. Değerli maden emtialarına kıyasla asıl bunların yükselişi çok fena. Başta ekmek fiyatları ve doğalgaz faturaları olmak üzere 1 ay içinde yine güzel bir zam dalgası yaşarız gibi maalesef.
Yarın akşam benzine 1 ile 1.50 arası zam bekleniyormuş.
Hep 50 liralık alanlar hariç herkesi etkikeyecek 
Valla ben hep aylık 300 liralık kullanıyorum. Demek ki daha az kullanacağım.
Şimdilik bize dokunan bir durum olmadığı için dış kapının mandalı modunda kendi kendimize takılıyoruz ama Allah korusun adımız bile geçse, bu zihniyetin sırf “Dünya Lideri” goygoyu için bizi savaşa dahil olan ülkelerden daha çok zarara uğratacağına hiç mi hiç şüphem yok.
Zaten dolar 14.5 euro 16 olmuş, petrol fiyatı da uçuyor. Önümüzdeki ay herşeye zam gelecek yine.
Rusya Kiev’in 20 km yakınına kadar gelmiş, hala şu kadar uçak asker etkisiz hale getirildi haberi yapıyor Ukrayna. Savaş en çok propaganda ve yalan üretir.
Suriye’deki iç savaş ve çocuklar için yapılmış olsa da bütün savaşlar için geçerli olabilecek bir video bence:
Amerika’nın gazına geldiler. Sizi NATO’ya alacağız falan şimdi ise sesi çıkmıyor. Rusya burnunun dibinde bir NATO ister mi? İstemez.
Bizi de dolar/euro olarak fena etkileyecek bu süreç. Filler tepişir çimler ezişir 
Mesele Amerika’nın gazlamasından ve NATO’ya alınmaktan daha karmaşık. Jeopolitik bir mesele daha çok. (Dinyeper’den Volga’ya kadar uzanan ovanın Rusya’nın açık karnı olması; Holodomor sonrası bölgeye etnik Rusların yerleştirilmesi; Ukrayna’nın ve Ukraynalıların Sovyetlerin dağılmasından sonra uydu devlet olmaktan sıyrılıp yönünü batıya dönmek istemesi; Turuncu devrim, vs. uzun ve karmaşık bir geçmişi var… Ukrayna durduk yere NATO’ya yaslamadı kendini, ha keza Rusya da sabah uyanıp “Ukrayna’ya mı girsem?” diye söylenmedi.)
Hiç sanmıyorum ama umarım ekonomik yaptırımlar Rusya’yı dizginleyip geri çekilmelerine sebep olur. İnşallah en az can kaybıyla sonlanır bu savaş.
İyi geçinemiyorlardı ama NATO son damla oldu. Amerika ve Avrupa’ya çok güvenmekle hata ettiler ki buna pişman oldukları belli. Putin yaptırım falan dinler mi sanmıyorum ama umarım en az hasarla atlatılır. Amerika ile Rusya’nın savaştığı ne zaman görülmüş zaten, bir şekilde yollarını bulur onlar. Olan maşa olarak kullandıkları diğer ülkelere olur.
Aslında üstat gaza gelme falan yok. Rusların politikası yaklaşık 250 yıldır aynı. Kendi çevre civar etki alanındaki tüm ülkeleri ya işgal eder ya da boyunduruğu altına alır, sömürür, kukla hükümetler atar.
Burada görüldüğü üzere Ruslar, Osmanlı’nın son döneminde Bakırköy’e kadar gelmişlerdi. Balkan Harbi ve 1. Cihan Harbinden çok daha önce Osmanlının (yani Türk Devletinin) omurgasını kırıp boynunu kesme aşamasına gelmişlerdi ki bu durumun çıkarlarına ters düştüğünü gören İngiltere ve diğer Batılı devletler olaya müdahele etti , iş Berlin Antlaşmasına gitti. ( Diğer taraftan biz de Batılılılardan yardım istedik desek yalan olmaz).
Ayrıca 93 (1878) harbinden 1914 Birinci Cihan Harbine kadar olan süreçte Kars, Ardahan ve Artvin Rus işgalindeydi. Neredeyse 40 yıl, Kars dediğimiz yer Kars Oblastı oldu. Burada
İttihat ve Terakki, bu ülkeyi kurtaran kahramanları arasından çıkardı. O kahramanlar Cumhuiryeti kurdu, Cumhuriyetin kurucu beyinleri kendini ortadoğu lideri zannedenlerden çok daha akıllı olduğu için kendine bir pakt seçti, Batıya yanaştı ve sonrasında NATO’ya dahil oldu. NATO’ya dahhil olmasaydık büyük ihtimalle şu anda ülkemizin çeyreği SSCB- Rusya toprağı olacaktı. Bakınız SSCB’nin Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki toprak iddaaları. Adamlar maşallahi Ordu’dan Van’a kadar istiyorlardı. Utanmalasar Ankara’yı isteyecekler.
Yine gaza gelme konusuna gelecek olursak, gaza gelen adam Gürcistan lideri Saakaşvilidir. Batılıların kendisine yardım edeceğini düşünerek biraz fazla cesur oldu, sonunda Osetya Savaşında Gürcistan topraklarının üçte biri Rusya tarafından işgal edildi. Burada
Diğer taraftan Rusya zorba, emperyal bir ülkedir. ABD’nin zorba emperyal bir devlet olması bu gerceği değiştirmez. Çin ve Rusya üzerine okumayı çok severim. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, ABD şu anda dünyanın en güçlü devleti olarak zalim bir emperyal devlet. Yarın birgün , Çin veya Rusya dünyanın en güçlü devleti olursalar, zalimlikleri ABD’yi 10’a katlar.
Rusya’yı da savunmuyorum, öyle anlaşılmasın. Benim gözümde ABD’si olsun, Rusya’sı olsun aynı. Ortalık bir şekilde bunlardan dolayı karışır, bunlar alacaklarını alırlar sonra hiçbir şey olmamış gibi köşelerine çekilirler.
Yanlış anlaşılma olmasın, Rusya’yı savunmadınız. Bence sadece Rusya’nın saldırdığı yerlerde, suçlunun %99 Rusya olduğunu düşünüyorum. Ukrayna gaza gelmiş olamaz çünkü kimsenin toprağına girmedi. 8 yıldır adamların ülkeleri günden güne işgal edildi.
Ayrıca şunu da söylemek gerekir. Bugün Avrupalıların Rusya’ya sert tepki vermemesinin temelinde artık ABD’ye güvenmemeleri yatıyor. Obama başkan seçildikten sonra Rusların Kırım, Donbansk ve Donetsk işgalinde Amerikalılar, adeta öküzün treni seyrettiği gibi seyretti.
Türkiye, Rus uçağını düşürdüğünde Amerikalılar bizi resmen Rusların önüne attı. NATO falan yalan oldu. Bunun intikamını zaten Ruslar 36 askerimizi şehit ederek aldı. Diğer taraftan bizim yaptığımız S-400 salaklığı bir yana , ABD bizi F-35 projesinden çıkardı vs vs.
Yani Amerikalıların müttefikliği ve NATO desteği sadece kendi çıkarlarını korumaya geldiğinde işliyor.
Evet ben de mevcut ülke iktidarımıza muhalifim ancak şunu söyleyebilirim, Amerika Türkiye’yi de kendi ve yalnız başına bıraktı. PKK - YPG desteklerine girmiyorum bile.
Sonuç olarak, Avrupalıların da bizim de gördüğümüz şu, NATO veya ittifaklar kimseyi korumuyor. Güçlü devletler güçsüz devletleri adeta yutuyor. Özellikle yaşadığımız coğrafyada güçlü olmak gerekiyor.
Şunu da eklemeden geçemeyeğim. Ülkemiz ekonomik olarak o kadar rezilce yönetiliyor, ekonomimiz o kadar kırılgan ki, Rusya ile Ukrayna savaşıyor, bizim para birimimiz onlarınkinden daha fazla değer kaybediyor.
Bunu deme sebebim Amerika’nın biz sizi koruruz vs söylemlerine biraz inandıklarını düşündüğüm için söyledim.
Bu devlerde dostlukmuş, müttfefiklikmiş falan olmaz. Tek şey kendi çıkarları, onu elde etmek için kan dökülmüş, gözlerden yaş akmış bir önemi yok onlar için.
Çok iyi özet geçmişsiniz her şeyi. Kısa vadede akıllılık ettiğimizi düşünüyoruz ama uzun vadede fotoğrafa bakınca hep akılsızlık etmişiz. Kurum kültürü kalmayınca sonuçların böyle olacağı belliydi.