Half Life Serisi Belgeseli Türkçe

7 Beğeni

Bazı kısımlarda tempo çok düşüyordu ve arada kullanılan fan-made animasyonlar çok göze batıyordu,bunlar dışında bir sıkıntısı yoktu.

Açıkçası yukarıda bahsettiklerim dışında bir sorununu göremedim,her açıdan muhteşem bir belgeseldi.Tek oturuşta soluksuz izledim,puan vermem gerekirse 10/9 veririm rahatla

İlk 1 saatini izledim, çok güzel olmuş gerçekten. Devamını da izleyeceğim fırsat bulduğumda.

İlk 10 dakika için konuşursak, benim oyunda gördüklerimle pek örtüşmeyen kısımlar vardı ama genel itibariyle iyi yazılmış ve iyi seslendirilmiş bir mockumentary.

Arka planını anlatıyor. Oyunda Gordon Freeman’nın bakış açısıyla sınırlı görebildiklerimiz. Bazı şeyleri çıkarmışta olabilirler belgesel için oyunu oynamayalı bayağı oldu.

Örtüşmemekten kastım, kristali ışına iterkenki amacımız oradan Xen’e geçmek değil ve farklı bir yerde portal açan cihaz olmadığı gibi açılan gedikten gitmek için başka bir yerde bekleyen birisi de yok. Gordon’un açtığı geçitten örnek toplamak için robot gönderilecekti desek o da örtüşmüyor, sanki portal açıp karşı tarafa gidip gelmek artık rutin hale gelmiş gibi anlatılıyor belgeselde. Ayrıca footage’de anlatılan deneysel silahlar Xen’e portal açmadan evvel zaten dünya teknolojisi ile geliştirilmişti diye düşünüyorum ama belgeselde sanki Xen’e gidilmese yapılamayacaktı gibi bir intiba oluşuyor. Ayrıca ne Gordon ne Barney ne de test sürecindeki personelin daha önce bir Xen yaratığı görmediği besbelliyken tüm Black Mesa’nın Xen deneyleri için faaliyet yürüttüğü hatta bunun için düzenli finansman aldığı söylenmiş de, demek istediğim üzere, Xen’e gittiğimizde birkaç cesetten fazlasını görmüyoruz, vakti zamanında bir iki kere insan gönderilmiş ama gidenler geri gelmediği için sadece robot göndererek kristal toplanmaya geçildi diye düşünmüştüm. Gidip de geri gelenler varsa da Gordon’un tüm laboratuvarda savaşabilen tek kişi olması bana inandırıcı gelemiyor. Hornetgun’u öldürdüğümüz bir Alien Grunt’un üzerinden, Snark’ları da bir kozadan çekip alıyoruz, Black Mesa’da yaratılmış silahlar değiller bunlar. Dediğim gibi, ilk 10-15 dakikayı es geçersem iyi video, o kısımlar için ise beni ikna edemedi yeterince.

1 Beğeni

%80’ini falan izlemiştim amatör bir iş olduğuna inanmak zor, gerçekten çok beğendim. Çok iyiydi.

Çok iyi bir belgesel. Emek veren herkesin eline sağlık. Ama neden bu kadar az izlenmeye sahip anlamış değilim.
Half Life serisi sadece oyuncular için değil bilim kurgu sevenler için de bambaşka bir seridir. Yıllar geçmesine rağmen devam oyunu hala büyük bir ümitle bekleniyor.

En azından 1 milyon olması gerekirdi şu ana kadar. Youtube Türkiye’nin büyük bölümü Enes Batur’un çiş içme challengelarını milyonlarca izlemeyi daha çok tercih ediyor yapacak bir şey yok. Yabancı bir kanal böyle bir belgesel yapsa 5 milyon temiz garanti izlenirdi.