Halkın Yazılım Hakkındaki "Cahil" 'liği

Bu konuyu açtım çünkü insanlar yazılımdan anladıkları 2 ye kadar sınırlı(1’ler ve 0’lar) onunda ne işe yaradığını bilmiyorlar. Bu forumda da bu konuda hiç kimse bir şey yapmıyor. Acaba bu başlığı okuduğu halde tıklamayanlar neden cahil(Hakaret anlamında değildir.) oluyor biliyormusunuz? Çünkü cahil bilmeyene değil öğrenmek istemeyene denir.

Hatta o kadar ki konuyu bile yazılım seçemedim çünkü öyle bir konu yok.

Bir “edebiyat” sitesinde “yazılım” kategorisi yok diye sitem etmeniz mi daha acı, yoksa kitap okuyan binlerce insana sırf başlığınız ilgilerini çekip tıklamadıkları için “cahil” demeniz mi bilemedim.

Madem bu konu hakkında bir şeyler paylaşma ihtiyacı hissettiniz o zaman bunu yapın. Niye insanlara hakaret ediyorsunuz ki? Madem yazılım konusunda bilgilisiniz, bildiklerinizi paylaşın.

Ayrıca yazılımla ilgili sohbet etmek istiyorsanız o zaman bunu bir edebiyat sitesinde aramamalısınız. Yanlış yerdesiniz demektir.

İlber Ortaylı’yı taklit edip gelene gidene cahil diyerek prim kasmaya çalışıyorsanız bilemem tabii.

27 Beğeni

Bu konudan hiçbir şey anlamadım.

3 Beğeni

Yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım ama yazılım hakkında konuşmak isterseniz, mesaj atabilirsiniz.

1 Beğeni

Biz bilgisayar, telefon, ve teknoloji muhabbetlerinden bıkmışız. Ögrenmek isteyen zaten isterse ögrenir kendisi gayret ederek. Ha neden Türkiye de bir yazılım dehası çıkmıyor dersen, çıkar belki 10-20yıl sonra. Ülke bu kadar gerikalmışken ordan burdan bill gates çıkmasını beklemeyin

Aslında amacım hakaret değil çünkü farkettiyseniz başlıkta cahil tırnak içinde yani burada kastedilen yeni bakış açılarına açık olmamak yoksa başlığıma tıklamak yerine yeni şeyler üzerine araştırma yapacaksa insanlar canım kurban ama yine de haklısınız bazı sözcükleri gerçek anlamlarıyla türkçeye uygun kullanmalıyım. Edebiyat konusuna gelirsek aslında yazılımda bir tür edebiyat sayılır çünkü yazılım karşındakine komut verme ve bilgi gönderme kurallarıdır. edebiyat ise 1. isim Olay, düşünce, duygu ve hayallerin dil aracılığıyla sözlü veya yazılı olarak biçimlendirilmesi sanatı, yazın (tdk güncel türkçe sözlük) yani yazılım edebiyata dahildir ama asla yazılım edebiyat edebiyat da yazılım değildir. Çünkü yazılım karşıdakine duygu ve hayalleri aktaramaz. Özellikle belirtiyorum ki hakeret anlayanlardan özür diliyorum.

İş başvurum yazılım firması tarafından reddedilince ben.

7 Beğeni

Üniversite yerleşme sonuçlarına göre mühendislik veya tıp tercih edennlerin olduğu bir ülkede zaten “deha” çok nadiren çıkar. Bu ayrı konu.

3 Beğeni