Tanrıların Gazabı - Kan Yeminliler Üçlemesi - John Gwynne
Bu kitabın yarısından fazlası savaş ve aksiyon! Siz de benim gibi Kan Yeminliler serisinin üçüncü kitabına coşarak geldiyseniz, zaten bekleyip istediğiniz de bu olmalı
.
Tanrıların Gazabı’nı tek bir kitap olarak değerlendirirsek belki bu kadar savaş biraz yorucu gelebilir. Ancak tüm seriyi göz önünde bulundurursak önceki kitaplarla yazarın çoğu setup ını oluşturduğunu ve artık bu hikayeleri birleştirip skald ların nesillerce anlatacağı bir savaşı kurguladığını anlayabiliyoruz. Bu kitapla herkes zamanla tek bir alana toplanıyor, tüm hesaplaşmalar görülüyor ve epik bir destan bizi soluksuz bırakarak finaline koşuyor.
Karakter gelişimi açısından önceki iki kitabın gerisinde hissettiriyor, ancak dediğim gibi artık yazarın amacı bu değil. Hikaye açısından tek tek tüm karakterlerin derinlemesine inmemize de gerek yok. Zaten artık hepsini tanıyoruz ve biliyoruz. Yaşadıkları her duygu yüklü sahneyle de onlarla bir oluyoruz.
Ben Gwynne’in dolu dolu aksiyon kararından çok memnunum, üçlemeye gönül rahatlığı ile tam puan veriyorum. Vikingler ve Nors mitolojisinden esinlenerek oluşan bir epik fantastik kurgunun biraz ilgisini çekeceği herkesi de kalkan duvarında yanımıza bekliyorum.