Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Ölümler Çağı - İlk İmparatorluğun Efsaneleri 5. Kitap

Bu seriyi 3. kitap sonrası bırakmıştım. Sonrasında devamının basılıp tamamlandığını gördüğümde kalanını da aldım ancak yine de okumaya pek niyetim yoktu. Sonra Storytel de GraphicAudio’nun Dramatized Ataptation versiyonu denk geldi, deneyip beğendim ve çoğunlukla ana dilinde dinleyerek ara ara takıldığım yerlerde kitaptan bakarak devam ettim.

Dördüncü kitabı genel olarak yine beğenmediğim için yorum yapmamıştım, ancak sonlarına doğru biraz ilginçleşmeye başlamıştı. Merakta da bırakmıştı biraz o nedenle Ölümler Çağına daha hevesli başladım. Ve sonunda seride elle tutulur, eli yüzü düzgün bir kitabı bulduk diyebilirim.

Efsaneler çağının sonunda olanlar kaynaklı ne söylesem spoiler olur. Ancak serinin üç kitabında ağırlıklı kullanılmayan yan karakterlerin biraz daha değer kazanması, bu ekibin başlarından geçenlerin çok daha fazla fantastik öğe barındırması ve heyecanlı maceralar olması ile bu kitap epey ivmelenmiş. Sevmediğim ve beni bayan karakterlerin rolü de azalmış. Karakter bazlı bir seri olduğu için de bu rol değişiklikleri kitabı dinamikleştirmiş.

Ölümler Çağının sonu da merakta bırakacak şekilde bitiyor, ki yazar da okurlarını sabunlu bıraktığını bildiğinden Covid zamanına yakalanmış bile olsa kitapların arasını çok kısa tutarak birkaç ayda hazırlayıp yayınlamış. Bizim serinin ilk kitaplarını yayınlanması ile paralel tarihlerde dilimizde görmeye başlamamız ancak 5 sene sonra sonunu görmemiz de İthakinin ayıbı olarak kalsın.

Serinin gözümdeki düşük değerini değiştirmesi ile beraber kanaat notu da kullanarak 4/5Puan. Keşke yazarın önce yazdığı serileri önce okusaydık da bu evrenin kronolojik olarak en gerisinden başlamasaydık, belki o zaman ilk kitaplar daha anlamlı olurdu.

15 Beğeni