Seri kitapları bitmeden okumama düşüncemi bu kitap için uygulamadım. Kitabın ilk duyurusu yapıldığı andan itibaren, merak ettiğim ve beklediğim bir kitap olduğu için kitap bugün geldi ve kitabı okudum.
124 sayfa olan Katilbot Günlükleri serisini 1. kitabı olan Tüm Sistemler Çöktü kısa romanı yabancı bir gezegende yeryüzü araştırması yapan bir şirketin ( kuruluşun) personelini ve onları korumak için orada bulunan kendine katilbot adını veren yarı organik android Güvbirimi etrafında şekillenen olayları anlatıyor.
Kısa bir kitap olması, hikayenin akıcılığı, kolay okunabilirlik nedeniyle kitabı kısa sürede okudum. Gözüme herhangi bir dizgi ve imla hatası çarpmadı muhtemelen kitabı yayına hazırlayan da hikayeyi sevmiş ve okurken gözünden bir şey kaçırmamış.
Bilinçli herhangi bir varlığın duygusal olabileceği, kötü düşman şirketler, yabancı gezegen faunası için sizin mangalda et olabileceğiniz veya sizi koruyanların sizi öldürebileceği gibi şeyler bir çok kitap, film ve dizide anlatıldı, anlatılıyor bu nedenle özgün bir hikaye diyemem. Yine de ben her ne kadar Patrick Rothfuss kadar gülmesem de kitabı okurken gülümsediğim ve yarı organik kendine katilbot diyen Güvbiriminin insan ilişkilerini anlamak ve uyum sağlamak için dizi ve filmlerden yardım almasını sevdim.
Hikayenin olay akışını yazmadan daha fazla kitap hakkında bir şey yazamıyorum, kitabı okudum, özgün bir hikaye olmasa da hikayeyi ve katilbot Güvbirimi sevdim.