Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Kutulhu diye okuyorum ben. :smile: İzlediğim birkaç videoda da öyle söylediklerini gördüm.

2 Beğeni

Bir seneliğine okumayı bırakıyorum sınav senem, ders kitapları sayılıyorsa coğrafya tarih falan işte.

2 Beğeni

Çutulu diye okuyorum ben de

2 Beğeni

An itibarı ile Alastair Reynoldsun Keşif Uzayı (Revelation Space) kitabı elime ulaşdı baya iyi gözüküyo okudukdan sonra yorumlarımı paylaşıcam
resim

16 Beğeni

Çok uzun süredir ertelediğim Martin Eden’a başlıyorum bu gece :slight_smile:

10 Beğeni

The Black Company okurken Tor’daki reread’e bakmıştım. Beğenmeyen kişilerden birisi Vlad Taltos önermişti. Tamamen şansa çevirisinin yapıldığını gördüm. Okuduğunuzu görünce de açıkçası şaşırmadım :slight_smile:

Merak ettiğim şey, i̇kisi gerçekten rakip mi? Karşılaştırma yapmak mümkün ise hangisi daha iyi? Vlad Taltos okumaya değer mi (8 kitap çevrilmiş)?

1 Beğeni

Sanırım Ruth karakterini çok seveceksin : p

2 Beğeni

Aynı cümlede anmak aklıma gelmeyecek iki seri. Benzer tek yönleri kitap uzunlukları, ana karakteri erkek ve büyü var. :smiley:

Taltos değişik bir seri. Zaman çizgisi dağınık, her kitabı tekil ve gelecek geçmiş arasında zıplayıp duruyorsunuz. Taltos’un maceralarını anlatıyor. Hayatı değişse bile büyük hikaye arka planda kalıyor, hatta büyük hikaye yok bile diyebilir bazıları. Arada bir arkadaşa uğrar gibi, “Acaba Taltos görmeyeli nasıl, ne yapıyor?” diye sonraki kitabını okuyorum.

Yani karşılaştırılacak seriler değil ama Black Company benim için çok daha özel.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Tavsiye eden hangi kafayla etti acaba :slight_smile: Gerçi o ilk TBC kitabı sonrası “bu kitap çok kötü, askeri kitap okumak istiyorsan Dragon oku” gibi bir yorum yazmıştı. Ben de ondan dolayı merak ettim. Taltos biraz daha çıtır çerez sanırım. Okuma listeme alayım yine de.

Tekrar teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

Dragon’da Vlad kendisini bir savaşın ortasında buluyordu. Serinin güzel kitaplarından birisi, fakat direk alıp ondan başlayamazsın ve serideki tek askeri kitap da o.

Savaş sahneleri olarak The Heroes(Abercrombie) ve Traitor Son Cycle gördüğüm en detaylı kitaplar. Black Company’deki en iyi savaş 4-5-6’yı kapsayan bir kuşatma ama bu savaşın güzelliği inanılmaz taktikler veya her askerin detayına inmesi değil, ana karakterlerin yaşadıkları. İlk kitaptan HİÇ öyle bir izlenim vermese bile Black Company’nin en güçlü yönü ana karakterlerinin yaşadıkları.

2 Beğeni

Ben de sizlerden yardım rica edeyim o zaman. Ben hali hazırda The Tawny Man serisinden Fool’s Errand kitabını okuyordum ama tıkandım kaldım. Geçen ay da yine Farseer serilerini bitirdiğim için bu ay fazla geldi herhalde. Onu bırakıp araya Sandman soktum bir koldan onu okuyorum fakat bir yancı kitaba daha başlamak istemekle beraber ne okuyacağıma da karar veremedim. Yanlış hatırlamıyorsam @alper Jules Verne’den Dr. Ox’un Bir Fantezisi kitabını okumuş ve tavsiye etmişti. Ona mı başlayayım yoksa elimde Elizabeth Kostova’nın Tarihçi kitabı var ona mı başlayayım; birde Joanne M. Harris’in Loki’nin Müjdesi kitabı var. Seçemedim aralarından.

1 Beğeni

Ben TBC ye devam edeceğim o zaman. Zira diğer arkadaşın önerisi çok yersiz olmuş :slight_smile:

Bazen uzun süre İngilizce kitap okuyunca, özellikle de çok güzel değilse kitap, mental olarak biraz yoruyor beni. Sizde de oluyor mu bu?

Bu durumlarda hemen araya Türkçe çıtır çerez kitaplar sıkıştırıyorum. Mesela Katilbot Günlükleri’ni sırf bu iş için almıştım. Mental reset sonrası kaldığım yerden devam ediyorum :slight_smile:

@toz Ben yazdığınız kitapların hiçbirini bilmiyorum maalesef. Şansa benzer şeyler yazmışız aynı anda. Ben Katilbot okuyacağım bu yorgunluğu aşmak için :slight_smile:

2 Beğeni

Peş peşe uzun kitaplar okumak zorluyor, bilim kurgular genelde kısa olduğundan araya onları atıyorum, ya da Taltos, Diskdünya vb. kısa ne bulursam. Ama İngilizce’de kalıyorum hep.

3 Beğeni

DC/Marvel çizgi romanlar yerine DC Vertigo ve bağımsız romanlar okumayı daha çok seviyorum.Her zaman DC ve Marvel’a karşı ön yargılıyımdır.Pek haz etmediğim bu süper kahramanlı çizgi romanlara bir yerden başlamaya karar verdim ve Kingdom Come’u bitirdim.Öncelikle bu eserde öveceğim ilk şey çizimler. Alex Ross’un çizimleri o kadar güzel ki bir yerde hikayeden kopup dakikalarca çizimleri inceledim.Her bir çizim birer tablo gibi.Hikayesi de güzeldi.Bizim bildiğimiz kahramanlar belli sebeplerden ötürü dünyadan elini kolunu çekmişlerdir.Bunların yerine ise metainsanlar denen kahramanlar türemiştir tabiki bu kişiler adalet,iyilik vb. kavramların aksine kendi çıkarları için çalışan,insanlığı umursamayan tiplerdir.Hikaye ise papaz Mccay ve onun rehberi ve geleceği görebilen ama olaylara müdahale edemeyen Spectre tarafından bize anlatılır.Ben beğendim.

10 Beğeni

Loki’nin Müjdesini forumda sevmeyenler olmuştu ama ben İskandinav mitolojisini Loki’nin gözünden okumayı sevdim, “resmi” mitoloji anlatımını yer yer komik ifadelerle, hilebaz, düzenbaz Loki’nin eşek şakalarını, kısmen gerçeği çarpıtmasını, olayları onun bakışından okurken yer yer Loki’yi haklı bulmuştum.

Jules Verne’nin tüm kitaplarını tavsiye ediyorum ben. Jules Verne romanları bilimkurgu ile macera ve gizemi harmamlayan güzel kurgular oluyor.

Bir öneri olarak da aynı tür kitapları birlikte okumak yerine farklı tür örneğin bir kurgu, bir kurgu dışı, bir şiir, zaman yayarak bir öykü okumak daha iyi olabilir.

4 Beğeni

Dediğiniz gibi üst üste kurgu yükleyince beyin de pes etti herhalde. Önerileriniz için teşekkür ederim :pray:

3 Beğeni

Bende de ayni sıkıntı var şuan,normalde sissoylu 4 ü okuduktan sonra diģer ilgi alanimdan tarih kitabını ojuyacaktım, planım bu yönde idi ama sissoylu cok iyi bitti ďimdi arada kaldım 5 'e devammı ediyim yoksa planladığim gibi tarihe devam mı ediyim?:confused:

2 Beğeni

Terri Koen-Bunu senin için yapacağım
En sevdiyim kitaplardan bir tanesi.Bir yıl önce Azerbaycanca okumuştum bu kitabı.Aslında kitapta anlatım şekli biraz karışık.Tüm yaşananlar en sonda birleşiyor.Kitab’ın arkasında şunlar yazıyordu;

Terri Koen Marakeş şehrinde doğdu,iki yaşında ise ailesi ile Fransa’ya gitmiştir. Dramatik çocukluk hayatının yanı sıra okuduğu kitaplar onu yazar yaptı.Şimdilerde Fransa’da en çok okunan yazarlardan biridir.
Sanki Daniel ile Betti’nin mutluluklarının sonu olmayacaktı. Bir gün herşey değişti: Terrör saldırısında biricik oğulları Jerom öldü…
Daniel intikam hissi ile yaşıyor,acaba düşmanının ölümü ona rahatlık getirecek midir?Ölmüş oğlunun hayali yani ruhu ondan ne istiyordu?Bilinmeyen insanlar tarafından kaçırılmış fakir sefilin burada ne suçu vardı?İnsan hayatının anlaşılmayan yolları, sevgi ve affetmek hakkında oldukca ince ve parlak bir hikaye.

6 Beğeni

Bugün bitti kitap. Üçlemenin son kitabı idi. Genel olarak suistimal ve istismar üzerinde yazan yazar bu sefer toplumdaki törenlerin insanı nasıl kurban rolüne ittiğini anlatıyor. Özellikle kız çocukları ve çocuklar üzerinde bir inceleme bu. Ataerkil düzenin eleştirisini sunuyor. Güzeldi.

11 Beğeni

Okumayı bırakmaya hiç gerek yok bence. Günde sadece 10 sayfa okunsa dahi 365 günde 3650 sayfa yapar. Ortalama bir kitap 300 sayfa olsa bu da 12 kitap eder…

8 Beğeni