Terry Goodkind - Doğruluk Kılıcı serisi, evreni
Envai çeşit karakterle güncellenmiştir.
Yeni seriler eklendi.
30 Mart değişenler:
Agatha Christie - 42 (3 eklendi)
Colin Dexter - Morse serisi yayınlanmış 3/3 kitap tamamlandı
Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes 9 kitaplık kutu set eklendi (Cem)
Glenn Meade - 5. kitap eklendi
Wodehouse - Jeeves serisi yayınlanmış 3/3 tamamlandı
Lackberg - ilk 2 polisiye romanı eklendi.
Susanna Clarke - Norrell & Strange kutulu set eklendi
Fumetti: 30’dan 57’ye çıktı.
Serilerden İş Modern klasikler 85’e yükseldi.
Sizce bilim serilerinden hangisi daha iyi?
Alfa bilim, Metis bilim ve Ginko bilim serilerinde yayımlanan kitapları takip ediyorum. Seri olarak tüm kitaplarını almıyorum, içlerinde ilgimi çelen, merak ettiğim konularda olan kitapları alıyor, okuyorum.
Her üç yayınevinde de özellikle daha fazla kitap yayımladığı için Alfa bilim de, bazı kitaplar örneğin “Gerçeğin Yolları” gibi denklemler nedeniyle boyumu aşıyor, bir noktadan sonra okurken pes ediyorum. Bazı kitaplar neredeyse biribinin aynısı gibi olabiliyor. Bazıları örneğin Carl Zimmer’in Virüs Gezegeni gibi çok beğendiğim kitaplar oluyor.
Bence en iyi seri olarak düşünmemek lazım. Bu serilerden birinden tüm kitapları satın almak yerine, seriler içerisinde ilgi, merak ettiğimiz, fikir edinmek istediğimiz konularda olanları almak daha mantıklı olur.
12 Mayıs
Steve Berry - Cotton Malone (1-4) tamamlandı.
Martin Mystere Başka Yer’den Hikayeler 4/10 sayı toplandı. Fumettilerde sadece Dylan Dog (24) ve Mystere kaldı (30).
Lee Child - Jack Reacher serisine ilk sezona hikayesini veren Mezbaha da eklendi (3 kitap).
Kronik tarih kitapları serisinden seçilmiş kitaplar.
Sherlock külliyatı Cem’den de eklendi.
Norrell & Strange üç kitap olarak eklendi.
Agatha Christie kitaplarım Douglas Adams’ı sevindirdi (42).
P.G. Wodehouse Jeeves serisi yayınlanan 3. kitapla genişledi.
Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi. Nisan ayında 2 adet, bu ay ise tam 10 adet almışım. Tsundoku olmasak iyi.