Hangi Tür/Türlerde Okumayı Daha Çok Seviyorsunuz?

Ne demek Gotik ilk tercihim değil? :face_with_raised_eyebrow::grimacing::sweat_smile:

Anket miii? :smirk: Hemen uçtum :dd
Benim eskiden neredeyse tek zevk aldığım uçuk fantastik kurgulardı. Şimdiyse en güzelleri bile ölmüş içime zevk veremiyor gibi geliyor. Daha çok klasikleri okumayı seviyorum. Tabi yine kurgu oluyor okuduklarım. Ve gotiiiiiiik! Hiç sevmezken hayranı oldum 2 senedir.

Daha ne olduğunu yeni öğrendim. :smile: Önereceğiniz bir kitap varsa ilk tercih olmasada sekizinciye eklerim belki. :slight_smile: :smiley:

Büyük ölçüde Gotik korku alt türü tarafından bilinen Gotik kurgu, kurgu ile korku, ölüm ve zaman zaman romantizmi birleştiren bir tür veya edebiyat ve film tarzıdır. Kökeni, İngiliz yazar Horace Walpole’ye, 1764 romanındaki Otranto Kalesi’ne “Gotik Bir Öykü” adıyla anılır.

1 Beğeni

Biz Hep Şatoda Yaşadık, Frankenstein, Gustav Meyrink, Edgar Allen Poe, Emily Bronte, Dorian Gray’in Portresi aklıma ilk gelenler. :buyucu:

1 Beğeni

Teşekkür Ederim :slight_smile:

Şuan Frankenstein’ı okuyorum ama ben bilim kurgu diye biliyordum. :roll_eyes: :grinning:

Romantik kategorisini roman diye düşünüp işaretledim sonucları buna göre yorumlarsanız sevinirim :sweat_smile:

Bir kitabın tek olarak bir alana hitap etmesi bence çok ama çok net kitaplarda oluyor. Birden fazla türe giriyor kitapların çoğu. Hatta alt dallara da ayıran siteler var. :blush:

1 Beğeni

Çok zor ya bana 5 seçenek yetmedi .Bu durumu hem seviyorum hem de çok fazla kitap almaya ittiği için ve ne okuyacağına karar vermeyi zorlaştırdığı için gıcık bir durum.Bir de distopya da bir tür değil mi yoksa bir türün alt türü mü ?

Ben kısa bir süre önce bir karar verdim içinde ejderha olmayan kitap okumuyorum. Tabi mecazen :joy:

Distopya Bilim-Kurgu alt türü oluyor.

1 Beğeni