Hangisinin Kitapları Daha Güzel Kokuyor?

Yayınevlerini bu mühim konu üzerinden kapıştırma zamanı!

Şarap ustaları misali kokusundan kitabın basım tarihini, kağıt modelini, hangi matbaa olduğunu vesaire çıkaranların anketi. Gösterin yeteneklerinizi.

İlk çarpışma gelsin. Nedeniyle cevabınızı yapıştırın.

  • İthaki Yayınları
  • Pegasus Yayınları

0 oylayanlar

1 Beğeni

Patates püresi kokulu, efendime diyeyim limon çiçeği kokulu, sonracığıma böğürtlenli kış kokusu olan kitaplar varken hiç yakıştıramadım. Fuarda böyle stantların önünden geçerken hapşırma krizine filan giriyorum. En sevdiğim kitaplar böyle kokanlar o sebeple. Anketi beğenmedim. :unamused:

1 Beğeni

Bu koku olayı bilerek mi yapılıyor. Bazen bana gelen kargo paketlerinde petrolcülerin dağıttığı araba kokuları gibi ağır kokular oluyor.

2 Beğeni

Bazı kitapların satış stratejisinde böyle bir durum var maalesef. Alerjen uyarısı filan da yazmaları lazım aslında. Ben dokununca da kızarıklık oluşuyor. İçine koyulan ayraçlara mı sıkıyorlar ben de tam bilmiyorum. Özellikle yapılan bir durum.

2 Beğeni

Anket sorusu net değil. Kağıt kalitelerini eşit mi kabul ediyoruz? Misal bir tanesi 1. hamur diğeri 2. hamur olsa da kokularında benzerlik olabiliyor. Ve de bütün basımları mı baz alacağız yoksa sadece ilk baskıları mı?

Anketi daha anlaşılır bir hale getirirseniz iyi olur.

1 Beğeni

Vohaa. O kadar ciddi bir amaçla açmadım yav anketi. :smiley: Tabii tüm yönleriyle bu konuyu gerçekten masaya yatırmak isteyen olursa buyursun. Ben kitap kokusunu önemseyen birisi değilim, dediğim gibi eğlence/dalga amaçlı açtım.

Sorunun net olmasını bırak anlamlı bile değil.

1 Beğeni

Ben @galeme’nin de ciddi olduğunu sanmıyorum. :thinking:

Acaba hangimiz haklı? dıp DIP, dıp DIP…

1 Beğeni

En güzel kokulu kitaplar yıllanmış kitaplardır.

1 Beğeni

Ah ah nerede o eski Nemo. Gerçi haklılık payın da var, benim gibiler olabilir gerçekten. :thinking:

1 Beğeni

Ahaha nereden bileyim konu hakkında görüşünü de bilmiyorum ki, bir de çok ciddi yazınca… :smiley: Ben de mevzuyu baya ciddiye alıyorsun sandım. Ama güzel, tebrikler.

Cidden çok var.

1 Beğeni

En güzel çizgi romanlar kokuyor. Elime alınca kokluyorum arada bir :crazy_face:

1 Beğeni

Sanırım Pegasus, çünkü şu an bir Pegasus kitabı okuyorum ve gayet güzel kokuyor. Doğrusu, gidip İthaki kitaplarını koklamaya üşendim :joy:

1 Beğeni

Kitaplığımdan rastgele birkaç İthaki birkaç Pegasus seçip kokladım ve Pegasus daha güzel kokuyor.:joy: Ama Pegasus’lar İthaki’lerden daha eski sebebi bu da olabilir.:joy:

1 Beğeni

Ahaha ben de bi’ bakayım dedim, cidden Pegasus’un kitapları daha güzel kokuyor.

1 Beğeni

Başlığı görünce kitapları koklamaya başladım. Şu an diğer yayınevlerine de geçtim, nasıl kurtulabilirim? Biri 911 i arasın. Mahsur kaldım snıff snıff

2 Beğeni

Kitaplık önünde tek tek kitapları koklayarak, “Hmm, bunun aroması daha yoğun,” derken evdekilerin garipseyen tepkilerinden başlığımız sorumlu değildir.

3 Beğeni

O zaman cidden Pegasus daha güzel kokuyor. İki kişinin de aynı sonuca varması tesadüf değildir zannımca.:joy:
Bazı sahaflara girince tatlımsı insana derin derin nefes aldıran güzel bir koku olur ya Pegasus’un kitapları onu çağrıştırdı bana. :joy:

1 Beğeni

Epsilon’un bastığı Fahrenheit 451 mükemmel kokuyordu. Hatta iki gün sonra biraz da sahaf arkadaş koklasın diye götürdüm.

1 Beğeni