Hani Radyoda Bir Şarkı Çıkar ya, İşte Öyle Bir Şey

Sevdiğim bir şarkıyı youtube’dan açıp dinleyince radyoda duyduğum gibi keyif almıyorum. Sanki şarkıda eksik bir şeyler varmış gibi geliyor. Bazen şarkılara resimdeki hunili abi gibi eşlik ediyorum :slight_smile:
12729064_915268211905292_3117800657655848773_n
Televizyonda veya radyoda çıkan şarkıyı kelimesi kelimesine, doya doya dinleyip, bilgisayara geçince aynı şarkıyı yarısına bile gelmeden kapatıyor olmamız bazı şeylerin değerinin sahip olduğumuz zaman azalmasını çok güzel özetliyor.
Ben gibi radyo dinlemeyi sevenler hangi radyoyu dinlediklerini yazsın :slight_smile:
Joy Türk

11 Beğeni

Power FM
Fenomen FM
Banko FM :smiley:
TRT radyo

Radyo Eksen en sık dinlediğim radyo galiba :slight_smile:

Spotify çıkınca unutuldu radyolar. Güzel bir tespit olmuş. Artık sadece araba sürerken dinliyorum radyo. Pal Nostalji ve Max FM.

TRT Radyo 3
TRT Türkü
TRT Nağme
Radyo Eksen
İTÜ Radyosu Rock
Radyo Voyage
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Bir de aklıma estikçe radio.garden sitesine girip dünya radyolarında ne var diye bakıyorum gerçekten ilginç şeyler çıkabiliyor.

2 Beğeni

Önceden popüler şarkıları dinlemek için Number One FM, daha dişe dokunur şarkılar için Capital Radyo dinlerdim. Şimdilerde popülerler için pek çok alternatif var fakat onların dışında Radyo ODTÜ, Joy FM vb. dinliyorum. İnternet üzerinden yabancı ülkelerin radyoları için Screamer Radio programı var, onu kullanıyorum. Yerli-yabancılar için Karnaval’ ı kullanıyorum.

Ve arkadaşın tespitine kesinlikle katılıyorum ve buna gece yatağa yatınca hemen yanıbaşımda açık bırakılan radyolar tanıktır. :smiley:

1 Beğeni

Kent FM 101.4 bilhassa sabahları Metehan Mert Çakır ile Arka Koltuk programı tadına varılamayacak lezzetlerdendir.

Kesinlikle katılıyorum radyonun yerini hiçbir şey tutamaz (eski bir radyo programcısı olarak… :slight_smile: )

Çok güzel bir tespit olmuş, sevdiğin şarkıların benzer güzellikte başka parçaların arasında belirdiği zaman duyulan his cidden çok ayrı. Hep yeni şeyler bulup dinlemeye ihtiyaç duyarım, o yüzden radyo seçeneğine sıklıkla başvuruyorum :). Bunlar en çok dinlediğim radyo kanalları;
-Radyo ODTÜ
-Max FM
-TRT Radyo 3

Ayrıyaten dünya üzerinde ki radyo istasyonlarına ulaştığım bir uygulama var, genelde hep orada bulduğum kanalları dinliyorum. Birçoğunuz biliyor olabilirsiniz bu uygulamayı, her kanal internet sitelerine bağlı oluyor (bu yüzden de internet ihtiyacı olan bir uygulama). Her ülkenin her şehrinde cidden ayrı ayrı şarkılar ve kültürler barınıyor; bazen -atıyorum- Stockholm’un bilmem ne bölgesinde bulunan bir radyoda sadece konuşmaları dinlemek bile apayrı bir zevk verebiliyor. Gerçi yöresel şarkıların yanında daha çok ingilizce popüler veya klasik şarkılar için radyo kanalları var, bu da egemen olan kültürden kaynaklı elbette. Yunanistan, Japonya ve İsveç sıklıkla uğradığım ülkelerdendir :). Buyrun linki buraya bırakıyorum, uygulaması da mevcut;

Radio Garden:

Oh ve aynı zamanda yine aynı biçim dünya radyosu görevi gören ama daha kısıtlı imkanları olan bir site var. Bunu diğerinden ayıran özelliği şarkıları “Fast - Slow - Weird” olarak ayırabilip 1900 yılından başlayarak farklı zaman dilimlerinde dinleyebilmen. “The Musical Time Machine” diye boşuna dememiş adamlar :D. Farklı ve fazla bilinmeyen şarkı keşfedebilmek için güzel bir yer olduğunu düşünüyorum. Ama uyarmak isterim ki çok fazla çeşitliliği olduğu söylenemez. Buyrun;

Radiooooo;

2 Beğeni

Pal station(sadece hit müzik)
Joytürk Akustik(akustik bebeyimdir)