Harry Potter Ciltli Set

Harry Potter ciltli setimi satmayı düşünüyorum. Zamanında 1500 adet basılmıştı. 4 kitabımda 72. Nüshadır. Kitaplar tamamen hasarsızdır. Sıfırlar. Sadece kutusu biraz hasarlı. Fiyatı 4.500 tl. Lütfen kitapların piyasa değerlerini göz önünde bulundurarak yorum yapalım🙏

20200714_191711

5 Beğeni

YKY neden 4 kitapta bıraktı bu ciltli baskıları bilen var mı? Ne kadar güzel kitaplar halbuki. Karton baskılarını sevmediğim için resimli (ciltli) Harry Potter kitaplarını alıyorum. Onun da tamamlanması yıllar sürecek.

1 Beğeni

Zümrüdüanka Yoldaşlığı da ciltli olarak basıldı fakat kutulu set 4 adet yalnızca. Son 2 kitabın basılmaması ise skandal tabii.

1 Beğeni

Böyle giderse resimlileri de basmayacaklar gibi. Oysa yurtdışı baskılarında ne güzel şeyler var.

Bu arada bu baskıyı ilk defa gördüm. Seri bittikten sonra mı yayınlanmıştı ?

Bende ilk 2 kitap var yalnızca. 2001 basımı ikisi de. 2001-2004 arası bunları çıkardılar.

Yani ilk 5 kitap Türkiye’de çıktığında yavaş yavaş ciltlileri de çıkarmıştı YKY ama 6 ve 7 yayımlanmadı işte bir türlü.

Az basılması ve ciltli olması vb. fiyat artışı için pek çok neden var.Ama 4500 TL biraz abartı değil mi sizce de?

1 Beğeni

Bayağı abartı hem de. Ben 100-150 TL gibi makul fiyatlara almıştım birkaç sene önce. Sonra birisi 1500 falan yazdı tekine, arkasından herkes atladı. Hoş, isteyen istediği fiyatı yazmakta özgür ama haddinden fazla pahalı olduğunu da belirtmeden geçmek istemem.

4 Beğeni

Ben çeviri kitapta özel baskıyı abartılmış şeyleri anlamıyorum. Daha doğrusu bunlara böyle fiyat biçmeyi. Birinci baskı genelde sıkıntılı olan olur, çevirmen ve editörler okuyucudan gelen yorumları dikkate alır, düzeltmelere gider. Ilk baskı sadece orjinal dilinde mantıklı.
Bunlara (ki tamamlanmamış bir seri) bu kadar para vermek saçma. Hali hazırda serinin fotoğraflı çok daha harika bir baskısı da yapiliyor iken hem de… 4500 cidden veren olursa verecek arkadaşı cidden merak ediyorum.

Bir de forumda hicbir mesajı olmayıp burada satış yapmak için forumu kullanmak bence çok uygun bir durum değil. Güven olayını falan geçtim burayı sahibinden gibi kullanmak bence sacma.

7 Beğeni

Burasını bu sekilde kullanmak saçma ise neden bir satış yeri mevcut o halde? Ilanı açarken de belirtmiştim piyasadaki muadillerini göz önünde bulundurarak yorum yapalım diye, onun dışında tabiki herkes düşüncelerini belirtebilir belli sınırları geçmedikçe, fakat üslubunuz da hoş değil, kimseyi zorlamıyorum sonuçta alması için.