Harry Potter Dünyasında Ölüm Olgusu

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter Dünyasında Ölüm Olgusu – Fantastik Canavarlar

image

Harry Potter evreninde birçok karakter Ölüm üzerinde efendilik kurmaya çalıştı. Fakat bu ne uğruna oldu, bu yolda neler kaybettiler? Gelin Pottermore‘un ölüm yazısında, Harry’nin yaşadıklarıyla beraber bir yolculuğa çıkalım. “Yani, geri geldin, değil mi?” dedi Harry ısrarla. “İnsanlar geri gelebilir, ha? Hayalet olarak. Tamamen yok olmaları gerekmez. Değil mi?” diye ekledi sabırsızlıkla, Nick hiçbir şey… (DEVAMI…)

1 Beğeni

mükemmel bir yazı olmuş tebrik ederim çok iyiydi

1 Beğeni

Büyücülük Dünyası’nda her şey JK Rowling nasıl isterse öyle olur. Bu dünya üzerinde hiçbir şeyi kanun, doğru kabul etmemek lazım. Yazarın tutarsız olduğu bir evren hakkında teori üretmek saçma. Kaldı ki bu bir teori değil, yazarın onaylanmış sitesinde paylaştığı bir yazı olmasına rağmen inanmıyorum. Çünkü biliyorum ki yarın Rowling “siyahi trans periler ölen büyücüleri sömürdükleri muggle kanının cezasını verdikten sonra Dumbledore’un hükmettiği büyücü cennetine götürür” diyecek ve biz de bunun altında hiçbir mantık bulamayacağız. Bu evren hakkında konuşmak boş. Kitabın son cümlesinden sonra yazarın hiçbir açıklamasına itimat etmeyerek kendi aramızda tartışabiliriz onun dışında cıks. Ben yokum.

2 Beğeni

Buna katılıyorum ama ekleme olarak kitap bittikten sonraki yapılan ilk açıklamaları da dahil edebiliriz bence. İlk açıklamalar iyiydi. Sonradan cılkı çıktı malesef. Yine de teoriler hakkında konuşmak hoşuma gidiyor benim. :slight_smile:

2 Beğeni