Harry Potter Kitaplarından Sonra Luna Lovegood'a Ne Oldu?

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter Kitaplarından Sonra Luna Lovegood'a Ne Oldu? – Fantastik Canavarlar

image

Luna’yı alışık olmadığımız, biraz da deli hareketleriyle tanıyoruz. Fakat bu değişik karakter seviliyor ve Harry’ye zor zamanlarında yardım ediyordu. Fakat Harry Potter ve arkadaşlarının hikâyesi sona erdiğinde, Luna Lovegood karakterine ne oldu? Nasıl bir yaşam sürdü ve hayatına nasıl devam etti? Luna’nın Harry Potter kitaplarından sonraki yaşamını sizler için Türkçeye çeviriyoruz. Harry Potter maceralarından sonra… (DEVAMI…)


Şu videodakilere cidden katılıyorum. Rowling sürekli bir şeyler açıklayıp duruyor kitaplarla ilgili. Kitaplar yazılalı kaç sene oldu, hala devam ediyor. Yok Dumbledore şöyle yok Luna’ya şu oldu falan diye… Keşke bunları kitapta yazsaydı demekten alamıyorum kendimi. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

1 Beğeni

Karakterlere yaşamlarının devamında ne olduğunu açıklamasında bir sorun görmüyorum ben şahsen. Ölüm yadigarlarında tüm hayat yolculukları anlatılamazdı ve başka kitap yazınca da ne tür bir saçmalık çıktığını gördük ortaya lanetli çocuk ile. O yüzden açıklama yapması en iyi yöntem. Fakat ben hikayeden sonrasını değil de hikayenin kendisini etkileyen şeylerin sonradan açıklanmasını sevmiyorum. dumbledore un gay olmasıyla başlayan olay nagininin kadın olmasına kadar gitti. Dumbledore ile sorunum yok çünkü aslında hikayeye çok mantıklıca uyuyor ama nagini dahil son filmdeki yeni bilgiler karman çorman etti ortalığı.

Hah aslında benim düşüncelerim de tam olarak böyle. Siz daha iyi ifade ettiniz.

1 Beğeni

Hiç ilgilenmiyorum. Rowling HP’a nokta koyduğu gün seri benim için bitmiştir. Ardından yaptığı hiçbir açıklama beni memnun etmedi ve ben de açıklamaların tümünü yok saymayı tercih ediyorum. Kadın yarattığı evreni taşıyacak niteliklerde değilmiş anlaşılan. Yani aklım almıyor bir insan neden 5-10 yıllık bir süre zarfında medyayı ve insanları mutlu etmek için böyle bir seriyi popüler kültüre kurban eder ki… Yazık oldu.

2 Beğeni

Benim fantastik canavarlar serisinden hala umudum var. Karman çorman etti ama yetenekli kadın bence düzeltma ihtimali yüksek… Fakat lanetli çocuğu ben de yok sayıyorum, seriye dahil etmiyorum. Ama onu zaten rowling yazmadı, o yüzden reddetmek çok kolay.

Sonradan yapılan açıklamaları ben de sevmiyorum. Bana hiç samimi gelmiyor. Yazar sanki şunu demek istiyor: “O kadar plancı, yetenekli biriyim ki bunu yıllar önce düşünmüştüm, görün işte.”
Açıklamaları sonraki hedefleri için üretilmiş çalışma olarak geliyor bana sadece.