Harry Potter Okumamış İnsanlarla Nasıl İletişim Kurulur?

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter Okumamış İnsanlarla Nasıl İletişim Kurulur? – Fantastik Canavarlar

image

En sıkı Harry Potter hayranının bile muhtemelen kitapları okumamış bir arkadaşı vardır. Bu arkadaşınızı merdivenin altındaki dolaba kilitleyip bir daha onunla konuşmayabilirsiniz ya da bu sorunla yüzleşebilirsiniz. Biz ikincisini yapmanızı öneriyoruz. Şimdi haydi hayatınızdaki kitapları hiç okumamış bu özel kişiyle konuşurken yapmanız ve yapmamanız gerekenlere bir bakalım. İyi şanslar! Bu Arkadaşınızı Yargılamayın! Yapmamanız gereken en… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Filmi yem olarak kullanmak gerçekten işe yarıyor :+1:

3 Beğeni

“Nasılsın seni lanet olasıca muggle” diyerek iletişim kurulmuyor muydu? Ben hep öyle yaptım bugüne kadar.

4 Beğeni

Life is a struggle, if you’re a muggle :grin:

Eğer okumamakta ısrarlıysa evet, başka iletişim yolu kalmıyor maalesef.

3 Beğeni

Konuşulmaz.Neden diye soracak olursanız gördüğüm çoğu kişi kitapları okumamışsa yeriyor, okuyanlar zaten ön yargılı okudukları için güzel ama yüzüklerin efendisi veya başka bir fantastik evren daha iyi diyorlar. Daha öncelerde de dediğim gibi çoğu yüzüklerin efendisi sayfası ve fanları at gözlüğü takmış kişiler. Hiç kusura bakmayın bende fanıyım ama kör kütük savunmam bana göre iyi olduğu yerleri kötü olduğu yerleri derim. Her lotr sayfası hpyi, gömüyor e adam okumamış ben bırak hpyi herhangi bir fantastik evren okudun mu diyorum %90 ı okumadım diyor okudum diyenlerde ön yargılı. Yani çok uzattım ama demek istediğim çoğu kişi çocuk kitabı olarak görüp dalga geçiyor ve gömüyor e sen bunla konuşamazsın. Ha filmlerini izleyip fanı olursan yine konuşamazsın çünkü filmleri kötü desen bu sefer diklenecekler yine konuşamazsın…

3 Beğeni

Şu çocuk kitabı olarak görülüp dışlanan kitaplar… Sadece harry potter değil, Wardstone olsun Öte Dünya olsun… Hatta Nicholas Flamel serisi olsun. Odasında Orta dünya haritası çerçevelenmiş duran biriyim, çok zorlanmadıkça yüzüklerin efendisi hakkında konuşmam bile bence yazık ediyorlar kendilerine de hayal dünyalarına da. Evet yüzüklerin efendisi harika ama her eserin yeri ayrı. Ben Harry Potter için kitapçıya geldiği gün okuldan kaçmış bir çocuktum. Ama onun da fanboyu değilim. Evet HP da harikaydı. Ama hayatım boyunca okuduğum en iyi kitap olamaz, zaten en iyi dersem diğerlerini okumama ne gerek var ? Hoş şahsen en iyiyi aramak için okumuyorum ama her öykü bana farklı şeyler katıyor.

Hikayeler bizi tanımadığımız kahramanlarla tanıştırmak, hayal bile etmediğimiz ufuklara at koşturmak için varlar. Şu önyargıları bir aşsak da artık hiçbir şeyin mükemmel olmadığını önem olanın kusurlarıyla beraber sevilmek her kitabın yerini ayrı tutup başkasıyla karşılaştırmadan öyküden aldığımız keyfe yoğunlaşsak.

5 Beğeni

Arkadaşınızın Neden Kitapları Henüz Okumadığını Öğrenmeye Çalışın!
Basit ve Gerçek Anlamı Olan Göndermeler Kullanın!
Filmleri Yem Olarak Kullanmanız Gerekebileceğini Kabul Edin!
Bunlar çok güzel ve ben mutlaka arkadaşlarımla böyle iletişim kuracağım. - :slightly_smiling_face:
Harry Potter çocuk kitabı değil. Ama bazı insanlar okumadan karar veriyor. Ama çok güzel kitab da değil. Sadece güzel kitab Harry Potter değil. Dünyada çok güzel kitaplar var. @Ozgur size katılıyorum.

1 Beğeni

Mesela benim de favori kitaplarım kral katili güncesi ve buz ve ateşin şarkısı hatta bana göre okuduğum en iyi kitaplar ama bende sürekli farklı evrenlere kitaplara dalış yapıyorum neden mi? En iyiyi bulmak için değil en iyi dostum olduğu için, bana bir şey kattığı için, dış dünyayı bir nebze de olsa unutturması, vb.
“Kitaplarım, bana yetecek kadar büyük bir krallıktır.”
~William Shakespeare

2 Beğeni

Ben okumadım, ve ironik bir şekilde buna sebeb olanlar Harry Potter severlerdi…

2 Beğeni

Konuşarak?
20karakter

4 Beğeni

‘Selam muggle’ olabilir…

“Hangi muggle işiyle uğraşıyorsun seni bul@nık” diye hatırlıyorum ben sonra da “Avada kedavra” demek yeterli olacaktır UwU.

İnsanlar bilmedikleri konularda bilmişlik taslamaya bayılır. Bu da benzer bir durum. Ben fantastik edebiyata ilk kez lisede Yüzüklerin Efendisi okuyarak girdim ve ilk olmasının da etkisiyle bende yeri ayrıdır ki neredeyse 10 kez okumuşumdur. Ama üniversite yıllarımda önce Harry Potter sonra da Gediksavaşları Efsanesi, Kılıçların Kitabı serisi, Elric Destanı, Elenium serisi, Tamuli üçlemesi, Yerdeniz, Dune, Narnia Günlükleri, Amber Yıllıkları, Belgariad ve Malloryon serileri, Zaman Çarkı, Cosmere Evrenindeki Kitaplar (Elantris, Sissoylu, Savaşkıran, Fırtınaışığı Arşivi) gibi bir çok farklı dünyayı keşfe çıktım. İlk göz ağrım Yüzüklerin Efendisi farklı bir yerde olsa da bu kitapların hepsini çok sevdim. Hepsinin eksikleri vardır elbet ama sırf bize farklı bir dünyanın kapılarını açıp yeni maceralar yaşattıkları için minnettar olmalıyız. Mesela Gedikşavaşları Efsanesini 2003 yılında bir kitapçıda görmüştüm. Arka kapağında bir kaç yorum vardı ve birinde “Yazarını neredeyse Tolkien’in tahtına çıkarıp oturtacak derecede güzel bir eser.” diye yazıyordu. Bunu görünce dedim bir bakalım gerçekten öylemi yoksa abartımı. Yazım olarak çok iyi olmasa bile başka eserlerden etkileri bariz de olsa beğendiğim bir eser oldu. Okuduğumuz eserin öncekilerden çok daha iyi ve kusursuza yakın olması gerekmiyor. Bizi içine alsın ve bağ kurdursun gayet yeterli.

1 Beğeni

Dünya iki şeyden çekiyor bir kitap okumayanlardan bir Harry Potter fanlarından .

1 Beğeni