Harry Potter Yazarı J.K. Rowling'den Araştırma Merkezine 19 Milyon Dolarlık Bağış

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter Yazarı J.K. Rowling'den Araştırma Merkezine 19 Milyon Dolarlık Bağış – Fantastik Canavarlar

image

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling yaptığı bağışlarla gönlümüzü çalmaya devam ediyor. Yazarımız, 45 yaşında kaybettiği annesinin adına kurduğu nöroloji araştırmaları merkezine tam 15,3 milyon sterlin (yaklaşık 18,8 milyon dolar) bağışladı. Edinburgh Üniversitesi’ndeki Anne Rowling Rejeneratif Nöroloji Kliniği, 2010 yılında J.K. Rowling’in 10 milyon sterlinlik bağışıyla kurulmuştu. Rowling’in annesi 1990 yılında MS hastalığına bağlı komplikasyonlardan… (DEVAMI…)

Bu hareketi gerçekten çok hoş ve de Rowling i boyle güzel bir haberde görmeyi özlemişim. Allah’tan dobby nin 20 cm lik cükü var diye eklenmemiş :sweat_smile:

Kadının son zamanlardaki işleri çok tartışmalı, seversiniz sevmezsiniz bilemem ama para için yaptığını söyleyen şuursuzlara resmen tokat atmak istiyorum. Bu haberden önce de zaten kadın kaç kere büyük bağışlar yapmıştı. Sırf yardım için yazdığı kitapları geçin, hatta kendi kurduğu ve finanse ettiği yardım kuruluşu olan Lumos’u bile geçin, bu kadın bağışlarıyla zenginler listesinden düşmüş bir kadın. Delirdi deyin razıyım ama ‘paraya doymuyor’ demeyin.