Harry Potterde Hangi Karakter Daha Kötü?

  • Dolores Umbridge
  • Bellatrix
  • Voldemort
  • Lucius Malfoy

0 oylayanlar

4 Beğeni

Voldemorta oy verdim ama diğerleri de yeterince kötü.

4 Beğeni

Bence Bellatrix daha kötü.Çünkü, kurbanlarını işgence yaparak öldürüyordu.

3 Beğeni

Evet bence dogru söylüyorsun

3 Beğeni

Voldemort, saf kötü bir karakter.Yaptığı eylemlerin hiçbirinin ardında mantıklı bir sebep yok.Sadece her şeye sahip olmak istiyor.

4 Beğeni

Benim için en kötü karakter Dolores Umbridge’dir. Herkese tepeden bakan, her şeyin doğrusunu bildiğini sanan ve kendi doğrusunu kabul ettirebilmek için işkence, baskı uygulayan bir karakter. Voldemort bu kadınla karşılaşsa arkasına bakmadan kaçardı :joy:

7 Beğeni

Evet, kaçardı :joy: :joy: :joy: :joy: :joy:

3 Beğeni

Ben bu durumu karakter olarak değerlendiriyorum, güç olarak değil. Voldemort sahip olduğu büyü gücü aracılığıyla bize çok kötü gibi görünse de zaafiyet gösterdiği noktalar var diye düşünüyorum ben. Bu denli bir güç Dolores’e bahşedilmiş olsaydı Wizarding World çoktan tarumar edilmişti bile. Dolores bu kapışmayı alır. :grimacing:

7 Beğeni

Bellatrix bence. Çok acımasız.

3 Beğeni

Ben Dolores Umbridge‘i çok sevdim. Harry Potter serisinde hemen hemen hepimiz Harry ve arkadaşlarının yanındaydık ki buna ben de dahilimdir. Ama kötü bir karakteri ne kadar çok özümsersek iyi karakterin ne kadar çok zor durumda olduğunu daha iyi anlarız. Dolores’in tabir-i caizse kafadan kırık ve acımasız kötü karakteri Harry Potter ve arkadaşlarına çok çektirmişti. Voldemort esasen doğası gereği kötü bir tip ama Dolores baskın ve sert biri. Kandırmasını da iyi biliyor.

4 Beğeni

Bence Voldemort daha kötü

2 Beğeni

Mantıken yüzlerce insan öldüren ve binlerce kötülük yapan voldemortu seçmeyende ne biliyim yani

2 Beğeni

Dolores bellatrixten bile az kötü, nasıl birinci olmuş şaşırdım.

Ekleme:
Evrende Voldemort tüm bulanık, muggle ve diğer yaratıkların ölmesini veya köleleşmesini istiyor. Her ne kadar Voldemort destekçileri de bunları dolaylı yoldan benimsese de burada pure evil Voldemort’tur. Lucius Malfoy’ a başka açıdan bakıldığında ailesini korumak için yanlış tercihlerde bulunmuş bir ebeveyn olarak bile görebiliriz mesela. Dolores ise sadistçe, kıskançça ve egoistçe, oradan buradan bulduğu güç ve yetki çatısı altında (çünkü kendisi güçsüz fos bir insan) insanları hizaya sokacağım diyerek işkence yapıyor.

3 Beğeni

-Voldemort bir amaç uğruna dövüşüyor ve eylemlerini buna dayandırıyordu. Bu amacın mantığı tartışmaya açık olsa bile.

-Belatrix Voldemort’a aşık ve de deliydi.

-Lucius ise eylemlerinin çoğunu Voldemort’a olan korkusundan yapıyordu.

-Dolores ise sadece gıcıktı.

Bu yüzden cevabım Dolores olacak. Eylemleri hiçbir zaman bir mantık çerçevesine oturmadı benim gözümde. Hiçbir zaman çoğu kötü karakterin aksine “evet yapıyor ama şunu da göz önüne almak lazım…” diyebileceğim bir detay yoktu karakterde. Sadece kötüydü kendisi. Saf kötü.

7 Beğeni

Psikoloji olarak bakarsak.
Voldemort, çocukluğunu sevgisiz ve mutsuz şekilde büyüdü. Bu yüzden empati ne olduğunu bilmeden Avada Kedavra deyip geçer.
Dolores, empati yapabilir ama “hayırdır sen kim oluyorsun,buradaki öğretmen benim” kibirli şekilde diyerek ögrencinin duyguları umursamadan seve seve işkence etmiştir.
Bu yüzden sadist Dolores derim.

6 Beğeni

Direkt Dolores yaptım çünkü kötüden kastının gerçekten “kötü” olduğunu düşünmemiştim, düşündüğüm ‘evet hepsi hikayedeki kötü karakterler ama kaliteli kötü karakterler var bide… Dolores :nauseated_face:’ seklindeydi.

4 Beğeni

Voldemort en başından belli amaçlarla hareket ediyordu. Dolores ise bazı gerçekleri kabullenmek istemediği için kötü davranıyordu. Bu bazı gerçekler Voldemort’un geri dönmüş olmasıydı hatırlarsanız. Toparlayacak olursam Voldemort’un kötülüğü nefret kaynaklıydı Dolores’in kötülüğü korku kaynaklı karşılaştırmak çok doğru olmasa da korkunun herhangi bir kişiye neler yaptırabileceğini göz önünde tutarak ben Dolores diyorum.

2 Beğeni

Ben hiç birine katılmıyorum.Eğer zaten bu kötü karakterler olmasaydı filmin tadı olmazdı.Ama illaki biri olacaksa tabiki Voldemort hepsinin başı çünkü

1 Beğeni

Hepsi birbirinden de beter ama Bellatrix bence birazcık daha kana susamış bir karakter (Voldemorttan bile) bu yüzden o pis cadıyı seçtim. :roll_eyes:

5 Beğeni