Hasan Ali Yücel Klasikleri Dizisi

Bu kitabın bandrolünü bende hatırlamıyorum. Sürpriz oldu. :slight_smile:

3 Beğeni

Merhaba
Birkaç sorum olacak.

Hasan Ali Yücel klasiklerini birkaç ay önce almaya başladım.
Şu an elimde yaklaşık 150 adet kitap var.
Önceleri cilti kitap almayı pek mantıklı bulmuyordum.
(fiyatını yüksek bulduğumdan, kapak tasarımını beğenmediğimden ve bütün kitapların ciltli çıkmadığını düşündüğümden)
Ama zamanla bu önyargılarım kırıldı.
1)Her kitabın ciltli kapaklısını bulabilir miyim?
2)Sizce karton kapak kitaplarımı aldığım fiyattan satıp ciltli kitap almaya başlayayım mı?
İkilemde kaldım.
İleri zamanlarda çok iyi bir seriye sahip olmak isterim.
Katkı sağlayacak ve öneride bulunacak arkadaşlar cevap yazabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.

5 Beğeni

Bu ikilemi ben de yaşadım ve aynısını sordum forumda. Tüm seriyi ciltli toplamak maalesef imkansız. Bana söylenen, ciltli olarak en fazla 150 200 kadar kitap bulabileceğiniz. Kalanları sahaflar çok yüksek fiyattan satıyor maalesef. O yüzden ben de karton kapak topluyorum. Toplamda tüm seride 2bin TL fiyat farkı oluyor, o da önemli bir etken tabi.

8 Beğeni

Ben seriyi toplarken 450 sayfa üzeri yeni çıkan ve bulunan kitapları ciltli alıyorum. Diğer kitapları ciltsiz topluyorum. Eğer 450 sayfa üzeri kitapta piyasada ciltli kalmamış ise ciltsizini alıyorum. İlerde tekrar ciltli basılır ise ciltliyi alıp elimdekini satabilirim.

Zaten @isos81 arkadaşımın dediği gibi tüm seriyi ciltli olarak toplamam mümkün değil. Tabi maddi anlamda hiç bir sorunun yoksa o ayrı.

9 Beğeni

Değerli görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
Sanırım gene aynı şekilde karton kapaklara devam edeceğim.
Cilt tasarımı bir türlü içime sinmedi.
Sadece bir kısmının ciltli olması da pek hoş gibi görünmüyor.
Dediğiniz gibi gerçekten fiyat olarakta zorlayacak gibi.

3 Beğeni

Selam.
Yeni aldığım kitapları kontrol ederken farkettim.
335.Turgenyev KLARA MİLİÇ
336.Apollonios ARGONAUTİKA
337.S.Le Fanu CARMILLA olacak.
Ayrıca 131’ i iki kere yazmışsınız.

4 Beğeni

Konuyu düzenledim. Dikkatin için teşekkürler

4 Beğeni

Çok sessiz kalmış buralar. 14 gündür ses seda yok. :sleeping:
Bugün fark ettiğim ilginç bir konuyu seriyi takip edenlerle paylaşayım.
Serinin 48 numaralı kitabı “Arabeskler” namı diğer “Bir Delinin Anı Defteri”

9 Beğeni

2006 yılında ilk baskısını Arabeskler ismiyle yapmış.
Daha sonra kitabın ismi, öykülerin sıralanışı değişmiş.

7 Beğeni

Asıl ilginç olan konu;
İlk öykü “Neva Bulvarı” nda çevirmen tuhaf bir değişikliğe gitmiş sanırım.
Arabeskler kitabındaki öykünün sonunu "okurların takdirlerine bırakıyorum deyip noktalamış.
Bir delinin anı defterinde ise öyküye “ben anlatayım” deyip 3 sayfa daha ekleme yapmış. :slightly_smiling_face:

10 Beğeni

Bende Mehmet Özgül çevirisi Petersburg Öyküleri kitabı var orada Neva Caddesi isimli öykü bahsettiğiniz paragraftan sonra devam ediyor. Belli ki yayınevi ya da çevirmen ilk baskıda hata yapmış sonraki baskıda düzeltmiş.

5 Beğeni

7 Beğeni

Söz ettiğiniz konu bu değil ama içime oturan bir durum vardır ki o da şudur; sevgili yayınevi, Bir Delinin Anı Defteri’ni ve Taras Bulba kitaplarını (Taras Bulba karton kapak olarak da mevcut değil) ciltli bir halde sürer mi piyasaya acaba bir gün? :slight_smile: Kaldı ki tükenmiş ciltli kitapları sanırsam mart ayından bu yana bandrol alımına ara verildi. Neyse ki sevgili Latin Edebiyatı çevirmeni Dr. Cengiz Çevik bu seri için her mevsim bir kitabıyla bizleri karşılamakta. :slight_smile:

3 Beğeni

Dediğiniz gibi çok iyi gidiyorlardı ciltli tekrar basım işinde fakat malum süreç her şeyi olduğu gibi bu işi de etkiledi sanırım. Çevirmen sorunu olmadığı sürece ciltli tekrar baskıların devamı muhakkak gelir.
Bir Delinin Anı Defteri ciltli olarak hiç basılmadı. İnşallah yakın zamanda tekrar ciltli baskıları görürüz diye temenni edelim. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Şu seriyi tamamladığımda (ki henüz çeyreğine bile ulaşmış değilim) yayınevinden çıkış sırasına göre değil de, yazılış sırasına göre sıralamak en büyük isteklerimden biri.

Tüm zamanların edebiyat, felsefe, bilim, masal, şiir, deneme, tarih birikimi yatıyor burada. Sıralı olarak görüp, devlerin birbirlerinin omuzları üzerinde yükseldiklerine tanıklık etmek istiyorum.

9 Beğeni

Ben de dediğin gibi dizmişim hocam. Yazılış tarihlerine göre, Babil-Sümer destanlarından başlayıp Yunan-Roma klasiklerinden devam edip günümüze doğru geliyor.

45 Beğeni

İşte aradığım manzalardan biri. Keşke fotoğraf daha net olsaydı ama yine de indirdim galerime, bakar bakar heveslenirim artık. :smile:

Üstelik hepsini ciltli toplamışsın. Tebrik ediyorum. Kaç tane var burada toplamda?

Yukarıdaki mesajlarda 1-2 kişi daha böyle topluca fotoğraflar atmışlardı, onlar da harika görünüyordu ayrıca. O zaman bakıp geçmiştim.

5 Beğeni

Maalesef hocam eldeki telefonla ancak bu kadarını çekebildim. :slight_smile: Fotoğraftakilerin hepsi okunmuş, okunmamış olanları ayırmışım, okudukça buraya yerleştiriyorum. Serinin hepsi neredeyse tastamam sadece 3 eksiğim var;

Atinalı Timon, Sis ve Divan-ı Kebir. Sis, nadirkitapta var ancak fahiş fiyat ödemek istemiyorum. 250 tl isteyen de var 150 tl isteyen de var.

Toplaması zor okuması da ayrı bir zor seri. Umarım sen de toplayabilirsin bu seriyi hocam. :wink:

7 Beğeni

Klasik okumaya bu yaşımda yeni yeni alışıyorum. Lisede çok soğumuştum. Tamamında gözüm yok, ancak en azından benim için önemli olanları okumak istiyorum. Yine de tamamına sahip olanlara gıpta ile bakıyorum. Çok kıymetli bir seri. Sizi böyle izliyorum.

fc7cb51e8db82506c757dfe3d5a14c0b83084db0

Umarım eksiklerinizi tamamlama şansınız olur. İyi okumalar. :slightly_smiling_face:

9 Beğeni

Fotoğraftakilerin hepsini okumuş olmana ayrıca şaşırdım… Diyecek söz kalmıyor, tebrik ediyorum!

Eksiklerini İş Bankası yeniden basar mutlaka, bence de yüksek fiyatlar vermeye gerek yok. En kısa sürede tamamlaman dileğiyle. :slight_smile:

Ben ciltsiz topluyorum. Ciltli toplayanların motivasyonunu anlıyorum, uzun ömürlü olmaları önemli bir etken tabii ama galiba byu konuda biraz cimriyim. Ben okuduğumda hiç okunmamış gibi rafa bırakıyorum, yani kitapçıya götürsem yeniden sıfır diye satılabilir.

Benim haricimde de kardeşlerim okuyorlar, onlarda da çok az yıpranma oluyor. Ve bundan sonrası da galiba beni ilgilendirmiyor. Evlenip, çocuk yapma gibi hayallerim de olmadığı için birkaç kişinin okuması yetiyor şimdilik.

Bu sebeple her kitaba 3 misli fiyat vererek ciltli toplamak yerine ciltsiz toplayarak arada kalan para farkını farklı kitaplar alarak kullanmış oluyorum ve böylece ekonomik de oluyor. Şömizi kaldırdığındaki o görüntü beni de cezbediyor ama gerekli motivasyonum yok işte bu konuda. Ve maddi gücüm de.

Ha ileride aylık gelirim 10 bin dolar falan olursa neden olmasın. 10’da 1’i bile yetiyor galiba ciltlilerin tamamını tek seferde almak için. :smile:

7 Beğeni