Hasan Ali Yücel Klasikleri Dizisi

@kusagami_yagami Bu serinin fotoğraftaki haşmetli duruşu nedeniyle kedicik bile sinmiş:) Güzel fotoğraf.

6 Beğeni

Aslında ‘klasik’ kelimesi genelde herkesin okuması gereken eserler olarak addediliyor-ki bu düşünceye katılıyorum. Ancak ‘klasik’ kelimesinin altında çoğu okuyucunun zihninden geçen bu zorunluluk doğal olarak ‘sıkıla sıkıla okuyacağım’ düşüncesine evriliyor. İster istemez bu eserleri okurken de doğal olarak bu telkinle okuyucu da sıkılıyor.

Halbuki her yazarın her klasik eserin izlediği yolculuk takip edildiğinde günümüze varana kadar bir yol haritası çıkararak geçmişinden günümüze kadar geçirdiği izlekler takip edilirse ve diğer yan bilimlere desteklenip disiplinler arası ortak bağlar kurulursa aslında ‘klasik’ olmaktan çok öte eserler ya da yazarlar olduğunu farketmek mümkündür. Bu eserler aslında klasik değil evrensel eserlerdir diyebilirim.

Bu açıdan nereden veya ne zaman başlanırsa başlansın ‘klasik’ eser ve yazarlar insanı mutlaka iyi bir kapıya çıkaracaktır diye düşünüyorum.

10 Beğeni

Hocam inan bana ciltli olarak toplayan bir çok kişi buna ben de dahil olmak üzere sadece yıpranmaması için toplamıyor. Hatta yıpranma ya da ömürlük olması düşüncesi en zayıf neden diyebilirim. Erkeklerin her zaman bir saplantısı vardır ve olması da gereklidir. Hitchoock’un Sapık (Psycho, 1960) filminde Marion; ‘Her erkeğin bir hobisi olmalı’ der. Çocukken topladığımız, biriktirdiğimiz tasolar zamanla insanın kişiliğine ve zevkine göre değişiyor. Zamanla başka şeylere nesnelere evriliyor. Kimisi Pul koleksiyonu yapar, kimisi tespih, kimisi için araba, kimisi de kitap. Bu saplantılı durum kadınlarda ‘nevrotik’ olmalarından kaynaklı daha az görülen bir durum diyebilirim.

Elbette burada saplantı kelimesinden çok bu saplantıya neden olan semptomları irdelemek gerek. Ancak burada saplantıya eşlik eden ayrıca bir keyif durumu da var. Keyif veren şeye ulaştığımızda o şeyin artık keyif vermemesi duygusu nedeniyle sürekli arzunun ötelenmesi de bizi bu türden şeylere sevk ediyor. Bu seriyi bu şekilde toplamak bana çok keyif veriyor çünkü sonsuza kadar kitap çıkaracaklar ve ben de o kitapları toplayacağım duygusu da bu saplantıya eşlik etmekte diyebilirim.

12 Beğeni

Çok güzel açıklamışsın. :slight_smile:

Benim de taso koleksiyonum vardır bu arada, beni çocukluğuma götüren özel şeylerdendir. ^^ Kitaplar da koleksiyon olabilir tabii ki bunda bir sakınca görmüyorum. Kitap koleksiyonu yapan insan okuyan insandır zaten.

6 Beğeni

maşallahhhh bu nedir keyifli okumalar

4 Beğeni

Harika görünüyor. Ben de yeni başladım toplamaya ama ciltsiz topluyorum. Hepsini ciltli bulmak imkansıza yakın.

Bu arada Dünya Kediler Günü vesilesi ile aşağıda meraklı meraklı bakan ufaklığın da gününü kutlayalım :slight_smile:

5 Beğeni

Kitaplığınızı çok beğendim. İnşaallah keyifle okursunuz. Kalp emojisinden daha ileri bir sembol olsaydı kesin onu koyardım. Her ne kadar kalbi işaretlediysem de onu yıldızlı kalp olarak görmenizi istiyorum. -sembolleri kelimelerle ancak bu kadar anlatabildim, umarım doğru anlaşılır-

5 Beğeni

Harika olmuş. Burada bir servet yatıyor ama maddi yönden anlaşılmasın. Dünya tarihi açısından diyorum. Bu seriyi ilk başlarda almaya başlasaydım bu şekilde bir kütüphane oluşturabilirdim ama 240’larda biraz aldım. Okuduktan sonra takasladım veya hediye ettim. Ama aynı sizin yaptığınız gibi kütüphanenin Türk Edebiyatı versiyonunu yapmayı düşünüyorum. Size de bu güzel kütüphanede güzel vakitler geçirip iyi okumalar yapmanızı dilerim.

5 Beğeni

Herkese dilek ve temmenileri için çok teşekkür ederim arkadaşlar. 2006 yılından beri bu seriyi biriktirmeye çalışıyorum. Toplayacak arkadaşlar ve yeni başlayacak olan arkadaşlar da toplamak istiyorlarsa bir şekilde başlayabilirler. Biraz zor ama imkansız değil gerçekten. Maddiyat kısmını bunun dışında tutuyorum. Normal basımı olan kitapların fiyatı bu durumdayken sahafların eline düşmek gerçekten zor.
Özellikle son 2 yıl içinde sahaflar bu serinin farkına varıp fiyat yükseltmeye başladılar, yoksa daha 2 sene öncesine kadar en bulunmaz kitaplar bile bulunduğunda bu kadar fahiş fiyatlar vermiyorlardı.

6 Beğeni

Öncelikle tebrik ederim. kitaplığına bakarken yeminle gözlerim kamaştı.
Klasikler konusunda epeyce araştırma yapmış, okumuş,sormuş biri olarak birkaç cümle kurmak isterim.
Kitapları neden koleksiyon olarak düşünüp 4 katı para verip ciltli almak isteriz?
Bazılarınız bana kızacak ama ben kitapları koleksiyon olarak görmeye karşıyım.
Burada fiyat konusu çok önemli. Ortalama harcadığım 4 liranın 1 lirasını kitaba 3 lirasını kapağa vermek beni çok üzüyor. Tabi bu konuda en büyük eleştirim yayınevlerine. Ciltli ve ciltsiz fiyat farkı makul bir fiyat olsaydı belki de bu şekilde düşünmezdim.
Kitapların şömizli çıkması ve altındaki cildin farklı olması ayrı bir konu. Önceleri bu konuya daha olumsuz yaklaşırdım ama şu an o kadar önyargılı değilim. Gene de ciltli kapaklar karton kapakla aynı tasarımla çıksaydı daha güzel olurdu.
Ciltli kapaklar neden tekrar tekrar basılmaz anlamış değilim. Çok talep varda yayınevi bu konuda duyarsız mı kalıyor yoksa burada bunu kendine dert eden bir avuç manyak mıyız? :slight_smile:
Daha çok yazacaktım ama şu ana mesaideyim. :slight_smile:
Sohbet koyulaşırsa bana haber verin.
Bu arada bugün ''dünya kitapseverler günü ‘’ imiş.
(Bir şey daha öğrenmiş bulunuyorum) :slight_smile:
Herkesin gününü kutlar iyi okumalar dilerim.

6 Beğeni

Nedense servet denildi mi aklımıza hep para, dolar, altın geliyor. Güzel bir kütüphane, iyi bir resim, Biriktirilmiş mutlu güzel anılar, edinilmiş sağlam dostluklar çok daha büyük servettir. Bunun farkına varmamız gerekir.

14 Beğeni

Yeni

8 Beğeni

Merhaba:Kültürü tanımlarken bazen insanoğlunun biriktirdikleri olarak tanımlıyorlar-kaynak derseniz bir yerlerde okuduğumu hatırladığımı söyleyebilirim sadece.- Bu açıdan bakınca koleksiyon yapmak iyi bir uğraştır tabii harcayabilecek bütçeniz ve koleksiyonlarınızı saklayabileceğiniz imkanlarınız varsa. Böyle düşününce de kitapların ciltli olması çok güzel bir durum. Saygı ve sevgiyle…

5 Beğeni

Merhaba. Çok güzel bir tanımlama. Bu koleksiyon hastalığına malesef bende tutuldum. Sanırım bütün seriyi ciltli olarak tamamlama düşüncesi zamanla aklımda yer edinecek.:smile: Ama kitapları koleksiyon olarak görmek bana nedense itici geliyor. Saygı bizden.

1 Beğeni

Bence bu durum utanılacak veya itici olacak bir durum değil. Hepimiz tercihler yaparız hatta hayatımız tercihlerden ibarettir bile denilebilir. Ekonomik anlamda da tercihlerimiz olur. Kazandığımız parayı -eğer kazanabiliyorsak- harcamalarımız da birer tercihtir. Kimi gezmeyi dolaşmayı sever ve anı biriktirir. Kimi kendi çapında gurmedir yemek yemeği, yedirmeyi sever. Kimi iyi giyinmek için harcar bir haftada veya bir ayda kazandığı emeğinin karşılığını. Bunlar bizi biz yapan özelliklerimizdir. Benim gibiler de kitap almayı onları okumayı; Bazen de duvara tablo asmak yerine özenle aldığı kitaplığına kitaplarını yerleştirmeyi sever. İyi akşamlar…

7 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. İyi akşamlar.

1 Beğeni

Ben mesela bilerek ciltli almıyorum. Hiçbir zaman ciltli kitap sevemedim. Okuması, taşıması ayrı bir dert geliyor bana. Çok güzel bir koleksiyon, tebrikler. :slight_smile:

4 Beğeni

https://www.kitapsepeti.com/urun/detay/kitap/el-cid/1448901

4 Beğeni

https://www.kitapsepeti.com/urun/detay/kitap/emma/1448894

4 Beğeni
10 Beğeni