Hayao Miyazaki, Demon Slayer Animesini Rakip Olarak Görüyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/anime-cizgi/hayao-miyazaki-demon-slayer/

image

Studio Ghibli kurucularından Toshio Suzuki, katıldığı bir televizyon programında Hayao Miyazaki ile Demon Slayer filmi Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train’in başarısı hakkında konuştuklarını söyledi. Koyoharu Gotouge tarafından yazılan Demon Slayer’ın hikayesi, 100 yıl öncesinin Japonya’sında insan yiyen şeytanlarla savaşan ve şeytana dönüşen kardeşini tekrar insana dönüştürmeye çalışan Tanjiro Kamado’nun şeytan avcısı olma yolunda… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Hayao Miyazaki vakti zamanında bir röportajı sırasında konu Yamato ve Gundam’a geldiğinde gayet gerilmiş ve konuyu hızlıca geçiştirirken, bu iki serinin “Anime’nin başına gelmiş en kötü iki şey” olduğu türevinde birşeyler söylemişti. Aynı Miyazaki’nin 10 yıl sonra hatırlanıp hatırlanmayacağı bile belirsiz dönemsel bir trende rakip olmak için seferberliğe gireceğini şahsen sanmıyorum.

Yoshiyuki Tomino’yla 5-10 dakika olsa da konuşabilmiş birisi olarak onun bu açıklamayı da kitleleri peşinden sürükleyen yapımları es geçmediğini göstermek için yaptığını düşünüyorum. Yoksa zaten onun 1979’da yarattığı eserin yıllık marka değeri 2021 mali analizlerine göre 900 milyon doları aşmışken zaten Kimetsu no Yaiba’ya filan rakip olmasına gerek de yok.

5 Beğeni