Hayatın Sonu

görülmek mi istiyorsun!

hayatta tutunacak hiç bir dalın kalmadı mı; hayat ,seni en uç köşeye sıkıştırıp hala devam et mi diyor.

anlaşılmıyor ,anlamıyor ,anlatamıyormusun hayat, çok güzel ama senin hayatın kapkaranlık mı?

o an, sen insan olmuşsun demektir. İnsanlığın en derin, değerli anlamlı aşamasına gelmişsin demektir. Biliyorum ,değer, anlam artık hiç bir şey ifade etmiyor senin için . ama hayata küsmek için çok erken değil mi .aslında değil inadına yaşamak gerekiyor başkaları için. evet, çünkü kendi hayatın artık bir anlam ifade etmiyor .Zaten saygı görüp , sevilebilseydik belkide bu halde olmazdık değil mi…

Hakan Günday okumanı öneririm. O da böyle ergence aforizmalar yazıyor. Onun dil bilgisi biraz daha yüksek, o kadar.

1 Beğeni

merhaba kitap okumayı çok severim özellikle de psikolojik romanları dostoyevski tarzında hayatın gerçeklerini buluyorum onlarda

Hakan günday önerdiniz yani metnim içerik olarak etkili mi

Söylemek istediğim şey, 1-2 kitap okuyup yazma hevesiyle bir şeyler karalamanız. Yazılarınız şuan çok kötü. Yazar sesinden ziyade, yazarın kendisi var. Okuduklarınızı iyi okuyun. İyi öğrenin. Yola çıkan herkes bu seviyelerde başlar; belki daha iyi, belki daha kötü. Söylediklerim yazma şevkinizi kırmasın. Şu an okunacak durumda değiller. Yazmayı bırakma. Her gün, kendini yenmek için çabala. İlk taslaklar genelde otobiyografi gibi olur. Sonra yazar sesini kazanırsın. Denedikçe oturur. Başka yazarlardan çok da etkilenmemenizi tavsiye ederim. Suyu bulandırır.

On senedir kendimce bir şeyler yazıyorum. Yine de gözden kaçırdığım çok basit hatalar oluyor. Sanatın alametifarikası, bir noktası olmamasıdır. Spor gibi değildir. Sanat, ruhtur. Bunun bir zirvesi yok. Gelişim asla tamamlanmaz.

Şahsi görüşüm bu yönde.

Yazmaya devam et. Kendi gelişimini gördükçe şevkin artacaktır.

Yapay zekadan da asla, ama asla destek alma. Ben hiçbir zaman bulaşmadım. Çünkü zihni öldürür, iradeni de kolayca kırar. En ufak bilmediğin bir şey sormak bile bağımlı hale getiriyor. Kendi sanatını asla bulaştırma.

yorumunuz için teşekkür ederim fikirleriniz önemli peki sizce neden yazmaya devam etmeliyim

Sebebini senin bilmen lazım. Ben bir amacın vardır diye söyledim. Şevkini kırmak istemedim.

benim amacım yazar olmak değil ben her türlü en fazla kendi defterime yazarım ama içerik olarak yazdıklarım insanlara dokunacak bir degerdeyse buna sevinirim ancak

Anladım. Başarılar o halde.

Hocam ben de bir geribildirim vermek isterim. Belli ki üretken birisisiniz, sık sık yazılarınızı görüyorum. Biz de forum ahalisi olarak ara ara didişsek de bir şeyler yazmaya, çizmeye, üretmeye çalışanları kolektif olarak olabildiğince destekleyen insanlarız. O yüzden ben de bir iki şey söylemek isterim:

Hocam yazdıklarınız okunamıyor. Derdim dilbilgisi teftişi yapmak değil elbette, herkes zaman zaman hata yapabilir. Ama dil kurallarına temel düzeyde bir hakimiyet ve saygı birisinin yazınızı okuması için en birinci ön şarttır. İmla kurallarını hiçe saymaya devam ederseniz birileri vakit ayırıp şans verse bile okuyamaz. Ben şahsen denedim, ama bir kaç satırı geçemedim. Eminim bu konuda yalnız da değilimdir. Yazma beceri ve zanaat işidir hocam biraz da. Hammaddeniz (yazı) üzerinde bir hakimiyet ve beceri sahibi olmadan dişe dokunur bir eser ortaya koyamazsınız.

driveinthenails hocamın da dediği gibi derdim asla hevesinizi kırmak değil, sadece bu şekilde yazılarla okunmanız ve/ve ya geribildirim almanız bana öyle görünüyor ki pek mümkün değil.

3 Beğeni

sağol teşekkür ederim elimden geldiğince insanlara dokunmaya çalışıyorum ama öyle bir yerdeyim ki her tarafta bir baskı bir orada özgürüm benim için içerik önemli

Hocam dikkat ettiyseniz içerikten hiç bahsetmedim. Çünkü okuyamadım. Sizin için önemli olan kısmı buysa, yazının sizin için önemli kısmını görmedim bile. İstediğinizin bu olduğunu hiç sanmıyorum, bu yüzden de geribildirim vermeye çalıştım.

İnsanlara dokunmaya çalışmak iyi bir hedef olabilir ama hocam insanların dokunmanızı istemesi için bir sebep vermelisiniz önce. Metroda giderken durduk yere biri dokunmaya çalışırsa ben kaçarım şahsen :roll_eyes:

Dediğim gibi istediğiniz gibi yazabilirsiniz, ama okunmak sizin için önemliyse bu şekilde devam etmeniz akıllıca olmaz bana kalırsa.

1 Beğeni

aslında bu kadar fazla karmaşık yazdığımı düşünmüyordum fakat artık daha açık olmaya çabalarım hiç bir şey anlaşılmaması gerçekten çok acayip dikkat ederim geri dönüt verdiğiniz için teşekkür ederim

2 Beğeni

Aslında bu kadar fazla karmaşık yazdığımı düşünmüyordum fakat artık daha açık olmaya çabalarım. Hiçbir şey anlaşılmaması gerçekten çok acayip. Dikkat ederim. Geri dönüt verdiğiniz için teşekkür ederim.

Koskoca paragraflarda 0 (sıfır) noktalama işareti kullanmanız, düşüncelerini aktarmak isteyen birisi için çok anlamsız. Siz, bizim anlamamız için çaba göstermezseniz, biz de sizi anlamak için çaba göstermeyiz. Olay bu kadar basit.

1 Beğeni

belkide herşeyin bu kadar kurallar ile donatılması duyguları anlatmak yerine gerçekleri yüzüme vurduğunuz gibi duyguları daha da donuklaştırıyordur

1 Beğeni

Duygular donuk değil, duygu hiç yok. Hiçbir cümlenizi anlamadığımız için hiçbir duygu bize geçmiyor.

1 Beğeni

gerçekten hiç bir duygu geçmedi mi yani ben imla kullanırım kullanmasına ama yazmak kurallarına göre oynamak demek değil size hak veriyorum anlaşılmaz bir dilim olabilir ama bu düzeltilebilir fakat her zaman samimi ve gerçek olursak edebiyat yapmış oluruz yazmak sadece anlatmak değil hissetmek belki de bu çabaya girmektir

Dayı bence sende genel bir sıkıntı var. Önce onu çözmelisin.

güzel bir sıkıntı olduğunu farketmeniz iyi bir şey ama sıkıntıyı doğru yerde mi arıyorsunuz aslında beni anlamak o kadar zor değil siz beni bir nokta veya virgülle daha iyi anlayacaksınız ben o halde yazsam bile size karmaşık gelecektir neyse sorun zaten bu değil anlıyorum bu hayatta kurallarına göre oynamak gerekiyor o kadar alıstık ki buna kendi gerçegimize yabancı gibi bakar olduk

  1. yüzyıl filozofusun. Tamam. Anladım ben. Kolay gelsin.