Hayatta Kalma Temalı Kitap Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar,

Robinson Crusoe, Yol, Ben Efsane, Soğuk Deri gibi hayatta kalma mücadelesi içeren, sizi bu yönüyle etkileyen kitap tavsiyelerinizi bekliyorum. Türü önemli değil.

5 Beğeni

İvan Denisoviç’in Bir Günü

4 Beğeni

Battle Royale
Hunger Games
I Am Legend

1 Beğeni

Doris Lessing - Hayatta Kalma Güncesi, belki Marslı.

3 Beğeni

127 saat, Açlık Oyunları serisi.

1 Beğeni

Günbegün Mahşer, en sevdiğim zombi temalı kitap.

1 Beğeni

Jules Verne-Esrarengiz Ada.

5 Beğeni

Okuyalı uzun zaman oldu ama yanlış hatırlamıyorsam Ateş Yakmak - Jack London burası için uygun sanırım. :neutral_face:

4 Beğeni

Sineklerin Tanrısı, William Golding

1 Beğeni

Metro ve Silo serileri olabilir.

3 Beğeni

Güzel bir liste oldu. Herkese çok teşekkürler.

Listede yazılanlara göre Kaplan! Kaplan!, Yıkım’a Giden Adam, Yer Açın Yer Açın ve hatta bazı bölümlerinde Ölüm Kapısı serisi de sayılır.

1 Beğeni

Dan Simmons’un Terör kitabı da bu listeye uygun fakat baskısı yok. Yeni baskı yapması dileğiyle.

indir (6) images (67) (12)


Listeye 3 adet çocuk kitabıyla katkıda bulunabilirim.

2 Beğeni

William Golding, Ceberut Martin.

Kitabı da filmi de iyidir.

images (9)

2 Beğeni

Şöyle bir liste varmış.

Son İnsan, Mary Shelley’den okuduğum ikinci kitap. Frankenstein en sevdiğim ve unutulmaz bulduğum klasikler arasındaydı. Kadın Klasikler serisinden okuduğum bu ilk kitap hem gotik edebiyat ürünü, hem de bir bilimkurgu. 21.yy’da geçen bu eser salgını ve dehşeti anlatan apokaliptik bir kurguya sahip. Jack London’dan okudugum Kızıl Veba kitabıyla çok fazla benzerlikleri olduğunu söyleyebilirim, o kitap da bir postapokaliptik eserdi ayrıca.
Apokaliptik kurguya sahip kitaplar bilimkurgunun alt bir ürünü olup insanlığın sonunun gelmesini ve dehşetli felaketleri konu edinir. Son İnsan’da bu kurguya sahip eserlerden biri ve ilk modern örneği temsil ediyor.

Olaylar ve karakterlerin hayatındaki değişimler çok hızlı ilerlemesine rağmen çok derin bir kitap. Karakterlerin ruh hali, hedefleri ve istekleri içinize işliyor adeta. Üç bölümden oluşan kitap; birinci bölümde bizleri İngiltere’de karşılıyor ve siyasi değişimlere uğrayan bir yönetim biçimi anlatıyor. İkinci bölümde “Veba” ile tanışıyoruz ama ondan önce yazarın üzerinde durduğu bir konudan bahsetmek istiyorum; Türkler ve Yunanlılar. Müslümanların barbar olduğunu dile getiriyor kendisi. Bu iki millet arasında sürekli yaşanan gerilimden ve savaşlardan da sayfalar dolusu bahsetmiş. Bunun dışında harika bir kitaptı. Üçüncü bölüm ise insanlığın salgınla savaşını ve yaşanan acı dehşeti anlatıyor.
Son İnsan, Yunan mitleriyle, Shakespeare’la ve Lord Byron şiirleriyle beslenmiş resmen. Bir drama havası vermiş bunlar kitaba. Okuması daha da zevkli oldu bu nedenle. Uzun zamandır böyle değişik ve ilginç bir kitap okumamıştım. Farklı duygulara tanık olmak istiyorsanız ve hazır pandeminin içindeyken bu kitaba bir bakabilirsiniz.

2 Beğeni

Benim şu ana kadar okuduğum en iyi hayatta kalma temalı kitap açık ara Dan Simmons’ın Terör’üdür. Fantastik ve Mitolojik öğelerle de desteklenmiş olmasına rağmen tarihsel gerçekliğe de dayanan enfes bir hayatta kalma gerilim kitabı.

7 Beğeni

Ben terörün mini Tv dizisini izlemiştim. Hem Jared Harris hem de yapımın kalitesi sebebiyle çok beğendim ve herkese tavsiye ediyorum. Özellikle gerçek bir olaydan yola çıkılması beni çok etkilemişti. Forumdan kitabı olduğunu öğrenince çok merak ettim ama nadirkitapta saçma fiyatları görünce almaktan vazgeçtim kitabı.
Yeni baskısı çıkarsa onu almayı düşünüyorum. Ama bu sayede Dan Simmons’un Hyperion ve Kabus kitaplarını geçen hafta indirimden sipariş ettim.

3 Beğeni