Hayırlı Evlat ile Sadık Dost

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/hayirli-evlat-ile-sadik-dost/

image

Toplantı salonunda bulunan iki adet salon tipi klimanın soğutucu ayarı en düşük seviyede olmasına rağmen kimsenin harareti düşmüyordu. Herkes bir şeyler söyleme çabası içine girişmişti. Son sözü söyleyecek olan başkan herkesi susturdu. Sırasıyla Dışişleri Bakanı Cavit Bey’e, İçişleri Bakanı Soner Bey’e ve Savunma Bakanı Tahsin Bey’e söz hakkı verdi. Savunma Bakanı konuşmasının bir kısmında Genelkurmay… (DEVAMI…)

Girişteki klimalarla ilgili teknik detaylara girmek yerine daha basit ifadeler kullanabilirsiniz bana kalırsa. Bir de eğer bakanların adlarını bir daha metinde geçirmeyecekseniz ve onlara bir misyon vermeyecekseniz adlarını hiç anmamanız yerinde olur. Basitçe sağlık bakanı, milli güvenlik bakanı vs diyebilirsiniz.

Atom bombasından sonraki atmosfer katmanlarının delinmesi ve akabinde gelişen olaylar biraz çabuk geçilmiş gibi geldi. Onun dışında, hücrelerin yeryüzüne tekrar saçılması ve canlıların hayata dönmesi konusu ilginç geldi. Hatasız diyebileceğimiz düzeyde bir metin kaleme almışsınız. Elinize sağlık.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Öykümü tekrardan okuduğumda eleştirilerinizi haklı olduğunuzu gördüm. Gereksiz isimler kullanmışım.
Öyküyü yazarken havalar çok sıcaktı. Klimaların ortama olan etkisini belirterek okura bir serinlik hissi sunmak istedim. :blush:

1 Beğeni