Ben de biraz gömeyim bari. Öncelikle filmin oirjinal bir hikayesi yok(ki öyle bir şey vadetmiyor zaten) ama hikaye tamamen Phoenix’in üzerine oynandığı için(oyunculuğunu gösterebilmek için) ilerlemek yerine başa dönmeye başlıyor. Bir Joker’e dönüşme hikayesi de zaten sancılı olmalı biliyorum ama bir bölümü cidden olmasa da olurmuş hissi yarattı.Thomas Wayne’in oğlu olup olmama ya da evlatlık olup olmama kısımlarına yerine daha iyi şeyler bulunamaz mıydı? Filmin veremediği bir noktada Joker toplum ilişkisinin ciddiliği/trajikomikliği. filmde Joker ile halkın istekleri ve amaçları oldukça farklı, kabaca ayrı telden çalıyorlar da denebilir. Yani film bu ilişkinin ciddiliğini savunamıyor ama trajikomikliğini de gösteremiyor. Bunun dışında film için yapılan ve çok provoke edici olduğunu söyleyen yorumlar da saçma. Her ne kadar filmde Gotham alttan alttan güzelce işlenerek bir karakter olarak karşımıza çıksa da filmin belirli bir kültür seviyesindeki kimseyi provoke edebilecek politik ya da sosyal altyapısı yok. Onun dışında sondaki malum sahneBatman orijini çok gerekli miydi bilmiyorum. Benim için film 10 üzerinden 7 lik bir film.