Hep Sizin

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/hep-sizin/

image

Ben sizi hatırlıyorum. Telefondaki sesiniz titriyordu. “Keşke yüreğim yıkansaydı.” diyordunuz, o gün balığımın ölümüyle, ölen balığın fanusunun elimde patlamasıyla, kırık cam parçalarının elimin iki yanını derince kesmesiyle ve alakasız birçok yere kanın bulaşmasıyla telefondaki sesinizin titremesi aynı güne denk gelmişti. Kan gibi sizin de sesinizin çatladığı anlar her tarafa bulaşmıştı. Bu telefon konuşmasından çok önceydi.… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Merhabalar,

Mektup tarzındaki bu öyküyü iki kere okudum. İlki bir gözlemci edasındaydı. Yolumun kesiştiği bu kişinin şiirsel anlatımına kapılarak geçti vakit. İkincisiyse içerikte asıl anlatılanı görmek gayesiyle gelişen bir okumaydı. Eh ikisinden de ayrı ayrı keyif aldığımı söylemek gerek.

Tabloya yaklaşımınız beni gerçekten etkiledi. İmgeleri birbirine bağlayarak ürettiğiniz bu uçurtmanın kuyruğunu andıran metnin peşine takılmak beni garip hislere sürükledi. İçinde sahici bir dertleşme ve sorgulama hali vardı. Eh tahminlerim ne derece doğru, neler olup bitti emin olamasam da ismi çiçeklerden seçilmemiş kızın sonunu sadelikle vurgulamayı başarışınızı ekstra takdir etmek gerek.

İlhamınız bol olsun!

1 Beğeni

Öyküme yorum gelmesine ayrı sevindim, güzel eleştirilere ayrı. :yellow_heart: Bu seçki neden bilmem pek okuyucumuz olmadı. Anlayacağınız işler kesat. :neutral_face:

Sayenizde canlandım, mutlu oldum. Teşekkür ederim. :yellow_heart:

1 Beğeni

@KorkutHatun merhaba,

Diğer yoruma verdiğiniz samimi cevap beni öykünüze götürdü diyebilirim. İşler kesat kalmasın! :sweat_smile:

Temaya yaklaşımı başarılı buldum ve bu ikilinin çocukla birlikte kurulan hikayesi de merak uyandırıcıydı. Aslında çok derin ve verimli bir hikaye varken, bunu tek bir kişinin kelimeleriyle dökülen mektuba evirmişsiniz o yüzden tüm hatlarıyla hikayeyi daha detaylı da almak isterdim ancak bu şekliyle de oldukça tadında.

Kaleminize sağlık,

Sena

2 Beğeni

Merhaba,

Öncelikle her ne kadar olay örgüsü bir tür gizli özne gibi daha çok okuyucunun versiyonuna göre değişecekse de, aynı zamanda da açık olan bu olaylar silsilesinde, tüm dikkatin iki kadındayken uzaktaki kurbanın öykünün asıl öznesi olmasını ve bunun da tema bağlantısını mükemmelen kurmasını çok beğendim.

İki kadının duygusal derinliğinin mektubun imza ve öykünün başlığı olarak açık edilmesin ise olağanüstü buldum.

Zanaate dair de söyleyebileceğim tek şey, öykünün profesyonel bir eser kalitesine sahip olduğu.

Elinize emeğinize sağlık…

1 Beğeni

Sempatiden okur kazanacağımı hiç düşünmezdim, ay ne tatlı! :yellow_heart: :yellow_heart: :yellow_heart:

Detay konusundaki eleştirinize katılıyorum ama istediğim kısa ve şiirsel bir anlatımdı. Temel aldığımız eserdeki zürafaya çok içerledim sanıyorum. Çünkü ön figürlerin cüretkarlığına karşı kendisi arkada yanıyor ve izleyici onu başta fark edemiyor bile. Bu acıyı kişilerle imgeleştirdim ve neden bilmem çok anlatırsam büyünün bozulacağını, yanan zürafanın öne çıkacağını hissettim. Oysa o arkada yanarken acısı gerçekti.

Ya da bunların hepsi tablodan anladığım şairane fakat boş çıkarımlarımdı, kim bilir…

İyi ki yazdınız, çok sevimli oldu yorumlarımız. Çok teşekkür ederim. :yellow_heart: :kissing_closed_eyes:

1 Beğeni

Olağanüstü, çok beğenmek, profesyonel bir eser kalitesi… BUNLAR BENİM ÖLÜRKEN DE DUYMAK İSTEDİĞİM CÜMLELER OLABİLİR! Öyle mutlu oldum ki bu yazdıklarınıza. Birinden beni övmesini istesem bu cümleleri seçerdim. Böyle bir okuma deneyimi sunduysam ne mutlu bana, ben artık dünyanın en heyecanlı (ve havalı :sunglasses:) yazarıyım!

Öykümü okuduğunuz ve değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. :yellow_heart: :yellow_heart:

1 Beğeni

yazara sempati duyup, eserine bakmalar vardır ama sanki… vardır değil mi? :see_no_evil: :sweat_smile:

şiirsellik geçmiş yazının ruhuna. tekrar emeğinize sağlık. okuru bol olsun yazdıklarınızın. :pray:

1 Beğeni

Merhabalar,

Kendini merakla okutan, ama biraz da gizemli bir öykü kaleme almışsınız. Açıkçası sonlara gelinceye kadar mektubu yazanı erkek sanmıştım :slight_smile: Sanırım ilk yorumda da belirtilmiş, ben de iki kez okudum öykünüzü; ilk okumada sürükleyip götürdü, ikinci okumam ise tam olarak neler olup bittiğine dikkat etmek içindi. İki okumadan da ayrı keyif aldım ve sanırım ruh halimize göre öyküden aldıklarımız da farklılık gösterecek (örneğin başka bir gün okusam atladığım ya da farklı yorumlayacağım ayrıntılar bulabilirim diye düşünüyorum :slight_smile: ) Kaleminize sağlık, sevgiler,

1 Beğeni

Her okurumun öyküyü iki defa okuması ve gizemli yorumlarını yapması bu işi hemen çözmemiz gerektiğine inandırdı beni şimdi. :person_fencing:

Ama uzun uzun öykümü açıkladıktan sonra kendi kendime düşündüm ve imgelerin gücünü gerçeklikle bozmamamız gerektiğine kanaat getirdim. O yüzden yazdıklarımı bir hışımla geri sildim. Öyküde de dediğim gibi bizi bilmediklerimiz yaşatıyor, bu hikayede de aynısının olduğunu düşünüyorum. Tüm bu anlaşılmazlık ve imgeler onu güçlü kılıyor. Her şey ortada olsaydı kim onu iki defa okumak isterdi ki…

Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim, sevgiler. :yellow_heart:

1 Beğeni