Hiç unutamadığım kitaplar

Burası aynı zamanda kitap önerileri içinde uygun olur.
Bana kitap okumayı sevdiren “Jeff Abbott: Mahzen” kitabını hiç unutamam.

3 Beğeni

Henri Charrie’nin Kelebek kitabı. Bu kitabı okuduğumda 11 yaşındaydım. Doğrusu yaşıma uygun bir kitap değildi :joy: Babamın kütüphanesinden gizli gizli alıp okumuştum. Ondan sonra kitaplardan asla vazgeçemedim ve kendi kütüphanemi kurmaya başladım. Babam da ilk adımda bana yardım eli uzatmış, kendi kütüphanesinden 20-30 kitabı bana vermişti. :blush:

5 Beğeni

Bende ilk dini bir kitap okumuştum.Allahın 99 ismi diye.Tasvirler o kadar iyi yapılmıştı ki aklımda hala 10 yıldan fazla geçmesine rağmen.Ama aynı baskıyı bulmak şimdi imkansız.

4 Beğeni

Benim ilkokul yıllarımdan en erken döneme dair net hatırladığım iki kitabım var;

Aziz Nesin - Anıtı Dikilen Sinek
Aziz Nesin - Borçlu Olduklarımız

Her iki kitabı da onlarca kez okumuştum , Sonrasında Rıfat Ilgaz’ın Bacaksız Serisi, Define Adası, Pal Sokağı Çocukları…

İlkokulu bitirdiğim, Ortaokula başlayacağım yaz ise gizli saklı Şolohov’un Durgun Don serisini okudum. Anladım mı hatırlamıyorum ama aynı seriyi bir çok yaz yeniden okudum. Düşününce aklıma daha çok kitap geliyor ama galiba bir çok yaz tatilinde Durgun Don’u okumuş olmamdan dolayı Şolohov Durgun Don serisi diyorum.

Kelebek kitabını ben de çocukken babamın kitaplığından gizli saklı alarak okumuştum :slight_smile: Kitap artık benim kitaplığımda.

3 Beğeni

Çocukluk dönemim kitaplarla haşır neşir geçti hep, bu yüzden çok fazla hediye kitap alırdım. 6. sınıfa geçtiğimde yeni sınıf öğretmenim bu durumdan fazlasıyla hoşnuttu ve şu yaşıma kadar birçok kitap hediye etti bana. İlk hediyesi de Robin Williams’ın Ölü Ozanlar Derneği’ydi. Biraz okuduğum yaştan, biraz hocamın bendeki değerinden olsa gerek kitaptan hem etkilenmiştim, hem de her kitaplıkta gördüğümde kısa bir süre mutlu olurum.

2 Beğeni

Daniel Keyes - Algernon’a Çiçekler

Unutacak kadar uzun bir süre önce okumamış olmama rağmen, ilerde unutabileceğimi sanmıyorum.

5 Beğeni