Hobilerimiz!

Başlıkta belirttiğim gibi uğraştığınız bir hobiniz var mı? Varsa neler?

Ben kitap dışında puzzle ile uğraştım. Zor ama keyifliydi ama artık pek vakit ayıramadığım için bıraktım.

4 Beğeni

Hobi sayılır mı bilmiyorum ama deşarj olduğum bir etkinlik şifreli günlük tutmak. Çok geçmiş yılları okuduğumda bazı şeyleri hatırlamayıp anlamıyorum ama olsun yazarken iyi hissettiriyor. :smiley:

Eskiden olsa kitap okumak derdim ama artık kitapları hobi olarak değil ihtiyaç gibi tüketmeye başladım burası sayesinde.

8 Beğeni

Sudoku, kakuro daha ne eklerseniz artık hemen hemen çoğu bulmaca ve puzzle çeşidi bir de model uçaklarla uğraşıyorum. Biraz da gıy gıy (:joy:) keman çalıyorum.

5 Beğeni

Bende günlük yazıyorum. Bullet journal düzeldiyorum her ay. Kitap okuyorum, müzik dinliyorum ve film izliyorum. :blush: Bir de kompüter oyunları oynuyorum.

4 Beğeni

Cahilliğime verin, bullet journal ne demek?

2 Beğeni

Kitap okumayı hobi saymadığım için onu geçiyorum.
Belli line lego alıyorum onlarla uğraşıyorum, hatrı sayılır parçalara sahip hot wheels lerim var. figür olayına az çok girdim ama çok pahalı maalesef Türkiye şartlarında, oyun hobim var ps4, switch, pc den oyun oynuyorum, nba maçlarını ve motorsporlarını takip ediyorum şu an en sık f1 e bakıyorum, hobi sayılır mı bilmem ama yarış simülasyon oyunları oynuoyorum simülasyonumsu direksiyon setim var. bu kadar sanırım ama vardır unuttuğum bi kaç ufak tefek yaptığım şeyler.

5 Beğeni

Takvimi, ruh hali göstergesini ve diğer şeyleri ayarlayabilirsiniz. Bunu her ay yapabilirsiniz. :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

Yazmak,
Okumak,
İzlemek,
Yeni şeylerin tadına bakmak,
Sağda solda alıklanmak…

3 Beğeni

Hiçbir zaman var olmadılar :slight_smile:. Ne denediysem ilgimi çekmedi. Kitaplar da öyle. Deli gibi oyun oynuyordum, şimdi bırakmaya çalışıyorum; 90 günlük detoksun 15.günündeyim.

Boş boş oturup internette takılıyorum açıkçası. Hobisi olan forumdaşlara keyifli zamanlar dilerim.

4 Beğeni

Çalışmak
Okumak
Yazmak(yeni)
Bisiklet, koşu
Bir şeyi araştırmak en ince ayrıntısına kadar

5 Beğeni

Çocuk olunca ara vermek zorunda kaldım ama: kendo.

4 Beğeni

Kitaplık oluşturmak ve okumak,
Versatil(uçlu) kalem koleksiyonu,
Tesbih koleksiyonu,
Kol saati koleksiyonu,
Yapmak en büyük hobilerimdir.

3 Beğeni

Eskiden yaprak koleksiyonum vardı, sonra bıraktım. Kitap okumak yukarıda söylendiği hobiye girmiyor pek. Film izlemek derdim ama öyle fazla film izlemiyorum. Eskiden puzzle yapmayı, bir şeyler örmeyi çok severdim. Göründüğü gibi hepsi de geçmişte kalmış :smiley:
Ama satranç oynamayı çok severim, etrafta oynayacak kimse yok, online oynuyorum ben de. :upside_down_face: Öyle muhteşem falan değilim, mantıkla işin içinden çıkmaya çalışıyorum. :sweat_smile:

5 Beğeni

En başta zaten belli kitap okumak. Birde fotoğrafçılık yapıyorum. Alıyorum makineyi her seferinde farklı bir şehire gidip popüler olmayan, çok kişinin bilmediği yerleri fotoğraflıyorum.

3 Beğeni

Düzenli olarak spor yapıyorum evde kendi aletlerim var, üstelik dışarıda koşu da yapıyorum. Arkadaşlarımla kitap takası yaparak kitap okuyorum. Her hafta arkadaş gruplarımla basket ya da halısaha maçları düzenliyorum. Mümkün olduğunca dolu dolu yaşamaya çalışıyorum.

2 Beğeni

Benim hobilerin hepsi burada :slight_smile:

6 Beğeni

Kitap okumak, film-dizi izlemek. Youtube’dan komik şeyler izlemek.

2 Beğeni

Kulaklıkla son ses Kayra dinlerken dağa taşa doğru bisiklet sürmek, haftada en az 1-2 kez yaparım. Kafa dağıtmaya baya yarıyor.

2 Beğeni

Birçok şeyle ilgilendim. Dışarıdan hep ayran gönüllü göründüm ama hayattan mümkün olduğunca tat almaya çalıştım, hala çalışıyorum.

En uzun süreli olarak sanırım hali saha devam etti sanırım, pandemiden önce de oynardım. Basketbola da tutkunum. Bir dönem tenis de denedim ama uzun süreli olmadı. Partnerim varken squash a ciddi emek harcıyordum ama partner olmayınca olmuyor.

Bir dönem gitar kursu aldım ama her zamanki gibi sebepsiz devam ettirmedim. Bu konuda kendime kızıyorum. Kardeşim üflemeli çalgılar konusunda uzman, ondan gaza gelip mey aldım ama durdu kenarda maalesef. Yine de gitar konusunda hevesim geçmedi, sanırım ilerde tekrar deneyeceğim.

Bir yıldır koşuyla ilgileniyorum. Tekil olması, çok masrafı olmaması ve çocuklar uyuduktan sonra yapabilmem sebebiyle şu anki favori sporum. Hedefim yarı maraton ve sonra da maraton koşabilmek ama özellikle patika koşusunda ilerlemek istiyorum. Çocuklardan vakit bulsam crossfit ile desteklemek de istiyorum ama maalesef zaman çok kısıtlı.

Bir dönem hat sanatına merak salmış, malzemeleri temin etmiş, hatta bir hoca ile de başlamış ama umduğumu yine bulamayıp kaldırmıştım malzemeleri.

Oyuncak maket işine de girdim. 3 4 tane de yaptım ama çocuklar onu da halletiler sağ olsunlar :slight_smile:

Aklıma gelenler bunlar. Atladığım birkaç şey daha vardır kesin. İleride dalış ve doğa sporlarını da vakit bulursam denemek istiyorum.

4 Beğeni

Okuma/araştırma yapıyorum.
Normal ve dijital olarak resimler çiziyorum.
Corel PSP gibi uygulamarda tasarım yapıyorum.
Garage Band uygulamasıyla kendi çapımda kısa kısa müzik besteliyorum.
Sinemaya gidiyordum ta ki salgın bu lüksümü elimden alana kadar. (Terapi gibi ama terapiden ucuz.)
Bisiklete biniyorum.

2 Beğeni