Hoşunuza Giden Tablolar

erol-akyavaş-kutsal---gizli-şeylerin-izleri
Erol Akyavaş(1932_1999)
Kutsal-Gizli Şeylerin İzleri,1986

2 Beğeni

resim

Paul Gauguin (1884) L’enfant Endormi

4 Beğeni

Portrait of Princess Marie Franziska von Liechtenstein - Friedrich von Amerling - 1836

Little Girl with Lipstick - Norman Rockwell - 1922

it’s over - Richard Ramsey

Micheal Malm - ??

10 Beğeni

Peter Paul Rubens - The Fall of Phaeton

8 Beğeni

7 Mart 1815, Napolyon Grenoble öncülüğündeki 5. Piyade Alayı’na mensup bir grup asker ile karşılaşıyor. Askerler Napolyon’u tutuklama görevini bırakıp hizmetine girmek istiyorlar. Napolyon bu görüntüden sonra söyle diyor: “Grenoble’dan önce maceracının tekiydim; Grenoble’dan sonra ise hükümdar oldum.” demiştir. Resim Karl Steuben tarafından çizilmiştir.

Yüz bin yerde söylediğim gibi Monte Cristo Kontunu okuyorum. :)) Okurken O dönemin tarihini de araştırıp bir şeyler öğrenmek istedim. Hem bu olay çok ilginç geldi hem de resim hoşuma gitti.

10 Beğeni

Albert Bierstadt

Storm in the Mountains

Sunset over the River

Yosemite Valley Sunset

27 Beğeni

Jim Musil (1969)

15 Beğeni

Eşsiz güzellikte hepsi, dönüp dönüp bakıyorum.

1 Beğeni

The Three Sisters-Johann Georg
The Three Sisters - Johann Georg

Childrens Asleep-morgan weistling
Childrens Asleep - Morgan Weistling

Fishing for Frogs - William Adolphe Bouguereau - 1889

micheal malm-pioneer children
Pioneer Children - Micheal Malm

11 Beğeni

Bu başlığı çok sevdiğimi belirtmek isterim. Önceden hiç dikkat etmezdim tablolara. Sevmezdim. İlgimi çekmiyordu açıkcası. Fakat bu yıl her şey gibi ilgi alanlarım da biraz değişti, gelişti.

Bu tablo sanırım en beğendiğim. Müthiş bir şey.
The lament for Icarus. Herbert James Draper’a ait.

21 Beğeni

Küçükken böyle tablolar bana korkunç görünürdü. Tam olarak neden bilmiyorum ama beni çok rahatsız ederlerdi. Tabloların canlılığından olabilir belki…

1 Beğeni

Son paylaştığım resimlerden sonra aklıma yine uzun süredir aradığım bir resim geldi. Sanırım Maksim Gorki’nin Ana romanının kapağında bulunuyordu. Kapakta resmin sadece bir kısmı vardı. Bu kısımda da yaşlı bir kadın vardı ve önüne bakıyordu. Baktığımda pek çok yayınevinin kitabın kapağına bir kadın resmi koyduğunu gördüm ama hiçbiri benim hatırladığım resim değil. (Hatırladığım kadarıyla bu resmin bulunduğu kitap son derece kötü çevrilmişti ve içinde çok fazla yazım hatası vardı.)
Uzun zaman önce bu resmi bulmuştum ama izini kaybettim :frowning: resmin devamında da küçük bir erkek çocuğu vardı. Sanıyorum oda mum ışığı ile aydınlanıyordu yani ortam çok sıcak görünüyordu. Kadın iki tane yumurta pişiriyordu ve bulunduklarını oda bir tavan arasını andırıyordu.
Acaba bu tabloyu bilen var mıdır?

@Jeeundo çocukların ve bebeklerin bulunduğu tabloları mı kastediyorsunuz? Bana hala biraz ürkütücü geliyorlar ama bir şekilde ilgimi çekiyorlar ve içimde çok güzel hisler oluşturuyorlar. Çocukların bulunduğu tablolara ilgim de çocukluğum boyunca kitaplıkta duran Ana romanından sonra başladı.

2 Beğeni

Acaba bu mu?

https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/diego-velazquez-spanish-baroque-painter-the-old-woman-news-photo/170920398

2 Beğeni

Evet bu… ama şimdi fark ettim kitabın kapağında bulunan kadın farklı bir pozdaydı. İki resmi karıştırmışım.
Teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Evet o tablolardan. Benim de teyzemin evinde vardı, ürküyordum ondan.

1 Beğeni

Maternal Effection (1868)

Mary Magdalene in the Cave (1868)

Tristan and Isolde (1870)

Hamlet and Ophelia (1873)

Romeo and Juliet (1879)

Hugues Merle

12 Beğeni

ezbere bilemediğin parçada belli zaten puzzleda. :grinning:

Ayıptır söylemesi tablodaki karakterlee neden Brezilya dizilerindekiler gibi biri o yana biri bu yana bakıyor, anlamıyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Edward Hopper (1938) Compartment C, Car 293

17 Beğeni

Thomas Moran

Fort George Island

Yellowstone Canyon

The Golden Hour

18 Beğeni